Disse 23 spillere skal forsvare guldet for USA

0
2009

Torsdag blev det offentliggjort hvilke 23 spillere der skal repræsentere USA ved verdensmesterskaberne. Blandt de mange profiler er blandt andet Alex Morgan, Mallory Pugh og Carli Lloyd.

USA var en af de første nationer i hele verden der satsede på kvindefodbolden. Det gjorde at den amerikanske kvindeliga, NWSL, blev eftertragtet af spillere verdenen over, og at det amerikanske landshold vandt turneringer efter turneringer.

En eftertragtet liga har båret frugt for nationen. Kigger man på de klubber, som landsholdsspillerne spiller for, finder man ikke én europæisk klub. Alle 20 spillere kommer nemlig fra den amerikanske liga.

Forudsigelser og overraskelser

Kun to ud af de 23 udtagelser var ikke med under venskabskampene mod Australien og Belgien som blev spillet i april måned. Der var derfor heller ikke meget overladt til tilfældighederne, da USA’s træner, Jill Ellis, offentliggjorde den endelige trup.

En af overraskelserne, veteranen Morgan Brian, var en nøglespiller da USA vandt deres tredje verdensmesterskab tilbage i 2015. Det var alligevel en stor overraskelse for mange, da hendes navn kom op som en del af truppen. Skader har holdt hende tilbage fra landsholdet i en længere periode, og på klubplan har hun kun spillet 19 kampe siden starten af 2017.

Landstræner, Jill Ellis, udtalte i et interview til USATODAY, at erfaring og tillid var nøgleord i udtagelsen af både Morgan Brian og Ali Krieger, som er en anden veteran der ikke har spillet meget siden VM 2015.

”Verdensmesterskaber handler ikke om at investere i spillere. Verdensmesterskaber handler om at vinde”, udtalte Ellis til USATODAY efter offentliggørelsen af truppen.

Ved at udtage Brian og Krieger, ved Ellis hvad hun får. Det er også gældende for resten af truppen. I alt var 12 ud af de 23 spillere med til VM i 2015, og syv ud af de 11 nye spillere har optrådt mindst 30 gange for landsholdet allerede.

Se nogle af USA’s højdepunkter fra 2017-2018.

Hvem skal du holde øje med?

Med stjerner som Carli Lloyd, Tobin Heath, Lindsay Horan, og Megan Rapinoe, kan det være svært at udvælge enkelte spillere man skal holde øje med til VM.

Man kan dog ikke komme udenom Alex Morgan. I USA’s venskabskamp mod Australien tilbage i starten af april, rundede Morgan mål nummer 100 i hendes landsholdskarriere. Alex Morgan er spået til at blive vigtig del af USA’s offensiv under turneringen.

En af de unge, lovende talenter som skal optræde for USA til sommer er 20-årige Mallory Pugh. Hun fik debut på det amerikanske landshold tilbage i 2016, bare 17 år gammel. Her scorede hun også sit første landsholdsmål, hvilket gjorde hende til den sjette yngste målscorer i USA’s historie. VM 2019 er hendes første verdensmesterskab. Pugh kommer ikke ind til slutrunden uden erfaring. I 2016 var hun en del af USA’s trup, da de tabte kvartfinalen i straffesparkskonkurrence mod Sverige.

Her kan du se hele den amerikanske trup.

Se Alex Morgan’s 100 landsholdsmål

Hvad er USA’s chancer?

Med amerikansk guld i tre ud af de seks officielle verdensmesterskaber siden 1991, har mange høje forventninger til USA. Med flere lande der investerer i deres kvindelandshold, er konkurrencen blevet spidset til.

Det kunne man blandt andet se i USA’s She Believes Cup, som er en venskabsturnering afholdt af USA, hvor de tre bedste lande bliver inviteret til at spille. I 2019 var landende, udover USA, England, Japan og Brasilien. USA vandt 1-0 over Brasilien, men spillede 2-2 med både England og Japan. England vandt turneringen.

Kigger man på disse resultater, er England favoritter til VM, men lande som blandt andet Tyskland og Australien er også spået til at kunne drille USA.

Højdepunkterne fra USA’s kamp mod England i She Believes Cuppen.

Se grupperne til VM 2019 ved at klikke her