Farum BK/FCN og Odense Q tog billetterne til 3F Ligaen

0
1306
Odense Q møder lørdag Fortuna Hjørring i Gjensidige Kvindeliga. Foto: Iver Tidemand

I dag var afgørelsens time i Kvalifikationsligaen. Her lykkedes det Farum BK/FCN at hive en sejr hjem mod Næsby, og Odense Q fik tre point mod B.93. Farum BK/FCN bevarede derfor førstepladsen, mens Odense Q overtog andenpladsen og dermed en billet til Danmarks bedste Kvindeliga. Der var også kamp i Vildbjerg, hvor AaB tog sejren.

Af Camilla Bergholm

Odense Q – B.93 (5-3)

Der var meget på spil for Odense Q i dagens kamp mod B.93. Odense-holdet skulle bruge en sejr for at have en chance for at tage en af billetterne til 3F Ligaen. De var dog også afhængige af resultatet i opgøret mellem Farum BK/FCN og Næsby. B.93 kunne ikke nå noget, men de ville ikke lade Odense-truppen slippe så nemt.

Det viste de allerede efter syv minutter. Her blev bolden spillet ind foran mål, hvor Odense-keeperen fik hænderne på, men kunne ikke holde kuglen. Michaela Schnack stod klar til at sparke den ind.

To minutter senere svarede fynboerne igen. Efter et højt pres tæt på udeholdets målfelt, lykkedes det Tenna Kappel at opsnappe bolden og sparke den i mål. Udligning.

Både B.93 og Odense Q pressede herefter på. Det gav pote for Odenses Kamilla Jensen seks minutter senere. Hun stod klar på et hjørnespark, hvor hun headede bolden i mål.

Begge hold kæmpede sig herefter frem til flere chancer. Der skulle dog spilles 45 minutter, før der igen skete noget. Det var endnu engang på et hjørnespark, der blev sendt ind i B.93’s felt, hvor Julia Hansen fik kuglen sendt ind i nettet.

I anden halvleg viste B.93 tænder. Efter 60 minutter fik de et frispark uden for feltet. Paola van der Veen, der har vist stærke kvaliteter i løbet af sæsonen, eksekverede frisparket, som hun sendte i mål.

Tenna Kappel har også vist imponerende fight denne sæson. Efter 64 minutter stod hun igen godt placeret, da Odense Q satte et hurtigt løb i gang, hvorefter bolden blev sendt ind over til Tenna Kappel, der satte den i mål. 4-2 til Odense Q.

Seks minutter senere stjal Odense Q bolden tæt på eget felt og satte hurtigt et omstillingsspil i gang. Sandra Jakobsen driblede sig uden om flere spillere og afleverede til Kamilla Jensen, der scorede.

Paola van der Veen fik reduceret endnu engang, da B.93 blev tildelt et straffespark 78 minutter inde i kampen. Det stod Paola van der Veen som sagt for, og hun satte den ind til kampens resultat. Opgøret endte 5-3 til Odense Q.

Odense Q rykker derfor op i 3F Ligaen.

Farum BK/FCN – Næsby (2-1)

Der var lagt op til en spændende kamp, da Farum BK/FCN og Næsby stødte sammen lørdag eftermiddag. Spændingen blev trukket lidt ud, da kampen blev afbrudt på grund af lyn og torden. Den blev dog spillet videre, da vejret blev bedre.

Begge hold kæmpede bragt for at sikre sig en plads i 3F Ligaen. Det lykkedes i sidste ende kun ét af holdene, nemlig Farum BK/FCN.

Næsby forsvarede sig mod de stærke spillere fra Nordsjælland, men det var hjemmeholdet, der sad mest på bolden. Næsby kunne ikke holde stand hele kampen igennem, og efter 55 minutter sendte Camilla Kur bolden i mål til 1-0.

74 minutter inde i kampen var det Tiffany Weimer, der kunne sende bolden i mål og øge føringen. Næsby ville dog ikke lade hjemmeholdet slippe så nemt. 83 minutter inde i kampen scorede Næsbys Lærke Bruun på et langskud. Spændingen tog derfor til, men det lykkedes ikke Næsby at score flere mål.

Udeholdet pressede på til det sidste, men kampen endte 2-1 til Farum BK/FCN.

Nordsjællænderne beholder derfor førstepladsen i ligaen, mens Næsby tager endnu en sæson i 1. Division. Det skyldes også Odense Q, der fik en sejr mod B.93.

Vildbjerg – AaB (1-5)

Både Vildbjerg og AaB har drillet flere af de andre hold i ligaen. Derfor ventede der også et underholdende opgør i Vildbjerg, da de tog imod AaB.

Det blev en målrig kamp, hvor scoringerne startede efter 29 minutter, da hjemmeholdets Freja Sunesen driblede uden om AaB’s forsvar og sendte bolden i mål. 1-0 til Vildbjerg.

AaB svarede igen 37 minutter inde i kampen. Her vandt udeholdet bolden på midten af banen og startede et hurtigt omstillingsspil. Kuglen endte hos Gry Thrysøe, der sendte den i nettet. To minutter senere var Stine Nørgaard klar, og hun scorede til 1-2.

Der skulle gå et stykke af anden halvleg, før der igen kom gang i måltavlen. Det sørgede Emilie Thygesen for efter 76 minutter. 84 minutter inde i kampen var det Cille Holst, der stod klar, og hun bragte AaB foran med 4-1. Kampens sidste mål blev sendt ind seks minutter senere af Karoline Bjerg.

Begge hold kæmpede til det sidste, men det lykkedes ikke Vildbjerg at komme tættere på AaB. Dermed endte kampen 5-1 til AaB.

Begge hold fortsætter endnu en sæson i 1. Division.

Kvalifikationsligaen endte med at se således ud. Foto: Screenshot fra DBU’s hjemmeside.