Sofie Fly: “Jeg vil være verdens bedste målmand”

0
4843

Sofie Fly er 15 år gammel og drømmer om at blive verdens bedste målmand. Selvom hun først blev 100% målmand som U14-spiller, så har hun allerede opnået store ting i karrieren. Læs interviewet med den unge keeper, som elsker at være kampafgørende. 

Af Signe Holt Andersen

Sofie Fly kender til det at føle sig alene. Selvom hun dyrker holdsport, så kan positionen som keeper sommetider føles ensom. Man er lidt overladt til sig selv. Der er ikke råd til at lave fejl. Alligevel føler Sofie sig som verdens heldigste pige, når hun iklæder sig målmandshandskerne.

Sofie Fly er bare 15 år gammel. Hun kommer fra Bording, men går til dagligt på Hald Ege Efterskole. Sofie startede til fodbold, da hun var 8 år gammel – allerede dengang var hun meget seriøs og målrettet med sin træning. Derfor trænede hun også af og til med et drengehold, og spillede både “i marken” og stod på mål.

Et stort valg

Det gik ikke at fortsætte med at skifte mellem positionerne. På et tidspunkt måtte hun vælge. Det store valg mellem målmand og markspiller kom, da hun blev gammel nok til at komme på DBU’s U14-talenthold. Sofie fulgte sin mavefornemmelse og blev målmand.

“Da jeg skulle træffe valget gik jeg efter min mavefornemmelse. Jeg valgte at blive målmand, fordi jeg elsker det kick man får, når man redder en bold. Som målmand har man meget ansvar, og det er noget helt specielt,” fortæller Sofie.

Som lille tog Sofie ofte ned på stadion for at træne med sin far. Hun har altid været helt vild med at selvtræne. Selvom hendes nuværende ugeprogram er fyldt med træning, styrketræning og holdtræning, så finder hun alligevel tid og overskud til at træne lidt ekstra.

Sofie Fly har ikke altid været målmand

Skal kunne holde hovedet koldt

Sofie Fly har ikke været målmand i lang tid, men ved alligevel, hvad det kræver. Der er ikke plads til at være ufokuseret og til at lave fejl.

“At være målmand kræver mod, fokus og mental styrke. Det er ekstremt vigtigt ,at man som målmand kan holde hovedet koldt – selv i de mest pressede situationer. Man skal kunne træffe et hurtigt valg. Det er også den evne, der skiller grænsen mellem at være en god målmand og at være en rigtig god målmand,” lyder det fra Sofie.

“DET KOSTER LIDT EKSTRA, NÅR EN KEEPER LAVER FEJL. DERFOR KRÆVER DET ENORMT MEGET KONCENTRATION.”

Store drømme

I dag vogter Sofie målet for Team Viborg og det danske U16-landshold. Hverdagen er tæt pakket med mange træninger. Den helt store drøm er, at blive verdens bedste kvindelige målmand. Derudover, så kunne hun også godt tænke sig, at prøve sig selv af i en udenlandsk klub.

“Der er stadigvæk langt til drømmen, men jeg tror det kan lykkes, hvis jeg arbejder hårdt. Jeg skal træne disciplineret, og blive ved med at give lidt ekstra til hver træning.  Det bliver bestemt ikke nemt, – men jeg tror på det, og er villig til at arbejde rigtig hårdt for min drøm,” fortæller den ambitiøse og talentfulde målmand.

Til juli skal U16-landsholdet spille Nordic Cup i Sverige – dette er noget, som Sofie håber at blive udtaget til. Derfor giver hun den nu ekstra gas med træningen -ligesom hun altid har gjort.