MIT EFTERSKOLELIV: Winnie Fonnesbech Dyrvig, Silkeborg Efterskole

0
3769
Winnie Fonnesbech Dyrvig (th.) med Anna Clara Neumann Smidt, som hun deler værelse med på Silkeborg Efterskole.

Overvejer du at tage på idrætsefterskole? I serien MIT EFTERSKOLELIV fortæller fodboldspillere fra en række af landets bedste idrætsefterskoler om efterskoleliv, fodboldtræning og valg af skole. I dag: Winnie Fonnesbech Dyrvig, Silkeborg Efterskole

Navn: Winnie Fonnesbech Dyrvig

Alder: 15 år

Hjemby: Lunde

Efterskole: Silkeborg Efterskole

Position på banen: Højre back

Derfor valgte jeg at tage på efterskole:

Jeg valgte at tage på efterskole, fordi jeg gerne ville opleve det fælleskab, man får på en efterskole og skabe en masse venskaber, som forhåbentligt vil holde ved i flere år efter. Og fordi jeg gerne ville udfordre mig selv ved at stå på egne ben og kunne tage mine egne problemer i egen hånd. Men jeg valgte også at tage på efterskole, fordi jeg ville forbedre mig som fodboldspiller.

Derfor blev det Silkeborg Efterskole:

Jeg valgte Silkeborg efterskole, fordi jeg havde hørt utrolig godt om fodboldlinjen, og jeg vidste at hvis jeg gerne ville spille mere fodbold end bare ud over linjetiden, så tilbød Silkeborg efterskole netop mig den mulighed. Og så synes jeg bare, at selve efterskolen havde en masse og byde på, og jeg ville gerne prøve at komme lidt længere hjemmefra.

Det bedste ved at være på efterskole:

Det bedste ved at gå på efterskole er helt klart de venskaber man formår at få bygget op og det fællesskab, som man oplever hver dag. De minder, man får skabt, er nogen, som vil vare ved resten af livet, de er uforglemmelige. Og så at hver dag er ikke den samme, selv om det er de samme mennesker, så sker der altid noget nyt hver eneste dag, og intet kan samlignes med et efterskoleophold!

Nævn en stor oplevelse fra dit år på efterskolen:

Der er alt for mange fantastiske oplevelser til bare at kunne nævne en, men Tjekkiet turen var noget helt specielt, fordi det var kun 3 uger inde i skoleårets start, og det var der, man for alvor begyndte at blive tætte med hinanden. Men ellers synes jeg bare, de ture som Silkeborg Efterskole tilbyder, fordi skituren var også et hit, med en masse styrt og et godt grin hver dag.

Anna og Winnie for deres værelse.

Fodboldtræningen på efterskolen – hvad har den givet dig?  

Jeg synes selv at jeg har forbedret mig fodboldmæssigt, vi har fået muligheden for at få trænet vores fodbold fysisk, teknisk og taktisk. Jeg har aldrig oplevet at have en så god fodboldtræner, som har været opmærksom på alle hver især, og på alle vores svagheder og vores styrker. Jonas har være ekstrem god til at forbedre os hver især, og selv om vi spiller med elitespillere, synes jeg slet ikke det er noget dårlig at være på linjen, det gør det kun bedre, så får vi muligheden for at lære lidt af dem, og det gør os kun endnu bedre som fodboldspillere.

Og så synes jeg at det er et kæmpe hit, at hver dag når vi møder til linje, at der altid er nye øvelser og udfordringer til en. Det er helt klart noget som har gjort, at jeg er blevet gladere for at spille fodbold, at det ikke bare er det samme vi laver til hver træning. Efter dette år på fodboldlinjen er min fodboldlyst kun blevet højere. Jeg skal derfor spille på talentlinjen, som 10 klasse tilbyder, og det er helt klart takket være det, jeg har lært dette år, og den måde vi har trænet og Jonas har haft lige meget fokus på os alle sammen. Ellers tror jeg min lyst var gået væk

Din plan efter efterskolen:

Efter efterskolen, skal jeg et år i 10, som jeg stort set har valgt fordi jeg vil fokusere mere på min fodbold, og for at gøre mig mere klar mentalt til en HF i fremtiden.

Hvad vil du sige til andre fodboldspillere, der overvejer at tage på efterskole?

Det burde ikke engang være en overvejelse, for man skal bare gøre det!  Efterskolen tilbyder en så meget, og man lærer så meget på kun 1 år. Man opnår et fantastisk fællesskab, som ikke kan sammenlignes med noget andet overhovedet, og så får man skabt venskaber, som vil vare ved. Og specielt Silkebog får man jo det ekstra tilbud at spille ekstra meget fodbold, som helt klart er et plus for dem, som ønsker det!