U17-landsholdsspiller Mathilde Rasmussen: “Vi vil til EM”

0
3353
FOTO:DBU
U17-landsholdet er klar til Elite Round efter to venskabskampe mod Norge. Foto: DBU

I denne uge har U17-landsholdet spillet to træningskampe mod Norge, hvor det blev til en sejr og en uafgjort. Kampene blev brugt som forberedelse til Elite Round, som spilles i Italien i slutningen af marts. Læs mere her, hvor Mathilde Rasmussen fortæller om holdets muligheder i kvalifikationen.

Af Signe Holt Andersen

Det danske U17-pigelandshold har i denne uge været samlet i Silkeborg, hvor de har spillet to træningskampe mod Norge. Kampene blev brugt som optakt til den kommende Elite Round i Italien, hvor de danske piger skal forsøge at hive en EM-billet med hjem.

Den første af de to kampe blev spillet i tirsdags på JYSK PARK i Silkeborg. Kampen endte 0-0. Ifølge Mathilde Rasmussen, en af profilerne U17-landsholdet, så var det en intens kamp, hvor de danske piger lige manglede de sidste procenter i spillet.

Den anden kamp (torsdag) blev en målrig en af slagsen, som endte med en sejr på hele 5-2 til danskerne. De danske mål blev sat ind af Mathilde Rasmussen (2 mål), Signe Carstens (2 mål) og Sofie Lundgaard.

Fantastisk forberedelse til Elite Round

I næste måned bliver det alvor for U17-pigerne, når Elite Round står på programmet. FODBOLD FOR PIGER har snakket med en af spillerne på holdet, Mathilde Rasmussen. Mathilde ser tilbage på en god og lærerig samling, hvor holdet har fået finpudset de sidste detaljer.

“Kampene har været en god træning til Elite Round. Vi har haft mulighed for at øve mange ting, som vi kan tage med videre til Italien. Vi har brugt kampene til at øve nye formationer, til at spille ud af pres og til at træne længere angreb. Udover det, så har vi også brugt kampene til at finde hinanden igen og opfriske alt det, som vi tidligere har arbejdet på,” lyder det fra Mathilde Rasmussen

Målet er en EM-billet

Elite Round spilles i Italien, hvor de danske piger skal op imod nationerne Italien, Island og Slovenien. Kampene spilles den 21.03, 24.03 og 27.03. Den danske trup er allerede udtaget. En af de udtagne spillere er Mathilde Rasmussen fra Team Viborg. For Mathilde er målet klar – Danmark skal have en EM-billet med hjem.

“Jeg tror vores muligheder for en EM-billet er gode, hvis vi spiller op til vores bedste og spiller det spil, som vi har arbejdet på. Vi kan tage en masse med videre fra vores kampe imod Norge. Målet er at komme til EM, hvilket bestemt er muligt, men samtidigt kræver det en indsats på 100%,” fortæller Mathilde Rasmussen.