Spændende pokalkampe i vente

0
1468
Der var i dag topkamp i Slutspillet mellem Fortuna Hjørring og Brøndby. Foto: Steen Trolle

Lørdag bliver der igen fløjtet til kamp, når de tilbageværende hold i Sydbank Kvindepokalen spiller fjerde runde. Efter at de fleste klubber har haft en længere pause, er der lagt op til nogle spændende kampe med hold, der tripper for at komme på græs igen.

Af Camilla Bergholm

Selvom kalenderen siger februar, skinner solen lørdag over Danmark, som var det en forårsdag. Ligesom solen bringer foråret til det danske land, bringer foråret også fodboldholdene tilbage på fodboldbanerne. Der er nemlig lagt op til kampe lørdag, søndag og på onsdag, når hold fra både 3F Ligaen, Kvalifikationsligaen og 1. Division tørner sammen i fjerde runde af Sydbank Kvindepokalen.  

Odense Q tager lørdag imod sidste års vinder af pokalen, Brøndby. Der er derfor lagt op til en interessant kamp, hvor Odense Q skal se, om de kan presse Brøndby. Det er et stærkt Brøndby-hold, som endte på en førsteplads i 3F Ligaen og nu skal spille med i Slutspillet. Odense Q derimod endte under nedrykningsstregen i 3F Ligaen og skal nu kæmpe om en billet tilbage, når de skal ned og spille i Kvalifikationsligaen. Der er derfor noget at bevise for begge hold, når de mødes til kamp.

Søndag møder Næsby det århusianske hold, VSK Aarhus. Det kan også gå hen og blive en spændende kamp. Næsby skal i foråret spille Kvalifikationsliga, mens VSK Aarhus spiller med i Slutspillet. Også her er det altså to dygtige hold, der møder hinanden.

Søndag spilles også en anden kamp. Nemlig kampen mellem Sundby og Fortuna Hjørring. Det bliver en svær kamp for 1. Division-holdet Sundby, der møder 3F Ligaens nummer to. Mødet med topholdet kan dog også give blod på tanden, og derfor bliver den en interessant kamp at følge.

På onsdag tager KoldingQ imod FC Thy-ThistedQ. Begge hold skal spille med i Slutspillet, hvorfor der er lagt op til en kamp, der skal vise, hvor de to hold befinder sig, inden det også går løs der. Det er derfor sandsynligvis to hold, der begge gerne vil ud og vise, hvad de kan.

Sidste år tog Brøndby guldet 
Netop KoldingQ kæmpede sig sidste år hele vejen til pokalfinalen, hvor de mødte Brøndby. Det gjorde de på et stadion med over 3.000 tilskuere, og hvor DR viste kampen, mens andre medier også viste interesse for kampen.

DR har rettighederne til at vise pokalfinalen for kvinder. Det er en aftale, der betyder, at DR også kommer til at vise pokalfinalen flere år frem.

Om det bliver KoldingQ og Brøndby, der igen mødes i finalen, er endnu ikke sikkert. Men det er sikkert, at der er lagt op til god underholdning, når pokalkampene fløjtes i gang.

Kampene i fjerde runde:

  • Lørdag den 16. februar klokken 14:00: Odense Q – Brøndby
  • Søndag den 17. februar klokken 13:00: Næsby – VSK Aarhus
  • Søndag den 17. februar klokken 13:30: Sundby – Fortuna Hjørring
  • Onsdag den 20. februar klokken 19:00: KoldingQ – FC Thy-ThistedQ