Brøndby kan smage guld efter Fortunas pointtab

0
1012
Fortuna Hjørring tog sejren mod VSK Aarhus. Foto: Jess Madsen.

Fortuna Hjørring skulle vinde for fortsat at være godt med i kampen om guldmedaljerne. Den chance forspildte Hjørring-truppen, da VSK Aarhus lørdag tog ét point med hjem til Aarhus. Håbet for Fortuna Hjørring er derfor nærmest helt slukket. Det understregede et suverænt Brøndby-mandskab også i kampen mod KoldingQ, hvor de tog tre point. FC Thy-ThistedQ tog imod BSF. En kamp, der endte til udeholdets fordel.

Af Camilla Bergholm

Brøndby – KoldingQ (7-0)
Der var målfest i Brøndby i lørdagens kamp mellem Slutspillets førsteplads og KoldingQ, der befinder sig på femtepladsen. Med resultatet satte Brøndby en tyk streg under deres kandidatur til guldmedaljerne. Der skal da også gå meget galt, hvis ikke de skal ende med pokalen i deres arme.

Det var Julie Petersson, der lagde op til det første mål efter 11 minutter. Det gjorde hun med en høj af aflevering til Sofie Svava, der skød bolden sikkert ind bag KoldingQ’s keeper.

Brøndby kom herefter frem til flere chancer, men ingen af dem endte i udeholdets mål. Også KoldingQ kom frem til en stor chance efter 28 minutter, hvor Sophia Husted var tæt på at få sat et mål ind, men det forblev kun ved chancen.

Brøndby kom stærke ud til anden halvleg. Derfor skulle der kun gå otte minutter, før Ria Ôling kom først på bolden og sparkede den i mål. Seks minutter senere kom Nicoline Sørensen i et flot overlap, der gav hende bolden, som hun herefter sendte i mål til 3-0.

Spillet flød i det hele taget meget godt for Brøndbys elleve. Det viste Mille Gejl Jensen også efter 61 minutter, da hun kom forbi forsvaret og sendt et skud mod mål, der gik forbi keeperen og ind over målstregen.

Otte minutter senere var det Olga Ahtinen, der stod klar lidt uden for feltet. Det førte til et skud, der strøg over hovedet på koldingensernes keeper. 5-0 til Brøndby.

Nanna Christiansen ville også være med. Derfor stod hun for målet til 6-0 efter 83 minutter, da Mille Gejl Jensen fandt hende i feltet, hvorfra Nanna Christiansen sendte bolden i mål. Det var hendes mål nummer 27, hvilket sikrede hende rekorden for flest scorede mål i en enkelt sæson.

Brøndby var ikke helt færdige. Stine Larsen fik nemlig i sidste minut headet bolden i mål til kampens resultat

7-0 til Brøndby.

Fortuna Hjørring – VSK Aarhus (2-2)
Fortuna Hjørring har hele sæsonen haltet lidt efter Brøndby. Lørdag blev det klart, at Hjørring-truppen mangler det sidste for at kunne tage mesterskabstitlen i år. Det endte nemlig med et uafgjort resultat mod VSK Aarhus.

Begge hold kom ud til kampen med en vilje og lysten til at score. Det var dog Fortuna Hjørring, der først fik hul på bylden. Det skete efter 13 minutter, hvor Tamires Di Britto Gomes lagde en høj bold til Sara Holmgaard, der headede bolden i mål. 1-0 til Fortuna Hjørring.

VSK Aarhus pressede efterfølgende på og kom også frem til hjemmeholdets mål. Alligevel skulle der gå helt hen til anden halvleg, før der kom gang i måltavlen igen. Det skete så også efter 52 minutter på et flot opspil af udeholdet, der endte hos Cecilie Johansen, der fik bolden ind i målet over Fortuna Hjørring keeperen. 1-1.

Det lykkedes også århusianerne at bringe sig foran. Det skete 77 minutter inde i kampen på et staffespark, som Christina Ravn eksekverede og sendte i mål.

Vi skulle helt hen til sidste minut af den ordinære spilletid, før Fortuna Hjørring sikrede sig ét point. Det sørgede Sara Holmgaard for.

Kampen endte således 2-2.

FC Thy-ThistedQ – BSF (2-4)
FC Thy-ThistedQ har indtil videre overrasket flere gange ved at tage point mod flere hold. Lørdag tog de så imod BSF, men her viste udeholdet sig for stærke.

Der skulle dog gå lang tid, før Ballerup-holdet viste, hvad de er lavet af. Det skete efter 43 minutter, hvor Fatima Al-ful fik sendt bolden ind bag hjemmeholdets keeper.

Den stilling holdt ikke i særlig lang tid. Malene Sørensen fik nemlig 46 minutter inde i kampen udlignet til 1-1. BSF svarede igen ni minutter senere, hvor Simone Rydahl sendte bolden ind bag thyboernes keeper. 2-1 til gæsterne.

Efter 71 minutter var det Sarah Jankovskas tur. Hun sørgede for at forøge føringen, så BSF var foran 3-1. Blot tre minutter senere var det en farlig Amalie Thestrup, der scorede for BSF.

Selvom BSF havde overtage kampen målmæssigt, lykkedes det Sophie Gravesen at reducere efter 87 minutter. BSF kunne dog stadigvæk tage hjem til Ballerup med tre point i bagagen.

Kampen endte 4-2 til BSF.