Fra træthedsbrud til DM guld og kontrakt

0
2428
Ellen (nummer to fra højre) vandt for en uge siden DM for efterskoler med hendes hold ISI

Ellen Frank Mitchell har netop vundet DM for efterskoler sammen med ISI Idrætsefterskole. En titel hun er glad og stolt over at have været med til at vinde, efter et længere skadesforløb. Nu er hendes mål at kæmpe sig tilbage ind i varmen hos U-17 landsholdet. Noget hun håber en kontrakt med Fortuna Hjørrings U-18 DM hold kan hjælpe hende med.

”Et lettet og glædesfyldt øjeblik” er ordene som Ellen bruger til at beskrive følelsen efter DM finalen for efterskoler blev fløjtet af i lørdags. Efter tre dages intens turnering mod andre efterskolehold, var det muligt for Ellen og resten af holdet fra ISI at ånde lettet op. Nu kunne de nemlig kalde sig for Danmarksmestre, efter en hård finalekamp mod Vejle Idrætsefterskole.

For Ellen var det endnu mere specielt at vinde DM, da hun næsten lige var kommet tilbage fra et halvt års skadesforløb. Tilbage i september 2018 kunne Ellen mærke smerte i sin fod under en U-16 landsholdsamling. Det viste sig at Ellen havde pådraget sig et brud på vristen.

Ellen til en U-16 landsholdssamling inden hun blev skadet

Skaden

Ellen var lige startet på efterskole, var fast inde over U-16 landsholdet og var lige blevet kontaktet af Fortuna Hjørrings talentchef, da skaden opstod. Derfor ramte det hende hårdt, at hun nu skulle se på fra sidelinjen mens skadesforløbet blev længere og længere. Hvad der var meningen skulle være cirka to måneders pause, endte med at blive til seks. I starten af skadesforløbet vidste Ellen ikke hvad hun skulle gøre af sig selv, og hun var meget langt nede, for som hun siger ”jeg tog jo på efterskole for at spille en masse fodbold”.

Selvom mange dage var hårde, og Ellen var langt nede og ked af det, var det ikke kun negative ting skaden kom med. Efter at have accepteret den dårlige nyhed, valgte Ellen at se positivt på genoptræningsforløbet. Hendes ophold på ISI gjorde at hun havde optimale muligheder for både at genoptræne og styrketræne i de måneder hun måtte lægge støvlerne på hylden. Derudover lærte Ellen også at sætte pris på de små sejre i forløbet, hvilket gav hende motivationen til at kæmpe sig tilbage.

Interesse fra Fortuna Hjørring

Selvom det kun er to måneder siden at Ellen var tilbage på fodboldbanen efter at have været ude i et halvt år, kan hun stadig noget med bolden. Det synes man i hvert fald i en af Danmarks bedste klubber, Fortuna Hjørring, som har skrevet under på en 1-årig kontrakt med Ellen. Hun tørner dermed ud for deres u-18 DM hold efter sommerferien.

“Det bliver noget nyt og spændende”

Ellen Frank Mitchell

Ellen skal bo på Fortuna Hjørrings akademi sammen med andre spillere fra holdet. Hun flytter nu en halv time længere væk fra hjembyen Thisted, end hun har været vant til fra efterskoleopholdet i Ikast. ”Det bliver noget nyt og spændende, men også underligt at skulle klare sig selv lige pludselig”, fortæller Ellen om hendes liv efter sommerferien. Men vigtigst af alt siger hun også, ”jeg glæder mig helt vildt”.

Ellen vil gerne spille sig tilbage på ungdomslandsholdet, hvilket er noget hun håber året i Fortuna Hjørring kan hjælpe hende med. Først og fremmest er hendes fokus dog på at komme ordentligt i gang i klubben, og spille sig ind på holdet.

Tag på efterskole

Ellen er nu ved at færdigøre sin 10. klasse på ISI – et år med venner og minder for livet. Efterskole opholdet har tilladt Ellen at have lige så meget fokus på hendes sport som på det akademiske, hvilket har været sjovt at prøve. Derfor vil hun også anbefale andre piger at tage på efterskole, da det ikke bare giver nye relationer, men også udvikler en på banen.

Ellen (nummer to fra højre) til Galla på sin efterskole

Den nærmeste fremtid er allerede planlagt for Ellen, som er ved at forberede sig på at skulle til en ny klub. Et skridt på vejen mod at blive en endnu bedre fodboldspiller. Ifølge Ellen er hendes drøm en dag at komme til udlandet og spille professionelt, samtidig med at hun vil spille sig på det danske A landsholdshold. Størst er drømmen for Ellen, at hun en dag ”kan leve af at spille fodbold”.

Før det næste kapitel i Ellens liv kan starte, venter der sig dog lige nogle 10. klasses afgangsprøver.