Brøndbys mesterskabsfejring endte deres uovervindelige stime – BSF tog fjerdepladsen

0
1015
Brøndby måtte lørdag se sig slået af Fortuna Hjørring. Foto: Steen Trolle

I weekenden blev sæsonens sidste kampe afviklet i Slutspillet. Her brød Fortuna Hjørring de nykårede danmarksmestre, Brøndbys, lange stime uden nederlag. Ligaens tredjeplads, VSK Aarhus, sikrede sig også yderligere tre point mod FC Thy-ThistedQ. BSF tog ligaens fjerdeplads, da de spillede uafgjort mod KoldingQ.

Af Camilla Bergholm

Guld- og sølvmedaljerne var allerede fordelt inden weekendens opgør i Slutspillet. Førstepladsen havde Brøndby nemlig sikret sig tidligere på ugen. Lørdag stod danmarksmestrene igen klar på grønsværen, da de tog imod sølvvinderne fra Fortuna Hjørring. En kamp, der dog endte med et nederlag til vestegns-holdet. VSK Aarhus havde allerede inden lørdagens opgør taget bronzemedaljen, men de var ikke helt færdige og tog en sejr over FC Thy-ThistedQ. Der var stadig noget at spille om for KoldingQ og BSF. Her spillede de to hold uafgjort, hvilket sikrede BSF fjerdepladsen.

Brøndby – Fortuna Hjørring (1-2)

Guldet var allerede sikret for Brøndby inden kampen. Dermed var der ingen mulighed for, at dagens modstander, Fortuna Hjørring, som befinder sig på ligaens andenplads, kunne stjæle de mest attraktive medaljer. Brøndby har været suveræne denne sæson, men det viste de ikke de første 20 minutter af kampen. Begge hold havde svært ved at finde hinanden, hvilket gik ud over spillet.

30 minutter inde i kampen skete der endelig noget. Tamires Gomes fik en bold i dybden, som hun herefter skød over Brøndby-keeperen og ind i mål. Målet satte gang i de to hold, hvilket gav Brøndby blod på tanden, og de pressede på for ikke at ende deres flotte stime.

Det gav pote blot ét minut senere, da Brøndby lavede et flot kombinationsspil, der til sidst havnede hos Mille Gejl Jensen, der satte bolden ind i nettet. Mille Gejl Jensen satte tyk streg under en flot individuel sæson.

42 minutter inde i kampen var Brøndby ikke helt vågne i forsvaret. Emma Snerle driblede frem på banen, snød Brøndby-forsvaret og sendte bolden ind foran mål. Her stod Caroline Hansen klar, der bragte udeholdet foran.

Begge hold kæmpede herefter bragt for at sikre sig sejren. Brøndby kom efter 48 minutter frem til en stor chance, der dog endte på overliggeren. Fortuna Hjørring stod i det hele taget i vejen for Brøndby-mandskabet, der ikke fik scoret mere i kampen. Så selvom guldet var i hus, lykkedes det ikke hjemmeholdet at fastholde deres flotte stime uden nederlag.

Kampen endte 2-1 til Fortuna Hjørring.

FC Thy-ThistedQ – VSK Aarhus (0-3)

Også i Thy var der allerede sikret medaljer til ét af holdene. Det havde VSK Aarhus allerede sørget for inden lørdagens opgør mellem FC Thy-ThistedQ og VSK Aarhus.

Der var kun spillet seks minutter, da der allerede skete noget i kampen. FC Thy-ThistedQ stjal bolden og var hurtige i deres omspil, hvilket de har været igennem hele sæsonen. Det førte til en én-mod-én-situation mellem FC Thy-ThistedQ og VSK Aarhus-keeperen. En duel, der endte med et rødt kort til udeholdets Katrine Jacobsen.

10 minutter inde i kampen viste udeholdet også, at deres tredjeplads er velfortjent. Det skete på et hjørnespark, som endte hos Maria Nielsen, der scorede kampens første mål.

Efter 25 minutter var århusianerne igen på mærkerne. Her kom udeholdets spillere hurtigt frem på banen, der førte til et flot indlæg. Indlægget endte hos Mathilde Madsen, der sparkede kuglen ind i kassen.

Sidst i kampen understregede VSK Aarhus deres tredjeplads. Rikke Marie Madsen løb frem på banen og sparkede bolden fladt ind over til Mathilde Madsen, der scorede kampens tredje og sidste mål.

Kampende endte dermed 3-0 til VSK Aarhus.

KoldingQ – BSF (1-1)

Weekendens tredje opgør var mellem KoldingQ og BSF. Begge hold har været med til at kæmpe om bronzemedaljerne, men VSK Aarhus viste sig stærkest. Så de to hold måtte kæmpe bragt for at sikre sig fjerdepladsen i Danmarks bedste kvindeliga.

Selvom begge hold kæmpede for at komme på måltavlen, lykkedes det først i anden halvleg. BSF’s Fatima Al-ful viste overblik og spillede en flot aflevering til Amalie Thestrup, der var løbet i position og stod pludselig helt fri. Det udnyttede hun og skød bolden fladt ind i højre side af målet. En bold, KoldingQ-keeperen ikke kunne nå. 1-0 til BSF.

Begge hold kom til modstanderens mål, og det kunne derfor gå begge veje. Det var dog KoldingQ, der igen fik sat gang i måltavlen. KoldingQ fik frispark lige uden for feltet, hvilket Louise Eriksen eksekverede. Hun ramte Sofie Riis, der headede bolden i mål.

Det blev ikke til flere mål i kampen, som dermed endte uafgjort, 1-1. BSF tog derfor fjerdepladsen i ligaen.