FC Thy-ThistedQ’s cheftræner ser stort udviklingspotentiale i holdet

0
1643
FC Thy-ThistedQ på træningslejr i Tyrkiet. Foto: FC Thy-ThistedQ

Cheftræner for FC Thy-ThistedQ ved godt, at forventningerne til holdet ikke er store. Hans forventninger til Slutspillet er dog stadig høje. Ifølge ham kommer forårets kampe nemlig til at handle om at udvikle holdet, og samtidig skal den unge trup drille de andre hold i ligaen. 

Af Camilla Bergholm

Det har været en hård sæson for FC Thy-ThistedQ i 3F Ligaen. Det har medført, at de går ind til Slutspillet på en sjetteplads med nul point. Alligevel er det lykkedes dem at kæmpe sig frem til en plads i Slutspillet efter deres første sæson i 3F Ligaen. Det bliver dog stadig en udfordring for holdet, når forårets kampe bliver fløjtet i gang, men cheftræneren for FC Thy-ThistedQ, Torben Overgaard, er positiv over den udvikling, holdet er inde i. 

”Forventningerne til os ude omkring er måske ikke så store, da vi jo sneg os med på det yderste mandat. Men vi synes selv, at vi er gode. Vi har rækkens suverænt yngste hold, men jeg ser et kæmpe udviklingspotentiale i dem, og det føler vi, at vi er i gang med at bygge på hele tiden. Vi har derfor ikke nogen forventninger om bestemte placeringer eller point. Men vi har bestemt en forventning om at gå ud og tage bare nogle point fra holdene,” siger Torben Overgaard.

Holdet har allerede spillet en del kampe her i foråret, hvilket er en stor fordel for thyboerne, der både har fået spillet en masse bold, men samtidig er det også blevet til flere sejre og dermed mere selvtillid.

”Vi har mødt Fortunas 1. Division-hold i en træningskamp, hvor vi vandt 4-0. Så har vi spillet mod Vildbjerg, som vi også vandt over. Derudover har vi spillet 0-0 mod de serbiske mestre, da vi var på træningslejr. Vi har to kampe tilbage, som begge er mod AaB,” fortæller cheftræneren om deres træningskampe.

Thyboerne har lige været på træningslejr i Tyrkiet, hvilket både bød på gode samtaler med spillerne, men også en masse træning. Forholdene på turen var lidt anderledes, end hvad pigerne var vant til for bare to år siden.

”Vi havde perfekte forhold i Tyrkiet. Der var godt vejr og gode græsbaner. Vi fik snakket med spillerne og trænet. For to år siden trænede spillerne max. to gange om ugen, her på træningslejren kunne de træne to gange om dagen, så der er sket meget på to år. Det blev også til lidt skavanker, men vi fik tilrettelagt træningen således, at det ikke væltede holdet. Vi havde også en rigtig god kamp mod de serbiske mestre, og så var det også godt for pigerne socialt at være af sted,” siger træneren.

FC Thy-ThistedQ i kamp på træningslejren. Foto: FC Thy-ThistedQ.

Vigtigt at fastholde truppen
For mange klubber kan det godt handle om at skaffe nye spillere til holdet, der kan gå ind og gøre en forskel. Hos FC Thy-ThistedQ har det været vigtigt at fokusere på den nuværende trup.

”Vi har været så dygtige, at vi har fastholdt vores trup. Det har egentlig været det primære for os. Der er dog to spillere, der er stoppet: Jane Andersen og Freja Klitgaard. Og så har vi fået en enkelt op fra andenholdstruppen, Betina Møller, som nu indgår fast i førsteholdstruppen,” fortæller Torben Overgaard.

“Vi har et hold, der gør det godt og går fra at være amatører til at være store idoler i lokalsamfundet, og det kræver også stor tilvænning”

Torben Overgaard, cheftræner FC Thy-ThistedQ

Derudover er det hold, der skal op og være senior til sommer, begyndt at træne med førsteholdet, da 3F Liga-truppen på et tidspunkt kan få brug for dem. Det har, ifølge Torben Overgaard, fungeret godt, og på den måde har de kommende senior-spillere fået mulighed for at snuse til 3F Liga-holdet.

Overordnet har det krævet tilvænning for FC Thy-ThistedQ-holdet at være en del af 3F Ligaen. Det er nyt for spillerne, og derfor har det også taget tid at spille sig varme. Men cheftræneren er fortrøstningsfuld. 

”Nu har spillerne prøvet at spille i 3F Ligaen, så de har vænnet sig til det. Nu skal vi bare bygge på rent fodboldmæssigt, og så skal vi begynde at fokusere mere på alt det på banen. Og så har vi skullet vænne os til opmærksomheden. Vi har jo et af de højeste gennemsnit af tilskuere i ligaen. Der har været meget hype omkring holdet, og det har givet genlyd heroppe. Vi har et hold, der gør det godt og går fra at være amatører til at være store idoler i lokalsamfundet, og det kræver også stor tilvænning,” fortæller træneren med stolthed i stemmen.

FC Thy-ThistedQ på træningslejr i Tyrkiet. Foto: FC Thy-ThistedQ.

Et stærkt sammenhold er thyboernes kendetegn 
Mange af pigerne har spillet sammen længe, hvilket, ifølge Torben Overgaard, skaber noget unikt for holdet. De har fulgt hinanden, og det er en af holdets helt store styrker.

”Vores styrke er sammenholdet. Langt de fleste af pigerne har spillet sammen i mange år. De har været med hele vejen igennem. Når man har været på sådan en rejse, giver det også noget sammenhold og evnen til at stå sammen i svære peioder. Vi går et svært forår i møde, hvor vi skal være glade for de point, vi får,” fortæller han.

“Vi skal drille de andre mest muligt. Så må vi se, hvor langt det bærer”

Torben Overgaard, cheftræner FC Thy-ThistedQ

Selvom spillerne står sammen, når det gælder, har holdet dog en svaghed: en manglende bredde. Det er cheftræneren godt klar over, dog kan ungdomsspillerne få en central rolle på det punkt.

”Vores svaghed er vores bredde. Vi har en rigtig fin trup, men vi har ikke mange spillere at gøre godt med. Derfor er det vigtigt, at vi har 01’erne som en del af vores træningskultur, hvis nu vi bliver ramt af skader og karantæne, så kan vi godt gå hen og få brug for dem,” siger cheftræneren. 

Selvom Torben Overgaard ikke har de store forventninger til forårets kampe, er han stadig sikker på, at holdet kan gå ind og gøre en forskel.

”Vi skal drille de andre mest muligt. Så må vi se, hvor langt det bærer. Èn placering op eller to kunne være godt, men succeskriteriet er, at pigerne udvikler sig, så vi står stærk rustet til efterårssæsonen, som bliver utroligt vigtigt,” slutter han.

Pigerne på træningslejr i Tyrkiet. Foto: FC Thy-ThistedQ.