Signe Kallesøe Bruun – en snak om livet i Paris og Frankrigs chancer til VM

0
2433
Signe Kallesøe Bruun er faldet godt til i det franske FOTO: PSG

Signe Kallesøe Bruun er faldet godt til i franske Paris-Saint-Germain F.C. (PSG), endnu bedre end hun selv havde turde håbe. Nu har hun to år tilbage i storklubben. En tid hvor hun håber at udvikle sig nok til at blive en fast del af deres start ellever, og ligeledes komme tættere på startopstillingen på det danske landshold. Vi har fanget Bruun til en snak om livet i Paris samt et nærmere kig på de franske VM værter.

Faldet bedre til end forventet

Bruun har været hjemme på sommerferie fra Paris siden starten af maj, og har derfor haft tid til at reflektere over hendes første sæson i PSG, hvor holdet endte som nummer to i den bedste franske række. En sæson hvor Bruun fik mere spilletid end hun havde regnet med, og hvor hun er faldet hurtigere til end forventet.

“Der ikke er plads til at lave fejl”

Signe Bruun

”Der har været mange skandinaviske spillere i Frankrig, som er kommet hurtigt hjem igen, fordi mentaliteten i Frankrig er så anderledes”, fortæller Bruun. Dette gjorde, at hun selv frygtede hvor vidt hun ville falde godt til i Frankrig. Hun blev dog positivt overrasket, og har været gladere end forventet under hendes første år i Paris. Hun kan derfor også sagtens se sig selv blive i PSG indtil hendes kontrakt udløber om to år i 2021.

Selvom det ikke blev til fuld spilletid og en fast del af startopstillingen for PSG, klager Bruun ikke. Hun kan nemlig allerede nu mærke at hun spiller på et højere niveau. Selvom Bruun var ude i to og en halv måned med en ankelskade, fik hun alligevel spilletid i 13 ligakampe og tre Champions League kampe, hvor hun henholdsvis scorede tre og et mål.

FOTO: Signe Bruun

En bedre spiller under bedre forhold

Tiden i Frankrig har ændret Bruun både mentalt og fysisk. På banen har hun lært at tænke hurtigere. En forskel hun specielt har kunne mærke under træningerne og kampene med det danske landshold. Mentalt er Bruun blevet stærkere. Hun lader sig ikke længere slå sig ud af én negativ kommentar til en ellers god træning.

Bruun tror at den anderledes mentalitet som der er i fransk fodbold, har været med til at gøre hende stærkere mentalt. Blandt andet fortæller hun, at i Frankrig er man ikke imponeret over de otte perfekte afleveringer, så længe den niende ikke ligger lige i skabet. Den franske mentalitet har dermed lært Bruun at hun hele tiden skal være fokuseret, og at ”der ikke er plads til at lave fejl på samme måde som der er i Danmark ”. En fransk mentalitet som Bruun er sikker på, at man lærer meget af.

Positivt overrasket blev Bruun også over faciliteterne i klubben. Man kan mærke at fransk kvindefodbold er voksende – noget man tager seriøst i PSG. Blandt andet fortæller Bruun at klubben fragtede PSG-kvinderne fra en Champions League kamp i Østrig en onsdag aften, hjem til Paris i et privatfly. På den måde havde de, de mest optimale forberedelser til deres turneringskamp om lørdagen.

PSG-spillerne inden afgang hjem til Paris. FOTO: PSG

Udover optimale faciliteter, er der også prioriteret på bemandingen omkring holdet. Blandt andet er der altid to fysioterapeuter og en læge med til hver træning hos PSG. Til sammenligning havde Bruun kun adgang til en fysioterapeut hver anden dag i en af Danmarks topklubber, Fortuna Hjørring. Som Bruun også siger, ”de [PSG] gør hvad de kan, for at det hele er så optimalt som muligt, så man som fodboldspiller bare skal fokusere på at præstere på banen”.

