Odense Q er klar til kvalifikationsspillet med nye spillere og et stærkt sammenhold

0
2352
Odense Q møder lørdag Fortuna Hjørring i Gjensidige Kvindeliga. Foto: Iver Tidemand

Nye unge forstærkninger og et tæt sammenhold er vigtige elementer for Odense Q, der skal sikrer holdet en plads i top to, når forårets kvalifikationsligakampe går i gang. Målsætningen er nemlig at forblive i 3F Ligaen.

 Af Camilla Bergholm

Der er nye ansigter på banen, når Odense Q stiller op til forårets kvalifikationsligakampe. De nye spillere bliver en del af et stærkt sammenhold, når de sammen med resten af holdet skal kæmpe om en plads i top to og dermed forblive i 3F Ligaen.

Målsætningen for Odense Q i forårets kvalifikationsligakampe er nemlig at slutte i top to. En målsætning, der kræver en stærk indsats fra alle pladser. De har dog en lang opstart, hvor de kan forberede sig, og derfor har de også planlagt træningskampe mod klubber fra 3F Ligaen, 1. division og U18 DM. Samtidig bliver det en opstart med nye ansigter, fortæller cheftræner for Odense Q, Morten Christiansen:

”Vi har fået Tine K. Holm, som er målmand fra AaB, og så har vi rykket Sarah Sundahl og Laura Worsøe op fra vores U18 DM-hold. De er begge også omkring U19-landsholdet. Laura er dog desværre ude med en korsbåndsskade.”

”Vi har heldigvis så meget talent i vores ungdomsafdeling, at det er et hovedmål for klubben at udvikle spillere fra egen talentudvikling”

Cheftræner for Odense Q, Morten Christiansen

Odense Q forsøger at videreudvikle deres talenter i ungdomsafdelingen. Men der skal også nye kræfter til udefra.

”Vi har heldigvis så meget talent i vores ungdomsafdeling, at det er et hovedmål for klubben at udvikle spillere fra egen talentudvikling. Derudover vil vi selvfølgelig gerne integrere talentfulde spillere udefra,” fortæller cheftræneren, der også synes, at de nye forstærkninger passer godt ind på holdet:

”De passer godt ind i vores koncept, hvor vi har en længere målsætning om at etablere de mange dygtige piger, vi har i vores ungdomsafdeling.”

Nye spændende bekendtskaber
Odense Q fik, ifølge Morten Christiansen, en god afslutning på kampene i 3F Ligaen, hvor de scorede en del mål. De er derfor ved at rykke tættere på at kunne være med i 3F Ligaen.

”Vi har fået udtaget U-landsholdsspillere, og alle pigerne har rykket sig, og vi synes, at vi er kommet tættere på top seks,” siger cheftræneren. Udover at komme tættere på top seks i 3F Ligaen har spillerne udviklet deres styrker og skabt et stærk sammenhold.

”Vi har spillet efter et klart koncept, og pigerne viste, at den er ved at gro ind under huden på dem. Der er et godt sammenhold og en stor glæde til træning, og alle viser, at de vil holdet,” siger Morten Christiansen om holdets styrker.

Dog har de også nogle svagheder, pointerer cheftræneren, som de dog retter op på nu, hvor de har fået mere erfaring i Danmarks bedste kvindeliga:

”Vi er stadig unge, og vi mangler derfor rutine. Det bliver dog meget bedre nu, hvor alle har fået et års 3F Liga med.”

“Jeg forventer en masse tætte kampe, hvor der vil blive meget tæt og hård kamp om de to oprykningspladser”

Cheftræner for Odense Q, Morten Christiansen

Kvalifikationsligaen byder ikke blot på et nyt program fuld af kampe, men også nye og spændende bekendtskaber. Og det bliver ifølge Morten Christiansen en sjov og intens udfordring.

”Farum/Nordsjælland har hentet en del spillere og bliver rigtig gode, og AaB er også et nyt og spændende bekendtskab. Så jeg forventer en masse tætte kampe, hvor der vil blive meget tæt og hård kamp om de to oprykningspladser. Vi ser også frem til de to lokalopgør mod Næsby, som har en flok rutinerede og dygtige spillere, og pigerne kender hinanden, så det bliver to rigtig sjove og intense kampe,” fortæller Odense Q’s cheftræner.