Fire profiler forlader Fortuna efter pokalsejr

0
2105
Brasilianske Tamires Di Britto Gomes er en af de fire spillere, der har meddelt, at de stopper i Fortuna Hjørring til sommer. Foto: Steen Trolle

Anfører Janelle Cordia og landsholdsspiller Frederikke Thøgersen er blandt de spillere, som har meddelt, at de ikke fortsætter i klubben efter sommerferien

Da Fortuna Hjørring lørdag vandt kvindernes pokalfinale på Brøndby Stadion, var det samtidig en afskedskamp for fire af klubbens store profiler.

Fortunas amerikanske anfører Janelle Cordia, der scorede kampens enlige mål, har meddelt at hun stopper, og det samme har landsholdsspiller Frederikke Thøgersen. Hvor de to spillere fortsætter karrieren, er ikke oplyst endnu, men meget tyder på, at de begge skal til en anden europæisk liga.

Den stærke forsvarsspiller Tamires Di Britto Gomes rejser hjem til Brasilien, og den rumænske landsholdsangriber Florentina Olar, der har været en af 3F-ligaens største profiler, har ligeledes meddelt, at hun ikke står til rådighed efter sommerferien. Hvor hun skal fortsætte, er heller ikke oplyst, men Fortuna skriver på sine hjemmeside at ”det er sandsynligt, at det er i en anden dansk klub”.

Fortunaspillerne jubler over pokalsejren. Forr fire af de markante profiler var lørdagens pokalfinale deres sidste kamp i den grønne og hvide trøje. Foto: Steen Trolle

Sportschef: Færre udlændinge i truppen

Den kommende sportschef Peter Enevoldsen siger til Nordjyske, at der vil ske en større udskiftning i truppen inden næste sæson.

”Alt er ikke på plads, men det bliver et ungt hold med færre udlændinge, vi kommer til alt se efter ferien. Men vi har mange talenter, og jeg tror, at vi går en spændende fremtid i møde. På sigt vil vi også gerne spille endnu bedre fodbold,” siger Peter Enevoldsen.

”Alt er ikke på plads, men det bliver et ungt hold med færre udlændinge, vi kommer til alt se efter ferien”

Peter Enevoldsen, kommende sportschef

Han erkender, at det kan komme til at gå ud over Fortuna Hjørrings muligheder for succes i efterårets champions league-turnering.

”Det kan godt være, at vi er nødt til at indse, at vi skal være en udviklingsklub i det store internationale billede. Så det ender med, at vi må sende et par spillere videre i systemet pr. sæson. Sådan er vilkårene nok blevet, fordi de europæiske storklubber løber stærkere end os på kvindesiden i øjeblikket,” siger Peter Enevoldsen til Nordjyske.