VM værterne fra Frankrig

PSG er et fransk tophold, og det er derfor kun naturligt at holdet består af en masse landsholdsspillere fra forskellige nationer. Faktisk er der kun seks spillere i PSG som er gået på sommerferie – resten er taget med deres respektive landshold på VM forberedelses-lejr. Bruun er sammen med landsholds- og klubkammeraten, Nadia Nadim, gået på sommerferie.

Selvom de fleste danskere nok havde ønsket at både Bruun og Nadim også havde travlt med VM forberedelser, er det desværre ikke sådan. Til gengæld ved Bruun en hel masse om det franske landshold, og kan i stedet hjælpe os med at blive klogere på VM værterne.

Forberedelser i gang på PSG’s stadion, hvor der er plads til knap 48.000 tilskuere. FOTO: Signe Bruun

At Verdensmesterskabet i år skal afholdes i Frankrig er kæmpe stort. Ifølge Bruun har der været rigtig meget snak om turneringen det seneste lange stykke tid. Der er fortsat voksende interesse for kvindefodbolden i Frankrig, hvilket også kunne mærkes under en testkamp mellem Frankrig og Danmark, hvor Frankrig vandt 4-0 på et fyldt stadion.

“En sindssyg dygtig spiller”

Signe Bruun

Ifølge Bruun har både de franske fans og det franske landshold høje forventninger til dem selv frem imod VM. Bruun tror også på at værterne kan nå rigtig langt i turneringen. Målet for det franske landshold er at vinde turneringen. Bruun frygter dog at de store forventninger både fra fansene og dem selv kan gå hen og begrænse dem, fordi ”deres franske arrogance kan gøre at de måske kommer til at tage lidt for let på tingene”. Noget Brun dog ikke håber kommer til at ske.

Hende skal du holde øje med til VM

Frankrig har mange store stjerner, blandt andet den 29-årige anfører, Amandine Henry. Men spørger man Bruun hvem man skal holde øje med under slutrunden, peger hun på en helt andet spiller, Kandidiatou Diani. Ifølge Bruun er Diani ”en sindssyg dygtig spiller” som godt nogle gange kan blive glemt til fordel for andre store franske stjerner.

Diani scorede to mål mod USA tilbage i januar – en testkamp Frankrig vandt 3-1. Ligeledes scorede hun to mål mod Thailand for et par uger siden. Det er derfor en brandvarm Diani der går ind til slutrunden med selvtilliden i top.

Bruun (22) og resten af holdet takker fansene for opbakning. Diani står i midten med nummer 11 på trøjen. FOTO: Bastian_tex

Fremtiden

Selvom Bruun ser Danmarks manglende kvalifikation til VM som en stor skuffelse, har hun alligevel accepteret skæbnen. Hun kunne ikke selv være en stor del af kvalifikationen, netop på grund af sin ankelskade som også holdte hende tilbage i PSG. Alligevel er følelserne store, når man beder Bruun om at beskrive følelsen af ikke at kvalificere sig til VM; ”det er mega ærgerligt, for det ville have været en kæmpe oplevelse” udtaler Bruun.  

Nu ser Bruun dog fremad. Først med 2 måneders sommerferie som bliver tilbragt hjemme i Danmark med fokus på at blive klar til sæsonstart. ”Meget sundt, men lang tid ikke at spille fodbold”, udtaler Bruun om at have den lange sommerferie, imens størstedelen af holdkammeraterne kæmper om titlen som verdensmester. Hun ser dog frem imod efterårets kvalifikationskampe til EM, hvor målet ikke overraskende er, at kvalificere sig til slutrunden.

For et år siden blev Bruun præsenteret i PSG. Hendes kontrakt løber til 2021. FOTO: PSG

Personligt er målet for Bruun at spille sig ind i startopstillingen de næste to år i Paris, og ligeledes gøre det samme på landsholdet. Når man på klubplan kæmper med franske stjerner som Diani, og på landsholdet med navne som Harder og Nadim, erkender Bruun dog at konkurrencen er hård.

Du kan se VM åbningskampen mellem Frankrig og Sydkorea fredag den 7. juni kl. 20:30 på DR3.