Mød U16-landsholdet: Julie Hemmingsen, FC Nordsjælland

0
2174

Tirsdag den 2. juli spiller U16-landsholdet sin første kamp ved Open Nordic Tournament i Sverige. 20 spillere er udtaget til det danske trup. I denne serie kan du lære spillerne at kende. I dag: Julie Hemmingsen, FC Nordsjælland

Navn: Julie Hemmingsen

Alder: 16 år

Klub: Tidligere klubber: VSB og HGI. Nuværende klub: FCN

Position på banen: back/stopper

Hvornår begyndte du at spille fodbold – og hvorfor blev det fodbold?

Jeg startede til fodbold for ca 6 år siden. Jeg er vokset op med to forældre, som begge har spillet fodbold og en storbror, hvis hverdag også var præget af en masse fodbold. Da jeg var omkring de 5-6 år spillede mig og min familie tit fodbold ude i haven og der blev gået til den. Også i børnehaven spillede jeg fodbold imod drengene, her fik jeg flere af drengene til at græde, fordi jeg gik på kroppen, ligesom vi gjorde ude i haven. Jeg blev ældre og der var nogle andre ting som interesserede mig, og tænkte egentlig aldrig over selv at starte til fodbold. Jeg forstod ikke man gad og træne og så ikke nogen pointe i at alle løb efter den samme bold. Mine forældre spurgte mig mange gange om jeg ikke ville starte, men det endte så med at jeg startede til ridning i stedet haha.

Da jeg var omkring de 10 år, var der mange fra min klasse og parallel klasse, som spillede fodbold (af pigerne) i Virum-Sorgenfri, og en dag kom min mor hjem og sagde hun havde set de her piger spille fodbold og have det sjovt, om jeg ikke havde lyst til at prøve bare en træning. Så vi tog til en træning lige før sommerferien, jeg syntes det var skide sjovt og udfordrende, så jeg fortsatte. Nu står jeg den dag i dag og skal snart spille min første landskamp og det var ikke sket, hvis ikke jeg havde sådan nogle fantastiske forældre.

Nu står jeg den dag i dag og skal snart spille min første landskamp og det var ikke sket, hvis ikke jeg havde sådan nogle fantastiske forældre.

Din største fodboldoplevelse indtil nu?

Det må være da jeg efter sidste kamp på U13 holdet i VSB blev forhåndsudtaget til DBU træning på DBU U14 talentcentret efter sommerferien. Vi havde lige spillet og vundet, hvorefter min daværende træner snakker kampen igennem med os, som han altid gjorde. Han fortæller så, at en DBU bedømmer havde været på sidelinjen og jeg havde imponeret ham så meget, at jeg var med direkte videre.

Hvad er dine styrker som spiller?

Min hurtighed og fysik, samt overblik og god spilforståelse.

… og hvad er dine svagheder?

mit hovedspil kunne godt blive styrket.

Hvad er dit fodbold-mål i 2019?

Mit mål for 2019 er at min plads inde omkring landsholdet forbliver og jeg kommer med op i truppen til u-17. Men jeg har også et mål sammen med klubben om at komme i top 3 i u18 DM.

… og hvad drømmer du om på længere sigt?

Altså enhver fodboldpiges drøm er vel at komme på A-landsholdet en dag, men derudover drømmer jeg også om at komme til udlandet og spille, samt have en god uddannelse og et fantastisk arbejde.

Hvem er dit idol som fodboldspiller?

Jeg synes at Nadia Nadim er en kæmpe rollemodel. Ikke nok med hun er en god og dygtig fodbold spiller som har opnået store ting, så er det også lykkedes hende at få en god uddannelse med på vejen. Jeg synes hun er inspirerende, for når hun sætter sig et mål, fuldføre hun det til punkt og prikke. 

Er du fan af et fodboldhold – og hvilket?

Jeg ser ikke så meget fodbold, så jeg har ikke sådan et hold jeg holder med. Jeg følger med når Danmark spiller, men ellers kan jeg bedre lide at sidde og se en serie ahaha.

Men tager man Messi og Ronaldo frem på banen, vil jeg altid vælge Messi.

Har du et ritual i forbindelse med kampe – og hvilket?

Jeg har ikke som sådan et ritual, men jeg spiser altid en rugbrødsmad inden kamp, men dette kan dog blive svært til Nordic da man ikke har rugbrød i Sverige.

Hvilke fodboldstøvler spiller du i?

Always Adidas

I skal til Nordic Open Tournament – hvordan tror du I klarer jer?

Jeg forventer at alle giver sig 100% og gør en god figur. Derudover bliver det en god og stor oplevelse og det vil også være min landsholdsdebut. Resultaterne kommer efter vores præstation, men vi har et godt hold, så jeg håber da at vi kommer iblandt toppen.

NÅR DU IKKE SPILLER FODBOLD:

Hvilken skole/uddannelse og klassetrin går du på?

Jeg har dette år gået på Kies (Københavns idræts efterskole) i 9.klasse og skal efter sommerferien starte på falkonergården.

Når du virkelig skal slappe af, hvad laver du så?

Når jeg virkelig slapper af, ligger jeg som regel i min kæmpe store seng med noget lækkert frugt og snacks og en rigtig god serie på enten Netflix eller Viaplay

Din yndlingsserie eller -program på tv lige nu?

Min yndling serie er klart Greys anatomy (Greys hvide verden) Lige nu kører paradise hotel og jeg elsker reality programmer 

Favoritferiested?

Det må nok være Thailand eller Mallorca.

Livret?

Jeg elsker stort alt mad, jeg er et vaske ægte madøre. Men jeg må nok sige at sushi er klart min favorit, det smager fantastisk og man bliver aldrig træt af det.