OdenseQ skifter liga-træner med øjeblikkelig virkning

0
1625
Den nye cheftræner Steen Hansen har været assistenttræner på liaholdet siden 2017. Foto: Iver Tidemand

Morten Christiansen stopper som cheftræner i OdenseQ for at få mere tid til forpligtelser uden for banen. Ny cheftræner bliver den hidtidige assistenttræner Steen Hansen

OdenseQ, som netop har kvalificeret sig til næste sæsons kvindeliga, får ny cheftræner. Morten Christiansen har meddelt klubben, at han stopper med øjeblikkelig virkning. Årsagen er et ønske om mere tid til forpligtelser uden for banen. I stedet overtages posten af Steen Hansen, der har været holdets assistenttræner siden december 2017 og tidligere har stået i spidsen for Herlufsholms kvindehold i 1. division.

Morten Christiansen siger om baggrunden for sit stop:

 ”Det handler bare om den tid, der skal investeres i det. Det betyder ikke, at jeg stopper med fodbolden, men her og nu fylder træningen fire gange om ugen og kampene i weekenderne så meget, at man også er nødt til at give afkald på mange andre ting. Det blev nogle gange lidt vanskeligt at lave den rette prioritering, og i den rolle kræver det noget mere tid og energi, end jeg kan give på nuværende tidspunkt.”

Om sin tid i Odense Q siger han:

 ”Jeg har jo fået lov til at opleve noget, jeg rigtigt gerne ville. Jeg har trænet et hold i 3F Ligaen, og det er et eller andet sted det ultimative inden for kvindefodbolden herhjemme. Jeg har fået den fedeste fodboldoplevelse det seneste halvandet års tid, og jeg ser frem til at følge holdets udvikling under Steen og Serge efter sommerferien.”

Den afgående cheftræner Morten Christiansen. Foto: Iver Tidemand

Glæder sig til opgaven

Cheftræner Steen Hansen siger om sin nye rolle:

 ”Vi er nået et godt stykke vej med det arbejde, Morten og jeg har lavet med holdet, og i forhold til spilkonceptet og måden, vi træner på, kommer det ikke til at adskille sig fra det seneste halvandet års arbejde. For mit vedkommende er det mere noget med, at jeg som cheftræner nu er den sidste, der kan påvirke tingene og træffe den endelige beslutning – og det glæder jeg mig meget til.”

Som assistenttræner får han Serge Bodjo:

 ”Jeg ser frem til at arbejde videre med holdet sammen med Serge. Mit umiddelbare indtryk – også ud fra hvad jeg har hørt fra dem, der har arbejdet sammen med ham i Team Odense Q – er, at han er en rigtig humørspreder, som også er meget dygtig på det fodboldfaglige område. Vi har så småt fået defineret de fokusområder, vi hver især kan arbejde med, og jeg ser meget frem til at komme ud og udføre det i praksis.”

“Superglad for cheftræners indsats

Odense Q-formand Rene Hansen siger i en pressemeddelelse, at klubben har været superglade for Morten Christiansens indsats som træner og klubben håber, at de kan en ny rolle til ham i den sportslige sektor. Om det nye trænerteam siger formanden:

”Vi er meget glade for, at Steen vil fortsætte i cheftrænerrollen. På den måde kan vi uden problemer fortsætte arbejdet med det eksisterende koncept, og han kender alt til klubben og til spillerne, også på ungdomssiden. Samtidig har vi været så heldige at få en ny assistenttræner i Serge, der har et stort kendskab til mange af holdets unge spillere, som han har trænet i Team Odense Q. Vi kan kun være tilfredse med, at trænerskiftet  er forløbet så smertefrit, som det er tilfældet.”