Gustav og Marcus hjælper danske unge med udleve fodbolddrømmen i USA

0
3767
Marcus Have Nordgaard og Gustav Fink-Jensen har begge spillet universitetsfodbold i USA. Her er Gustav i aktion for San Francisco State Athletic.

Gustav Fink-Jensen og Marcus Nordgaard har spillet universitetsfodbold i USA. De har startet firmaet Nordic Soccer Scholarship Association, der hjælper fodboldtalenter med at få et scolarschip på et amerikansk universitet. De to danskere mener, danske fodboldpiger har gode muligheder for at få et scolarship

Hvis du spiller fodbold på højt niveau og drømmer om at kombinere studier med fodbold i udlandet, så er et ophold på et amerikanske universitet en oplagt mulighed.

Gustav Fink-Jensen og Marcus Nordgaard stiftede i 2017 firmaet Nordic Soccer Scholarship Association (NSSA), der har specialiseret sig i at rådgive danske fodboldspillere, der vil forfølge den amerikanske fodbolddrøm. De er selv i gang med uddannelser i hhv. San Francisco og New York og har begge spillet universitetsfodbold. De mener, at langt flere danske fodboldpiger burde give USA-drømmen en chance.

”Vi har allerede nogle piger som klienter, men i forhold til hvor anerkendt dansk pigefodbold er, så er det en skam, at ikke flere kommer afsted, når de har muligheden for at få et fantastisk ophold i USA på mellem fire måneder og fire år,” skriver Gustav Fink-Jensen til FODBOLD FOR PIGER. Han afslutter til foråret en bachelor i International Business på San Francisco State University og har undervejs spillet for San Francisco State Athletics.

Gustav Fink-Jensen mener, at det amerikanske collegesystem er ”en fantastisk mulighed” for at spille fodbold på højt niveau, mens man studerer.

”Supporten omkring sportsholdene på mange af skolerne er helt fantastisk, og det er ikke unormalt at man kan spille foran 5-10.000 fans på det allerhøjeste collegeniveau. Miljøet omkring fodboldholdene er utrolig professionelt, og skolemæssigt får man mulighed for at studere på nogle af landets bedste universiteter og få sin bachelors i hvad man nu har interesse for,” skriver han.

Samarbejder med 200 universiteter

NSSA har ifølge Gustav Fink-Jensen opbygget samarbejder med over 200 universiteter og har brugt de sidste to somre på at rejse rundt og tjekke forholdene på universiteterne. De tager 16.000 kroner for deres rådgivning og formidling af kontakt til et universitet, heraf betales de 8000 kroner, når der en aftale i hus med et universitet.

Derudover skal der betales for opholdet, men mange universiteter tilbyder scolarships til talentfulde sportsfolk, dvs. at universitetet betaler en stor del af opholdet, og de to danskere mener, at spillere fra U18 DM-ligaen og 3F Ligaen har gode muligheder for at få scolarships.

”Opholdet kan vare alt fra 4 måneder (et semester) til fire år (en bacheloruddannelse i USA). Dit scholarship binder dig ikke, og du kan kvit og frit tage hjem når du føler du er klar til det, eller at du føler, du har fået nok ud af dit ophold, eller du ønsker at rykke videre til et andet universitet,” skriver Gustav Fink-Jensen.

Du kan læse mere om Nordic Soccer Scholarship Association (NSSA) her