AaB vil udnytte momentum i forårets kvalifikationsligakampe

0
1969
Foto: AaB

Det blev til en førsteplads i 1. Division for AaB, der nu er klar til Kvalifikationsligaen. Her har cheftræneren store forventninger om, at holdet kommer til at møde spændende modstandere, men at de fortsat vil kæmpe hårdt og gå efter en god placering.

Af Camilla Bergholm

De danske fodboldbaner er stadig ikke tøet helt op. Alligevel bliver der gjort klar til Kvalifikationsligaen i flere fodboldklubber. Også i AaB tænker man fremad efter en stærk sæson i 1. Division, der sikrede dem en førsteplads med 32 point i 14 kampe og dermed også en billet til kampene om at rykke op i Danmarks bedste kvindeliga, 3F Ligaen. Cheftræner for AaB, Kenneth Cortsen, er klar til at møde nogle nye modstandere. Og her vil de, ifølge cheftræneren, udnytte det momentum, som holdet skabte i efterårssæsonen.

”Vi er stadig et meget ungt, men også et talentfuldt hold, der med to oprykninger i bagagen har haft masser af medvind, så vi vil forsøge at lukrere på vores momentum, og vi vil give den gas igen i foråret og se, hvad det rækker til,” siger han.

“Vi er stadig et meget ungt, men også et talentfuldt hold, der med to oprykninger i bagagen har haft masser af medvind, så vi vil forsøge at lukrere på vores momentum”

Kenneth Cortsen, cheftræner AaB

Kenneth Cortsen understreger dog, at de er klar over, at de kommer til at møde nogle stærke modstandere i de kommende kampe. Det er både med til at gøre det spændende, men også svært.

”Vi er opmærksomme på, at der kommer mange svære kampe mod modstandere med mere erfaring fra blandt andet ligaen eller et FC Nordsjælland-hold, som virkelig opruster,” siger cheftræneren.

AaB er et ungt og talentfuldt hold
Selvom Kvalifikationsligaen, ifølge Kenneth Cortsen, lægger op til svære kampe, ved han godt, hvad AaB-spillerne har at byde på. De har nemlig flere styrker, som kan føre dem fremad på banen. Dog er han også bevidst om holdets svagheder.

”Vi har et ungt og meget talentfuldt hold, der virkelig fungerer godt sammen som kollektiv. Vores svaghed derimod er manglende erfaring i tilspidsede situationer,” siger cheftræneren.

Kenneth Cortsen fokuserer på de spillere han har frem for at tænke på nye spillere. På den måde bliver spillerne klar, og der bliver skabt gode rammer for eventuelle nye spillere.

”Vi har ikke bekræftet nogle nye spillere endnu, og som træner tager jeg tingene, som de kommer; jeg tager altid udgangspunkt i de spillere, som er til rådighed. Det handler om at fokusere på det og på at optimere konditionerne omkring de spillere, og det er den ramme, som vi skal sørge for, at eventuelle nye spillere passer ind i,” siger han.

Holdet skal ride videre på bølgen
Det kræver en del at gøre sig klar til Kvalifikationsligaen. Derfor er forberedelserne også i gang hos AaB, der vil være forberedte, når den første kamp i Kvalifikationsligaen fløjtes i gang. Derfor er der arrangeret flere træningskampe for holdet.

”Vi har et blandet program, hvor vi møder såvel hold på eget niveau samt hold på højere og lavere niveau, så vi forsøger at være godt forberedte på forårets kvalifikationsspil,” siger Kenneth Cortsen.

“Vores mål er, at vi skal forsøge at ride videre på vores bølge fra 2018 og søge at vinde så mange fodboldkampe som muligt og dernæst se, hvad det rækker til”

Kenneth Cortsen, cheftræner AaB

AaB vandt ti kampe og tabte to kampe i 1. Division. Holdet rykker derfor videre til kvalifikationsspillet med stor selvtillid. Netop denne bølge skal holdet, ifølge træneren, ride videre på.

”Vores mål er, at vi skal forsøge at ride videre på vores bølge fra 2018 og søge at vinde så mange fodboldkampe som muligt og dernæst se, hvad det rækker til. Vi kan ikke rykke ned, så det er bare med at køre på og gå efter så god en placering som muligt,” siger AaB’s cheftræner.

Forventningerne til forårets kampe er store, og det samme er forventningerne til de hold, som AaB skal møde. Kenneth Cortsen forudser nemlig, at der er flere hold, som vil blive svære modstandere at møde.

”Mine forventninger til kvalifikationsspillet er, at det bliver et super spændende forår med masser af finalekampe, hvor jeg forudser, at Odense og FC Nordsjælland ser stærke ud,” slutter cheftræneren.