BSF Pige Akademi har i vinterferien afholdt Pigecamp i Topdanmark Hallen.

0
1659

BSF Pigeakademi har i vinterferien afholdt Pigecamp i Topdanmark-hallen.

Så blev det vinterferie på mange folkeskoler og dermed også tid til BSF Pigeakademis camp. Mandag mødte 68 friske og fodboldglade piger ind til tre dages intensiv fodbold. Pigerne som til dagligt spiller på U9-U13 kommer fra mange forskellige klubber og især BSF’s samarbejdsklubber var talstærkt repræsenteret.

De tre dage som campen varede, stod på teknisk træning og socialt samvær med program fra kl. 9.45 til kl. 16.00. Træningen var bygget op omkring forskellige temaer, såsom boldmodtagelser, vendinger, pasninger og skud på mål. Formålet med Pigeakademiets camps er at give den enkelte pige muligheder for at prøve sig af i et nyt træningsmiljø med både nye trænere og nye fodboldveninder med fælles interesse og engagement i verdens bedste sport. At dømme ud fra ansigterne og pigernes ytringer, er vi ret sikre på at de sidste tre dage har formået dette på en inspirerende og sjov måde.

BSF U18DM spillerne stod for træningen af pigerne under campen, som forgik i 5 alders- og niveau inddelte grupper. En vigtigt del af BSF´s camp koncept er at pigespillerne skal trænes af elitepiger der både har evnerne og viden omkring fodbolden, samtidig med at de formidler den fodboldglæde som er drivkræften for en hver fodboldspiller lige meget hvilket niveau man spiller på. Dette kom tydeligt til udtryk i campens sidste aktivitet hvor spillerne udfordrede deres trænere i en kæmpe 11mands(bane)kamp med næsten 80 spillere på banen. Spillerne trak det længste strå og vandt over trænerne med et enkelt mål scoret på straffe.

Campens træningsprogram var organiseret og superviseret af Henrik Stampe som er træner for BSF U10-piger og på Pigeakademiet. Derudover havde pigerne fået assistance af Sebastian Stampe som under campen stod for fokuseret træning af skudafvikling/afslutninger.

Foruden fodbolden på banen fik campen besøg af Søren Randa-Boldt, U19 Pige landholdstræner, som holdt et oplæg omkring landsholdsfodbold og elitefodboldlivet. Kodeordet var træning, træning og fodboldglæde! Så nævnte Søren da også lige BSF som leverandør af landsholdspillere på både ungdoms- og A-landshold, hvilket han eksemplificerede med Sarah Jankovska og Amalie Thestrup som tirsdag blev udtaget til A-landsholdets kommende træningsturnering.

BSF håber at pigerne har hygget sig og at nogle af de øvelser og øvrige erfaringer de har gjort sig, bliver taget med på deres fodboldrejse.

Der skal lyde en stor tak til alle deltagerne for at bidrage til en fantastisk fodboldfest, ligesom vi takker alle trænerne og de frivillige der har gjort campen mulig. I den forbindelse takker vi også OK-Benzin og SuperBrugsen i Skovlunde for at sponsorere pigecampen og støtte op omkring BSF.

Rigtig god vinterferie og på snarligt gensyn!