Vildbjerg og Næsby tog tre point – uafgjort i Farum

0
1447
Næsby møder lørdag B.93 i en vigtig kamp for begge hold. Foto: Næsby.

Der blev spillet tre kampe i kvalifikationsligaen denne weekend. Her tog B.93 imod Vildbjerg, hvor udeholdet endte med at tage de tre point med hjem i bagagen. Også Næsby fik en sejr mod AaB. Farum BK/FCN mødte OdenseQ. Her lykkedes det Odense-truppen at kæmpe sig tilbage og udligne i sidste øjeblik. 

Af Camilla Bergholm

B.93 – Vildbjerg (1-2)

Det er fortsat åbent i kvalifikationsligaen. Derfor kan man ikke føle sig sikker, selvom man som hold befinder sig i toppen af tabellen. B.93 har indtil videre vist, at de har store planer om at komme tilbage til Danmarks bedste kvindeliga. Det så dog lidt anderledes ud i lørdagens kamp mellem B.93 og Vildbjerg. 

Begge kom ud til kampen med en vilje til at få bolden i mål. Det blev derfor allerede til flere chancer inden for opgørets første kvarter. Der skulle dog alligevel gå 31 minutter før, et af holdene fik bolden i nettet. Det stod Julie Lind for, da hun blev spillet fri i højre side, hvorefter hun skar ind i banen og sendte en flad bold forbi B.93-keeperen.

B.93 pressede på, men det lykkedes Vildbjerg et godt stykke tid at holde dem væk fra at score. Opgaven syntes dog umulig, da hjemmeholdet blev ved med at komme frem på banen, og efter 51 minutter kunne Vildbjerg-holdet ikke længere holde dem fra at score. Paola Nelleke van der Veen fik sendt bolden i mål. 

Vildbjerg kom igen 12 minutter senere. Udeholdet stjal bolden på egen banehalvdel, hvorefter de satte et effektivt omstillingsspil i gang. Det gav pote, og Nina Skjøtt skød bolden i hjemmeholdets mål. 

Herefter pressede begge hold på, men det blev ikke til flere mål, og kampen endte dermed 2-1 til Vildbjerg.

Farum BK/FCN – OdenseQ (3-3)

To spændende hold mødte søndag hinanden. Det blev også til en interessant kamp med flere mål, da Farum BK/FCN tog imod OdenseQ.

Det var hjemmeholdet, der kom bedst fra start, da OdenseQ efter 16 minutter ikke kunne få bolden væk fra deres målfelt, hvilket Farum BK/FCN udnyttede. Det var Camilla Larsen, der stod for det mål, da hun sendte en høj bold en bag keeperen. 

Den stilling holdt indtil, der var spillet 31 minutter. Her sparkede Sarah Sundahl et godt stykke uden for feltet mod mål. En bold, FCN-keeperen ikke kunne få væk. Udligning til OdenseQ. 

Ét minut senere svarede hjemmeholdet dog igen. Her spillede Amalie Vangsgaard en god bold til en fri Tiffany Weimer, der fik kuglen ind bag keeperen. Farum BK/FCN gik derfor til pause med en føring på 2-1.

Efter 59 minutter fik Farum BK/FCN igen bolden ind i udeholdets mål. Det skete efter lidt klumpspil i OdenseQ’s målfelt, der endte hos Amalie Vestergaard, som sparkede bolden ind i nettet.

Der skulle dog kun ét minut til, før OdenseQ svarede igen. Op til havde holdet kæmpet sig frem på banen. Det endte med et hjørnespark, som Cecilie Fløe headede i mål. 

Cecilie Fløe var ikke færdig med at bruge hovedet. I sidste øjeblik fik OdenseQ et frispark på hjemmeholdets banehalvdel tæt på midterlinjen. Bolden blev herfra sparket indover i målfeltet, og det var her Cecilie Fløe stod klar og headede bolden i mål. Udligning.

Der blev ikke scoret flere mål, og kampen endte derfor 3-3.

Næsby – AaB (2-0)

Det var en fysisk flot kamp, der blev spillet lørdag i Næsby. Her tog hjemmeholdet imod AaB. Næsby har indtil videre gjort det godt i Kvalifikationsligaen, hvor det ikke er blevet til nederlag. 

Også i lørdagens kamp viste de overskud og styrke. Her kæmpede begge hold bragt for at tage pointene, men det var Næsby, der viste sig at være stærkest. Efter 24 minutter fik hjemmeholdet et hjørnespark. Her stod Michella Østergaard klar foran mål, der sørgede for at sætte kuglen ind i nettet.

Otte minutter senere var det igen Næsby, der viste, hvad de har at byde på. Her var det Line Nielsen, der skød bolden ind bag AaB-keeperen. Det lykkedes efterfølgende Næsby at holde presset, men det blev ikke til flere mål i første halvleg. 

I anden halvleg vågnede AaB mere op. Spillet blev derfor fordelt mere mellem de to hold, men det lykkedes hjemmeholdet at holde AaB væk fra at score.

Kampen endte derfor 2-0 til Næsby.

Tabellen, som den ser ud lige nu med Næsby i toppen. Foto: DBU’s hjemmeside