Silkeborg IF Q satser stort på de helt unge piger

0
3129
SIF Q U13 truppen

Af Troels Jørgensen, Silkeborg IF Q

KLUBNYT

Et stort anlagt talentcenter med 8 trænere for de dygtigste U12 piger i Silkeborg – bl.a. med en del træninger på JYSK PARK, er i disse år blevet til noget af et tilløbsstykke.

I år har 60 piger fra 13 forskellige klubber deltaget i den gratis træning, som foregår cirka hver anden fredag. Der er i år deltagelse fra Ans IF, Gjern IF, Gjessø UF, Gl. Rye IF, Gødvad GIF, HA85, Hammel GF, Mariehøj IF, Ry Fodbold, Sejs Svejbæk IF, Sorring TIF, Virklund B og ØBG.

Målet for mange af pigerne er at sikre sig en plads i den kommende U13 trup, mens andre deltager for at blive bedre og for at møde andre piger der er dygtige til spillet med den lille runde.

Netop de nye U13 piger har i år fået en spændende start på livet som elite-fodboldspillere. De har nemlig haft det store privilegie at blive trænet af én af Silkeborg IF Q’s to A-licenstrænere – 29-årige Henrik Krogh.

A-licensen er et godt stykke over det krav der stilles fra DBU’s side, men for Henrik Krogh er det ikke tilfældigt at han nu træner U13 pigerne:

”Alle piger i klubben er vigtige, men pigerne i den her alder er tæt på guldalderen, hvor du virkelig kan rykke dem både med deres teknik og deres elite-mindset. Populært sagt lægger vi i disse år grundstenene for de her piger, så de får de helt rigtige mentale, tekniske og fysiske færdigheder med sig” forklarer Henrik Krogh og fortsætter: ”Pigerne tilbydes i år, som et forsøg, basistræning som er styrketræning uden vægte. De lærer teknikken allerede som 12-13 årige, så de ved hvad det drejer sig om når de bliver 15-16 år”.

Her i vinter har U13 holdet desuden brugt en af de ugentlige træninger på at træne futsal. Dels giver det på sigt en fremragende teknik – dels sikrer man med en ugentlig træning i en hal, at pigerne ikke mister motivationen ved at skulle træne ude i vinterkulden så ofte.

Weekenden den 2.-3. marts deltog 6 hold i JM finalestævnet i futsal. Deriblandt AaB og Fortuna Hjørring + hele 2 hold fra Silkeborg IF Q. Det blev til semifinaler pladser for begge hold.

U13 pigerne i Silkeborg IF Q træner 3 gange om ugen. Pigerne har mulighed for at ansøge om at komme på Talentteam på Sølystskolen efter sommerferien, som rent fodboldmæssigt giver 2 ekstra træninger om ugen. Der er tale om morgentræninger onsdag og fredag, så pigerne kommer op på 5 træninger om ugen. Da det også er Henrik Krogh der står for morgentræningerne, er der god mulighed for at skabe kontinuitet i træningerne.

Den lærerstuderende Henrik Krogh, med en fortid på Oure fodboldakademi, har noget at have holdningerne til U13 piger i: Udover DBU A-licensen, hvor han skrev opgave om erobringsspillet, har Henrik også DIF diplomtræneruddannelsen indenfor aldersrelateret træning.

Han har ved flere lejligheder besøgt fodboldklubber i Buenos Aires i Argentina, hvor han netop har set en helt anden holdning til de unge spillere, end man ser herhjemme. ”Dernede er det en kæmpe ære at træne de yngste spillere, da man kan rykke dem allermest. Jeg besøgte Veléz, Independiente og Racing, hvor man ser kæmpestjerner overtage de yngste hold. Det ser man ikke herhjemme og det synes jeg da er en skam.

DBU kunne godt kigge lidt til Argentina” mener Henrik Krogh og uddyber: ”I dag får en licensklub ekstra tilskud hvis de har en A-licenstræner på et U16 hold. Det får man desværre ikke, hvis man har en A-licenstræner på U13”.

På trods af dette har man altså i Silkeborg IF Q i år valgt at satse stort på at give de nye U13 spillere den bedst tænkelige start.