Florentina Olar – superspiller og supermor

0
2535
Florentina Olar i en kamp mod KoldingQ. Foto: Fodobldfoto v Jess Madsen

Interessen for fodbold startede, da Florentina Olar spillede med en legekammerat på gaden i Rumænien. I dag er asfalten skiftet ud med danske fodboldbaner, når den rumænske fodboldspiller snører fodboldskoene og gang på gang kæmper om en førsteplads sammen med Fortuna Hjørring i Danmarks bedste kvindeliga, 3F Ligaen. Og det er ovenikøbet med en baby på armen.

Af Camilla Bergholm

Det er blevet til seks år i den grønne og hvide-stribede trøje for Florentina Olar. Og det er ikke bare hvilken som helst trøje, hun trækker over hovedet. Hun er nemlig angriber i Fortuna Hjørrings 3F Liga-trup, der hvert år er med i kampen om mesterskabstitlen. 

At være en del af et hold i Danmarks bedste kvindeliga kræver træning, og det gør det også for den 33-årige rumænske spiller.

”Det er lidt forskelligt, hvor meget vi træner. Det kommer an på, hvornår det er på året, og hvem vi skal møde. Men vi træner for det meste fire gange om ugen, to styrketræninger og individuel træning,” fortæller Florentina Olar.

Det var ikke på den danske grønsværen, at hun begyndte sin fodboldkarriere. Vi skal lige lidt sydpå for at være der, hvor det hele startede. Florentina Olar kommer fra Rumænien, og det var også der på gaden, at hun begyndte at spille fodbold. Det gjorde hun sammen med en legekammerart. Senere kom hun på højskole, og det var der, fodboldkarrieren for alvor begyndte. I dag spiller hun for Fortuna Hjørring og kæmper sæson efter sæson for guldet i 3F Ligaen.

Træningen fylder derfor meget for Fortuna Hjørring-spilleren, men der er også en anden, der fylder meget for hende. Nemlig hendes 1-årige søn. 

Florentina Olar blev i 2016 både mester og pokalvinder med Fortuna Hjørring. Foto: Arkivfoto

Med mor på arbejde
Florentina Olars dag er ikke kun fyldt med fodboldstøvler og fodboldtøj. Den er også fyldt op med bleer, sutteflasker og alt hvad, der hører til, når man er mor til en dreng på ét år. Derfor skal hverdagen med træning og sønnens dagpleje passe sammen.

”Han er lige startet i dagpleje, så der henter vi ham klokken 13:30. Derefter leger vi lidt, og så tager jeg til træning om aftenen. Hvis min mand er på arbejde, hjælper mine holdkammerater med at passe ham, hvilket er meget rart,” siger hun.

“I Fortuna hjælper de med at passe ham. Pigerne forstår mig, hvis jeg har brug for hjælp”

Florentina Olar, spiller i Fortuna Hjørring

Men det fungerer godt for 3F Liga-spilleren, der får det hele til at spille sammen med hjælp fra holdkammerater på både det rumænske landshold, hendes klubhold og hendes mand.

”Det fungerer rigtig godt. Jeg var også med på det rumænske landshold. I Fortuna hjælper de med at passe ham. Pigerne forstår mig, hvis jeg har brug for hjælp. Det er ikke helt nemt, men det er fint. Og så giver det mig lidt ekstra at have ham med. Det er overhovedet ikke umuligt,” fortæller Florentina Olar.

Og når man elsker at spille i Danmarks bedste kvindeliga, er det ingen sag.

Florentina Olar og Katrine Veje i pokalfinalen i 2015: Foto: Steen Trolle

Glad for 3F Ligaen
Når Florentina Olar træder ind på banen, er hun altid både fysisk og psykisk klar. Og det kræver det, når man spiller med helt i toppen, og samtidig er glad for at være en del af ligaen.

”Det er så fedt at spille i 3F Ligaen. Det har jeg gjort i snart seks år, og jeg er stadig glad for at spille her. Man kan aldrig vide, om man vinder fra starten af, men det kunne være lidt bedre, hvis man kunne udvikle de andre hold lidt, så det bliver mere lige,” siger hun. 

“Det var stort, da jeg sammen med Fortuna Hjørring spillede Champions League kvartfinale mod Manchester City”

Florentina Olar, spiller i Fortuna Hjørring

Det er ikke fordi, at den 33-årige spiller har meget tid tilovers. Men alligevel har hun flere interesser, der både omhandler afslapning og familietid.

”Jeg har ikke så meget tid. Men jeg kan godt lide at rejse og høre musik. Det er jo lidt travlt med baby, og når jeg skal træne. Men jeg kan også godt lide at læse og gå tur med vores hund. Og så er det rart at se familien derhjemme. Dér rejser vi ned, når vi har ferie, og så rejser de også hen til os,” fortæller hun om sine interesser.

Florentina Olar i en kamp mod Brøndby i 2016. Foto: Fodboldfoto v. Jess Madsen

Drømmene lever stadig
Florentina Olar har været en del af Fortuna Hjørring i seks år, hvilket har givet hende flere forskellige oplevelser. 

”Det var stort, da jeg sammen med Fortuna Hjørring spillede Champions League kvartfinale mod Manchester City. Og så har jeg også oplevet nogle ting med landshold, hvor vi har været tæt på at kvalificere os til EM,” siger hun.

Og selvom den rumænske fodboldspiller har haft støvlerne på en del år efterhånden, har hun ikke planer om at lægge dem på hylden, men drømmer stadig stort.

”Jeg kunne godt tænke mig at kvalificere mig med landsholdet til EM i 2020, og så kunne jeg selvfølgelig også godt tænke mig at vinde danmarksmesterskabet med min klub,” slutter hun, mens babyen giver lyd fra sig i baggrunden.