MIT EFTERSKOLELIV: Katinka Nehm Lassen, Oure Efterskole

0
4003

Overvejer du at tage på idrætsefterskole? I serien MIT EFTERSKOLELIV fortæller fodboldspillere fra en række af landets bedste idrætsefterskoler om efterskoleliv, fodboldtræning og valg af skole. I dag: Katinka Nehm Lassen, Oure Efterskole

Navn: Katinka Nehm Lassen
Alder: 17
Hjemby: København S
Efterskole: Oure Efterskole
Klub / række: Oure
Position på banen: Midtbane

Derfor valgte jeg at tage på efterskole:

Næsten alle mine kusiner og fætre har gået på efterskole, så jeg har altid hørt om, hvor fedt det er, og ikke været i tvivl om, at det også var noget jeg ville. En kæmpe del af det er det sociale og muligheden for at møde nye mennesker, men det er også muligheden for at dyrke fodbold og få endnu mere ud af det.

Derfor blev det Oure:

Selvom Oure er Danmarks største efterskole, synes jeg også den er hyggelig og ligger et stykke ude på landet, så man er lidt i sin egen boble, når man er her. Det fodboldmæssige niveau er godt og faciliteterne er også fine, så det trak bestemt op.

Selvom Oure er Danmarks største efterskole, synes jeg også den er hyggelig og ligger et stykke ude på landet.

Det bedste ved at være på efterskole:

Det bedste ved at gå på efterskole er, at det hele er så lige til. Sidste år havde jeg en masse transport og skulle både med tog og bus inden træning, men i år skal jeg bare tage støvlerne på og gå ned til banerne på et par minutter. Derudover er det virkelig også weekenderne, der er noget af det bedste. Man får snakket mere på tværs, og der er ikke et særlig fastlagt skema, så der er en masse tid til at hygge med sine venner og veninder.

Nævn en stor oplevelse fra dit år på efterskolen:

En af de sjoveste oplevelser er uden tvivl vores tur til Spanien, som hele fodboldlinjen var på. Fodboldmæssigt var det fedt, da vi havde en masse træningspas på hybridbaner og så en Champions League ottendedelsfinale mellem Barcelona og Lyon på stadion. Vi boede i små hytter ligesom på efterskolen og var i Barcelona og på stranden sammen, hvilket også gjorde turen til en fællesskabstur.

En af de sjoveste oplevelser er uden tvivl vores tur til Spanien, som hele fodboldlinjen var på.

Hvordan bor I – og hvordan går det?

Vi bor fordelt i huse rundt på skolen, hvor man som oftest bor 16 eller 10 mennesker sammen. Man får et helt andet forhold til dem fra ens hus, og det er rart at vide, at selvom man kommer hjem, så er man aldrig alene. Vi er blandet mellem linjer, hvilket giver en god dynamik. Jeg bor for eksempel både i hus med andre fodboldpiger, dansepiger og håndbolddrenge. Der er selvfølgelig problemer af og til, oftest om opvasken, men generelt er jeg virkelig glad for at bo på den måde.

Hvordan kombinerer du klubfodbold og efterskole?

Oure har den ordning, at man får licens, når man starter på efterskolen, hvilket betyder, at ens klubtræning også foregår her. Vi deltager dog i både efterskole- og klubturneringer.

Fodboldtræningen på efterskolen – hvad har den givet dig?

De mange træningspas har helt klart fået mig ind i en rutine, hvor jeg næsten spiller fodbold hver dag. Jeg føler, at jeg har udviklet mig som fodboldspiller og er blevet udfordret, men også matchet. Vi har obligatorisk styrketræning på skemaet, hvor vi laver styrketræning, der henvender sig konkret til fodboldspillere. Det har givet mig noget ekstra overskud på banen. Fodboldtræning på efterskolen er noget særligt, fordi at man træner og spiller kampe med folk, man kender virkelig godt. Efter træning og kamp spiser man altid sammen, som er med til at styrke fællesskabet.

Din plan efter efterskolen:

Jeg skal gå på Christianshavns Gymnasium og finde en fodboldklub i København, men hvilken det skal være, ved jeg ikke endnu. Jeg har overvejet Oure Kostgymnasium, som nogle af mine veninder skal gå på, men nu må jeg se, hvad der sker.

Hvad vil du sige til andre fodboldspillere, der overvejer at tage på efterskole?

Man skal gå efter en efterskole, der passer til ens ambitioner, det tror jeg man får mest ud af. Der er skruet op for mængden af træning, så det skal man selvfølgelig være klar på. Ellers skal man også huske, at man ikke nødvendigvis spiller samme rolle som man gjorde i sin gamle klub, men det kan også være en god ting. Man skal helt klart bare springe ud i det, det bliver det fedeste år!

Man skal helt klart bare springe ud i det, det bliver det fedeste år!