MIT EFTERSKOLELIV: Norah Larsen, BGI akademiet

0
3531

Overvejer du at tage på idrætsefterskole? I serien MIT EFTERSKOLELIV fortæller fodboldspillere fra en række af landets bedste idrætsefterskoler om efterskoleliv, fodboldtræning og valg af skole. I dag: Norah Larsen, BGI akademiet

Navn: Norah Larsen

Alder: 16

Hjemby: Haderslev

Efterskole: BGI akademiet

Klub / række: KoldingQ u18DM

Position på banen: Forsvar

Derfor valgte jeg at tage på efterskole:

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg havde brug for et år mere inden gymnasiet. Jeg kom et år tidligere i skole, fordi jeg er født i februar, og mine forældre syntes jeg var klar. Jeg var med valget af efterskole meget afklaret om, at jeg lige havde brug for et år mere til at blive helt klar. Derudover ville jeg gerne have et år på en efterskole, hvor jeg kunne fokusere på fodbold og spille noget mere. 

Derfor blev det BGI akademiet:

Jeg valgte at tage på BGI akademiet, fordi BGI akademiet har et samarbejde med min klub KoldingQ. Det gjorde det lettere at kunne træne og spille i min klub, samtidig med jeg går på efterskole og får masser af fodboldtræning. Der er blevet lavet en plan med skolens trænere og ledere, der går det nemmere at kombinere det hele. Der var nemlig også flere DBU U16 fællestræninger med i begyndelsen og også landskampe i Berlin. Heldigvis er det ikke noget problem at få fri til de ting på BGI.

“BGI akademiet har et samarbejde med min klub KoldingQ. Det gjorde det lettere at kunne træne og spille i min klub, samtidig med jeg går på efterskole,” fortæller Norah Larsen.

Det bedste ved at være på efterskole:

Jeg synes, at det bedste ved efterskole er, at man altid er sammen med sine venner og vi har det sjovt sammen. Førhen havde jeg ikke så meget tid til at være sammen med mine venner efter skoletid, fordi jeg altid skulle træne. Det har jeg rig mulighed for nu sammen med de nye venner jeg har fået på efterskolen, og jeg synes, det er mega fedt, at man aldrig er alene og altid har nogen, der gider at træne lidt ekstra f.eks. om aftenen.

“Jeg synes, det er mega fedt, at man aldrig er alene og altid har nogen, der gider at træne lidt ekstra f.eks. om aftenen”

Norah Larsen, BGI akademiet

 Nævn en stor oplevelse fra dit år på efterskolen:

Jeg har oplevet mange super fede ting gennem året, men udlandsturene ligger helt klart i toppen. Vi var blandt andet i Tjekkiet, hvor vi lavede mange sjove og grænseoverskridende ting som rapeling, klatring og giantswing. Det var helt nyt for mig. Skituren var vild, og der er man nødt til at passe lidt på sig selv for ikke at få skader.

Linjeturen med BGI’s fodboldspillere til Holland var også noget særligt. Vi var inde og se AJAX’s akademi, hvor vi mødte Line Røddik og fik en lille snak med hende. Efter besøget med hende var vi ude og træne på AJAX’s baner lige ved siden af Johan Cryuff arena. Vi blev trænet af deres akademitrænere og fik derefter en rundvisning på stadion. Det var sjov og anderledes træningsøvelser, hvor man hele tiden var i boldberøring. 

Norah træner i BGI akademiets goalstation-anlæg.

Hvordan bor I – og hvordan går det?

Det lidt forskelligt i forhold til, hvor på skolen man bor. Det er jo en stor skole med nye og gamle bygninger, og man bor på enten 2 mand, 3 mands eller 4 mand værelser. Fælles for både de nye og gamle bygninger er, at man bor i huse med 14 -18 personer. I husene er vi blandet drenge og piger på kryds og tværs af forskellige idrætslinjer. I mit hus bor vi fodboldspillere, håndboldspillere, rytmegymnaster, springgymnaster og parkourgymnaster. Det er rart, at der ikke kun er fodboldspillere.

Hvordan kombinerer du klubfodbold og efterskole?

Jeg har med skolen lavet en plan, hvor jeg to gange om ugen er i Kolding for at træne med U18 DM truppen. Af og til har jeg kampe på efterskolen, der ligger på dage, hvor der er planlagt træning, men sammen med min træner i Kolding, får vi flyttet mine træningspas så det passer bedst muligt. På skolen er der morgentræning 3 gange om ugen og eftermiddagstræning 2 gange. Det er ok, når jeg springer over for at restituere eller laver nogle andre ting på f.eks. skolens Goal Station. Det er der heldigvis fuld forståelse for, da trænerne på BGI også er klubtrænere og har forståelse for kombinationen af efterskole og klubfodbold på eliteplan.

“På skolen er der morgentræning 3 gange om ugen og eftermiddagstræning 2 gange,” fortæller Norah.

Fodboldtræningen på efterskolen – hvad har den givet dig?

Fodbolden på skolen giver mig en masse træningspas, som jeg ellers ikke ville have fået, men også træning med andre trænere og andre spillere end i Kolding. Det er udfordrende og lærerigt. BGI har Goal Station, der er et avanceret træningssystem, der hjælper med ekstra teknisk træning. Goal Station må også bruges i fritiden, og det har jeg af og til benyttet mig af. Selvfølgelig kommer man til at tænke fodbold meget, men det har bestemt ikke gjort mig træt af fodbold.

Din plan efter efterskolen:

Efter efterskole har jeg planer om at tage på stx i Haderslev, hvor jeg bor. Jeg har søgt en Team Danmark godkendelse og er blevet godkendt, så lige nu overvejer jeg at strække gymnasietiden til 4 år, hvis jeg skulle få brug for det. Det er vigtigt for mig stadig at kunne spille i KoldingQ, også selv om der går meget tid med at pendle frem og tilbage. Kolding Q er bare stedet, hvis man vil fodbold på højeste plan.

BGI akademiet set fra oven.
Goalstation på BGI akademiet.

Hvad vil du sige til andre fodboldspillere, der overvejer at tage på efterskole?

De skal vide, at det er vildt fedt at gå på efterskole. Man skal være klar på, at det til tider er hårdt, hvis man skal træne i klub ved siden af. Man risikerer at blive overbelastet, hvis ikke man passer godt på og er i god dialog med sine trænere, som vi er på BGI. Man er også en del væk fra fællesskabet på skolen, hvilket af og til kan være lidt svært, hvis man gerne vil være med til alt der. Men alt i alt er det super fedt at gå på efterskole. Man kommer virkelig til at dyrke en masse sport og også andet end fodbold, om man vil det.