På Aabybro Efterskole har den seneste uge stået i fodboldens tegn, da alle skolens elever har været involveret i afviklingen af DM for efterskoler – også de som overhovedet ikke går op i fodbold.

Imens 18 piger og samme antal drenge primært beskæftigede sig med at spille fodbold havde resten af elevholdet forskellige opgaver de skulle løse – nogle var guider for de gæstende hold, andre stod for livedækning af kampene på facebook og lavede interviews med spillere og trænere imens andre havde mere praktisk opgaver som køkken, opvask, stævnekontor, osv.

En lille gruppe elever havde på eget initiativ dannet AAE Ultras – en fangruppe, der støttede op om Aabybro Efterskoles fodboldhold og til hver kamp bidrog med en fantastisk stemning næsten på niveau med sydsiden i Brøndby.

”For eleverne har der været tale om et dannelsesprojekt”, forklarer forstander Thorsten Matthiesen og tilføjer; ”de fleste af eleverne har deltaget i mange forskellige idrætsarrangementer gennem årene, men det er først, når man har prøvet at stå bag scenen, det går op for én, hvor stort et arbejde det rent faktisk er at få det hele til at hænge sammen, og hvor meget energi, der skal lægges i det. På denne måde kan vi være med til påvirke eleverne, således at de forhåbentlig går ud og bidrager i det frivillige foreningsliv i fremtiden.”

Fodboldmæssigt blev turneringen også en succes for Aabybro Efterskoles piger – hvor finalepladsen kun var en straffesparkskonkurrence væk efter 0-0 mod ISI (Idrætsskolerne i Ikast) i semifinalen, hvor overlæggeren i 2 omgange desværre stod i vejen for sejren i den ordinære spilletid.

Forinden havde holdet vundet puljespillet blandt andet via en flot 4-2 sejr over de senere finalister fra VIES (Vejle Idrætsefterskole). Så alt i alt var det en tilfreds træner Sine Hovesen, der efter kampen kunne konkludere, at det ikke skulle blive til en gentagelse af sidste års guldmedaljer, men hun havde ikke en finger at sætte på pigernes indsats, da de kæmpede heroisk gennem hele turneringen.

Stort tillykke med DM-titlen til ISI fra Aabybro Efterskole. Og desuden stor tak til Aabybro IF for samarbejdet omkring stævnet og ligeledes tak til vores samarbejdsklub AaB.