VM-vindere fra 1971 er optaget i Fodboldens Hall of Fame

0
2745

Ved lørdagens Dansk Fodbold Award blev det danske kvindelandshold fra 1971 optaget i Fodboldens Hall of Fame. Kvinderne vandt VM-guld i Mexico tilbage i 1971 og kan nu også fejre at være en del af et selskab bestående af blandt andet Michael Laudrup, Peter Schmeichel og Preben Elkjær i Fodboldens Hall of Fame.

Af Andrea Signe Trolle

Tilbage i 1971 overraskede det daværende danske kvindelandshold under deres deltagelse til VM i Mexico. Ved verdensmesterskabet endte de danske kvinder med guldet i Mexico City – en kæmpe triumf, hvor landsholdet gik forrest i kampen for kvindefodbolden i Danmark.

Nu kan kvinderne fejre endnu en triumf. Lørdag aften blev der nemlig afhold Dansk Fodbold Award i Horsens og her blev det danske kvindelandshold fra 1971 optaget i Fodboldens Hall of Fame – et selskab, der blandt andet består af store danske fodboldnavne som Michael Laudrup, Peter Schmeichel, Preben Elkjær og mange andre store danske navne.

I efteråret udgav journalist Hans Krabbe bogen ”Den glemte triumf”. På baggrund af halvandet års arbejde stod bogen færdig i september 2018 – en bog, som beskriver triumfen og tegner et tidsbillede af Danmark fra tresserne og halvfjerdserne, hvor kvindefrigørelse var på dagsordenen og det ikke var normalt, at kvinder brugte så meget af deres hverdag på at spille fodbold.