Anførere forventer et brag af et lokalopgør i Kvalifikationsligaen

0
984
Tenna Kappel og resten af Odense-manskabet glæder sig til lørdagens lokalopgør mod Næsby. Foto: Iver Tidemand

Der er lørdag lagt op til et spændende lokalopgør, når Odense Q tager imod Næsby.  Udover at være en kamp om Odense er det også et vigtigt opgør om de eftertragtede billetter til Danmarks bedste kvindeliga. 

Af Camilla Bergholm

Med 16 point og en førsteplads er Næsby tæt på, at truppens drømme om en plads i 3F Ligaen kan blive en realitet. Odense Q har dog store planer om at drille modstanderholdet og hente tre point mod naboklubben, når de lørdag tager imod Næsby. 

For selvom Odense Q befinder sig på ligaens fjerdeplads, er der kun ét point op til B.93 på andenpladsen og dermed en placering, der kan sikre dem en plads i 3F Ligaen. Anførerne fra begge klubber er derfor sikre på, at det bliver en god og underholdende kamp, men det bliver også hårdt, fortæller Odense Q’s anfører, Tenna Kappel.

“Jeg forventer, at det bliver en sindssyg hård kamp mod topholdet i kvalspillet. Det var meget tæt i vores første kamp mod Næsby. Begge hold har rykket sig siden dengang, og jeg tror på, at det bliver et brag af en kamp på lørdag.” 

Også Næsbys anfører, Mette Wengel, glæder sig til at møde naboklubben. Hun pointerer dog, at de ikke bare skal tage nemt på det, selvom de indtil videre har gjort det godt i Kvalifikationsligaen og vundet fem ud af seks kampe. 

”Vi glæder os meget til den her kamp, for der er ekstra meget på spil. Og så forventer jeg god stemning og et godt hold, hvor vi skal være klar. Det er os, der skal være afgørende, ” siger Næsby-anføreren. 

Den første kamp i Kvalifikationsligaen mellem Odense Q og Næsby vandt Næsby 1-0. Foto: Næsby

Den rette indstilling er nem at finde frem
De to hold har mødt hinanden én gang før i kvalifikationsspillet. Det blev til et tæt opgør med mange hårde dueller, men det var Næsby, der kunne glæde sig over at tage alle pointene med fra kampen. Men selvom det var tilfældet, er intet afgjort endnu ifølge Næsbys anfører.

”Vi har en lille fordel i kampen, fordi vi vandt sidst, men vi er også godt klar over, at intet er afgjort endnu. Der venter os nogle tætte kampe, og derfor er vi fortsat meget ydmyg,” fortæller Mette Wengel.

“Kampene i kvalspillet er super tætte med forskellige udfald. Alt kan ske, og det gælder også for os selv”

Mette Wengel, anfører i Næsby

Også Tenna Kappel fra Odense Q er ydmyg, når det kommer til holdets indstilling til kampen, men alligevel er det tydligt, at Odense-holdet er klar og glæder sig til lokalopgøret.

”Jeg tror ikke, at vi skal gøre så meget for at finde den rette indstilling frem. Et lokalopgør mod Næsby er én af de rigtig fede kampe at spille. Men som sagt skal vi passe på, at vi ikke forfalder til at spille på deres præmisser, og vi skal sørge for at holde koncentrationen fra start til slut,” siger Odense-anføreren. 

En fokuseret Tenna Kappel. Foto: Iver Tidemand

En tæt Kvalifikationsliga i vente
Der er kun to pladser, der mangler at blive fyldt ud i 3F Ligaen, og der er seks hold, der alle kæmper hårdt for én af de pladser. Indtil videre har de seks mandskaber været meget lige, og derfor er der lagt op til en spændende afslutning på Kvalifikationsligaen, når de sidste kampe spilles i den kommende tid. 

”Kampene i kvalspillet er super tætte med forskellige udfald. Alt kan ske, og det gælder også for os selv,” siger Næsby-spilleren. 

Det er Odenses anfører enig med hende i. Men samtidig tager Odense Q en masse erfaring med fra deres tidligere kampe i Kvalifikationsligaen, så de er klar til de sidste fem opgør.

”Det positive i både de gode og dårlige kampe er, at vi hele tiden tror på, at vi kan score. Jeg føler også, at det er som hold, at vi har rykket os allermest, fordi vi hele tiden er blevet bedre til at kommunikere og til at forlange noget af hinanden. Og så spiller vi os generelt set frem til mange chancer i kampene, og det giver også noget selvtillid,” fortæller Tenna Kappel.

Kampen fløjtes i gang lørdag klokken 13 i Odense på Marienlystcentrets kunstgræsbane.