Kvalifikationsliga-holdene fortsætter med at holde fast i toppen

0
1198
Odense Q møder lørdag Fortuna Hjørring i Gjensidige Kvindeliga. Foto: Iver Tidemand

Næsby fastholder Kvalifikationsligaens førsteplads trods lørdagens nederlag til Odense Q. Også Farum BK/FCN og B.93 sejrede mod henholdsvis Vildbjerg og AaB, hvilket sikrer, at begge stadig følger godt med i kampen om én af to biletter til 3F Ligaen.

Af Camilla Bergholm

Odense Q – Næsby (3-0)

Lørdag mødte Odense Q naboklubben Næsby i et odenseansk derby. At det var et lokalopgør kunne allerede ses helt fra starten af, hvor begge hold pressede på. Der var blot spillet fem minutter, da Næsby kom frem til et skud og to minutter senere, var det hjemmeholdets tur.

Her stod Cecilie Fløe klar foran mål, hvor hun tog bolden flot ned og skød hårdt og sikkert kuglen ind i målnettet. 1-0 til Odense Q.

Herefter kæmpede begge hold for at komme frem til modstanderens mål. Det var tydeligt, at begge mandskaber ville havde pointene, men det blev kun ved chancerne i første halvleg.

Mål kom der så i anden halvleg. Odense Q kom frem til flere chancer efter halvlegen blev fløjtet i gang, og efter 63 minutter lykkedes det så hjemmeholdet at komme frem til den helt store mulighed, da de fik tilkendt et straffe. Muligheden blev dog misbrugt, da Kamilla Jensen brændte.

Ét minut senere fik Odense Q bolden i mål. Det sørgede Fie Steenberg-Hansen for efter et flot angreb. Næsby kæmpede herefter for at reducere, mens hjemmeholdet også ville frem på banen for at komme yderligere foran.

Efter 84 minutter fik Sarah Sundahl lukket og slukket for udeholdets håb om at komme med i kampen. På et perfekt langskud fik hun sat bolden ind bag Næsby-keeperen.

Næsby pressede på til det sidste, men det blev ikke til flere scoringer i kampen, og opgøret endte derfor 3-0 til Odense Q.

Vildbjerg – Farum BK/FCN (2-3)

Der blev også gået til den i begge ender af banen, da Vildbjerg tog imod Farum BK/FCN. Vildbjerg kom bedst fra start, da de allerede efter seks minutter bragte sig foran. Det skete efter en tilbageaflevering til FCN-keeperen, der ikke blev præcis nok, hvorfor den blev opsnappet af Michelle Sandfeld, der sparkede den sikkert i mål.

To minutter senere var det udeholdets Amalie Vangsgaard, der stod klar til at fange bolden i målfeltet, hvilket førte til en udligning. Farum BK/FCN var herefter meget af tiden i boldbesiddelse, hvilket gav pote efter 20 minutter, hvor Büsra Barut sendte et skud ind i kassen. 2-1 til Farum BK/FCN.

Det tunge pres fra udeholdet fortsatte hele første halvleg igennem. Vildbjerg kom ud til anden halvleg med gejst og tro på, at de godt kunne komme frem til modstaderens mål. De kæmpede sig frem på banen, men FCN-spillerne stod godt og sørgede for, at de ikke kom for tæt på deres mål.

Farum BK/FCN kom efter fem minutters spil af anden halvleg frem på banen. Her blev Camilla Larsen spillet fri, hvilket hun udnyttede og skød bolden i mål.

To minutter senere sikrede Vildbjerg sig bolden og startede et flot angreb. Et angreb, der endte hos Freja Sunesen, som satte bolden ind bag FCN-keeperen.

Begge mandskaber ville have de tre point, og det viste de på banen. Men det blev udeholdet fra Nordsjælland, der kunne pakke de tre point med hjem i bagagen.

Der blev nemlig ikke scoret flere mål i kampen, og den endte dermed 3-2 til Farum BK/FCN.

AaB – B.93 (1-5)

Søndag tog AaB imod B.93 i en kamp, hvor der stod Paola van der Veen på mange af tingene. Det blev nemlig en kamp fuld og af mål, men også tre point til det sjællandske hold.

Efter 14 minutter var Paola van der Veen første gang på mærkerne, da hun scorede kampens første mål, som bragte udeholdet foran.

Det er tæt i toppen af Kvalifikationsligaen, og derfor skal der kæmpes i alle kampe for at sikre sig en plads i 3F Ligaen.

Og der blev gået til den fra B.93, der skulle have tre point for at komme foran Farum BK/FCN og Odense Q, der begge vandt lørdag. Det var Paola van der Veen klar over, hvortil hun efter 36 minutter spillede Nicole Robertson, der sendte bolden i hjemmeholdets mål.

Tre minutter senere var det igen Paola van der Veen, der stod klar. Denne gang ikke med en assist, men derimod med et mål, der bragte udeholdet yderligere foran. 3-0 til B.93.

I anden halvleg lykkedes det Aalborg-holdet at komme lidt mere frem på banen, hvilket gav Cille Holst muligheden for at spille Julie Madsen, der sørgerede for en reducering til hjemmeholdet.

Men det var ikke nok denne søndag, hvor Paola van der Veen var i hopla. Hun lagde nemlig op til Michaela Schnack efter 76 minutter, der fik bolden sendt ind bag AaB-keeperen og dermed udvidede føringen.

Også Michaela Schnack ville lege mere med. Hun lavede en assist til Cathrine Graversen, der sendte bolden i kassen i de sidste minutter, hvilket blev kampens sidste scoring.

Opgøret endte derfor med en sejr til B.93 på 5-1.

Efter weekendens tre opgør ser stillingen nu således ud. Foto: Screenshot fra DBU’s hjemmeside