BSF kom tæt på den amerikanske fodboldkultur på træningslejr

0
1317
BSF på træningslejr i Orlando, USA. Foto: BSF.

3F Liga-holdet BSF tog i februar til Orlando i USA. Her skulle de på en træningslejr i halvanden uge, som både bød på store fodboldoplevelser, men også gode oplevelser sammen som hold. Der blev nemlig både spillet kampe mod stærke hold, og der blev også tid til en tur i Disneyland.

Af Camilla Bergholm 

I USA er fodbold ikke den største sportsgren. Hos kvinderne i USA er det dog en sport, de alligevel har ret godt styr på. Det er nemlig blevet til en del medaljer både til VM og til de olympiske lege for det amerikanske kvindelandshold i fodbold. Derfor er det også et spændende land at besøge, hvad angår kvindefodbold. Og det mærkede det danske 3F Liga-hold, BSF, også, da de var på træningslejr i Orlando.

BSF’s anfører, Michelle Madsen, fortæller, at turen begyndte onsdag den 6. februar, hvor de tog afsted mod Orlando. Her boede spillerne i to forskellige huse, og trænerne boede i deres eget hus. 

”Det var ret store huse, hvor der var plads til cirka 14 i det ene hus og 10 til 12 stykker i det andet, og så var der en lille pool,” siger anføreren. 

“Vi møder meget de samme herhjemme, så det var fedt at komme ud og møde nogle helt andre hold”

Michelle Madsen, anfører BSF

Fodbolden var en vigtig del af turen, og derfor blev der spillet to kampe mod Central Florida University og South Florida University. Her spillede de uafgjort i den første kamp, og den næste kamp tabte de. Men det var ikke resultatet, der var vigtigst, selvom de gerne ville vinde. Det var også vigtigt for dem at få eksperimenteret i kampene. 

”Vi ville prøve nogle forskellige ting af til kampene, som vi havde trænet derovre. Men det var nogle rigtig fine modstandere, som passede godt niveaumæssigt,” fortæller Michelle Madsen. 

BSF-anføreren fortæller også, at kampene var den helt store fodboldoplevelse, hvilket bød på et møde med nogle nye modstandere.

”Kampene var den fedeste fodboldoplevelse. Vi mødte nogle nye hold. Vi møder meget de samme herhjemme, så det var fedt at komme ud og møde nogle helt andre hold. Og så var de lidt mere fysiske, end vi var,” siger Michelle Madsen.

BSF på træningslejr i Orlando. Foto: BSF.

Amerikanske spillere kender hinanden på en anden måde
BSF-holdet fandt hurtigt ud af, at fodbold i USA er lidt anderledes end i Danmark. For Michelle Madsen var det mest måden, hvorpå skolen og sport hører sammen, som hun bed mærke i.

”De har ikke rigtigt klubhold, ligesom vi har herhjemme, men i stedet spiller man fodbold, når man går på college. Hvis man ikke er god nok til at komme i den bedste liga efter college, så er der ikke rigtigt noget fodbold for dem. Og der er ikke rigtigt fodbold til dem på lavt niveau,” fortæller BSF-anføreren.

“De kender hinanden på en helt andet måde. Vi kan blive inspireret af den måde, de kender hinanden på”

Michelle Madsen, anfører BSF

Det er ikke kun det, at college og fodbold hører sammen, der er anderledes. Også fodboldkulturen generelt er forskellig fra Danmark. Det stammer dog fra college-kulturen.

”De går virkelig meget op i det. Nu har jeg selv været på college, og man kunne mærke, at de bor sammen, og det gør noget andet for holdet i den måde, de spiller sammen på. De kender hinanden på en helt andet måde. Vi kan blive inspireret af den måde, de kender hinanden på,” siger Michelle Madsen.

Dog var det ikke kun fodbolden, der var i fokus på turen. Det var også vigtigt at lave noget sammen som et hold.

Både tid til fodbold og en tur i Disneyland 
Ifølge Michelle Madsen gav det holdet en masse at være afsted sammen. De fik mulighed for at snakke og være sammen på en helt anden måde, end hvad de er vant til derhjemme. 

”Det giver noget ekstra at bo sammen og være så tæt på hinanden hele tiden. Vi fik snakket med en masse forskellige på holdet, som man ikke lige får snakket med i løbet af en almindelig uge, og man skaber nogle relationer med dem, man spiller på hold med. Så det giver noget sammenhold, som man kan tage med på banen,” fortæller BSF-spilleren.

Orlando har meget at byde på. Derfor var det vigtigt for spillerne også at nyde at være i et andet land. Orlando er blandt andet kendt for at huse Disneyland. Og det blev også udnyttet af spillerne.

”Vi var ude spise sammen som hold. Og så havde vi mandag, hvor vi havde helt fri. Den dag var der nogen, der tog i Disneyland, det gjorde jeg blandt andet, og så var der nogen, der blev derhjemme og hyggede. Derudover fik vi spillet noget beach volley og basket, og så fik vi shoppet og set NBA. Så vi fik oplevet en masse,” fortæller Michelle Madsen.

Det blev også til en tur i Disneyland for flere af spillerne. Foto: Michelle Madsen.