Odense Q tror på 3F Liga-billet trods behov for hjælp

0
1125
Odense Q møder lørdag Fortuna Hjørring i Gjensidige Kvindeliga. Foto: Iver Tidemand

Sidste runde bliver lørdag afviklet i Kvalifikationsligaen. Her står Odense Q over for B.93. Og med 16 point på kontoen for Odense-mandskabet og tre point op til både første- og andenpladsen er der fortsat tæt løb om de øverste placeringer i ligaen.

Af Camilla Bergholm

Tæt og spændende. To ord, der karakteriserer dette års Kvalifikationsliga. Det har nemlig været et tæt løb mellem de seks hold, og det fortsætter lørdag. Farum BK/FCN og Næsby har indtaget de to pladser, der giver adgang til 3F Ligaen, men Odense Q følger trop med kun tre point op til begge hold. Med en sejr lørdag kan Odense Q derfor tage en af de eftertragtede plader i top-to. Det kræver dog lidt hjælp fra de øverste hold.

Derfor er det en spændt, men også nervøs Sandra Jakobsen, der fortæller om forventningerne til lørdagens kamp mod B.93. En modstander, der ifølge Odense Q-spilleren har et højt niveau og samtidig er på lige fod med dem. Det gør til gengæld også, at der er lagt op til en spændende kamp.

”Jeg forventer en spændende kamp. Vi er ret nervøse, men på den anden side er vi også spændte. Og så skal vi være 100 % klar fra start,” siger Sandra Jakobsen.

“Det har virkelig været tæt, og vi har hele tiden selv kunnet være med til at afgøre det. Så det har været stressende både psykisk og fysisk, men vi er også klar til den sidste kamp”

Sandra Jakobsen, spiller Odense Q

Det er blevet til fem sejre for Odense Q-mandskabet i Kvalifikationsligaen. Og i alle kampe har de udviklet sig, forklarer Odense-spilleren:

”Vi har udviklet os virkelig meget, for vi rejser os, hvis det ikke er blevet til sejr. Vi ved også, hvad det handler om i morgen, så vi har en seriøs indstilling.”

Hård liga både fysisk og psykisk
Det har været en tæt Kvalifikationsliga denne sæson. Det har ikke bare Odense Q- spilleren mærket. I sidste uge udtalte Camilla Kur fra Farum BK/FCN også, at det har været mere tæt end i andre ligaer, hvori hun har spillet. Det har derfor også været hårdt, fortæller Sandra Jakobsen.

”Det har virkelig været tæt, og vi har hele tiden selv kunnet være med til at afgøre det. Så det har været stressende både psykisk og fysisk, men vi er også klar til den sidste kamp,” siger Odense-spilleren.

Sandra Jakobsen fortæller, at Odense Q har en fordel, idet de er et løbestærkt hold, men at de også har nogle svagheder som trup.

”Vi er lidt urutinerede og unge, og så er vi mindre fysiske,” siger hun.

Tror stadig på en plads i 3F Ligaen
Alle seks hold skal i kamp lørdag. Udover et opgør mellem Odense Q og B.93 støder også de to øverste hold i ligaen sammen i en vigtig duel for begge trupper. Derudover tager Vildbjerg imod AaB. Der er derfor nok kampe at følge lørdag. Og kampene har stor betydning for ligaens udvikling. 

Både Farum BK/FCN og Næsby har 19 point, mens Odense Q puster begge hold i nakken med 16 point. Et uafgjort resultat i dagens kamp mellem Farum BK/FCN og Næsby vil betyde, at de to hold rykker op, men hvis et af holdene vinder, ser det pludselig anderledes ud. Der er derfor stadig mulighed for, at Odense-mandskabet kan stjæle en plads i Danmarks bedste kvindeliga, men det kræver en sejr i lørdagens kamp. Sandra Jakobsen er dog optimistisk i forhold til, om holdet stadig har en chance for at tage én af de eftertragtede billetter.

”Det tror jeg bestemt på, at vi gør,” slutter hun.

Alle kampe fløjtes i gang klokken 15 lørdag.