MIT EFTERSKOLELIV: Almine Clara Thorup Gabe, København Idrætsefterskole

0
3018

Overvejer du at tage på idrætsefterskole? I serien MIT EFTERSKOLELIV fortæller fodboldspillere fra en række af landets bedste idrætsefterskoler om efterskoleliv, fodboldtræning og valg af skole. I dag: Almine Clara Thorup Gabe, Københavns Idrætsefterskole

Navn: Almine Clara Thorup Gabe

Alder: 16 år

Hjemby: Frederiksberg

Efterskole: København Idrætsefterskole

Klub / række: FC Nordsjælland 

Position på banen: Central midt

Derfor valgte jeg at tage på efterskole:

Jeg valgte at tage på efterskole for at udvikle mine sociale og sportslige kompetencer. Jeg ville gerne blive en bedre fodboldspiller samtidigt med jeg fik en fedt år på efterskole.

Derfor blev det KIES:

Jeg valgte KIES fordi det gav mig muligheden for at træne i min klub om eftermiddagen. Derfor kunne jeg træne endnu mere og dermed udvikle mig. Jeg synes også skolens faciliteter var super fede og det er fedt den ligger tæt på København.

“Man bor sammen med sine bedste venner og at man har et virkeligt godt fællesskab,” siger Clara om det bedste ved at gå på efterskole.

Det bedste ved at være på efterskole:

Følelsen af at man bor sammen med sine bedste venner og at man har et virkeligt godt fællesskab.

Nævn en stor oplevelse fra dit år på efterskolen:

Vores tur til Toscana i starten af skoleåret var en super fed oplevelse. Vi blev rystet godt sammen socialt og udfordrede også os selv i nogle aktiviteter.

Vores tur til Toscana i starten af skoleåret var en super fed oplevelse.

Hvordan bor I – og hvordan går det?

På KIES bor vi i huse af 4 værelser, hvor man bor enten 2-4 på hver værelse. Man bor drenge og piger hver for sig. Jeg synes det går godt i vores hus, og vi er gode  til at hjælpe hinanden med det praktiske.

Hvordan kombinerer du klubfodbold og efterskole?

Jeg træner i klub 4 gange om ugen, så det tager selvfølgelige en masse tid, men så skynder jeg mig bare hjem så jeg kan nå at være sammen med mine venner inden vi skal være på vores værelser. Der gør det også lidt nemmere, når man ikke er den eneste der skal til træning om eftermiddagen. 

Fodboldtræningen på efterskolen – hvad har den givet dig?

I starten var jeg glad for morgentræningen på efterskolen, men henover vinteren faldt mange fra og vi stod kun 4 til træning så det syntes jeg ikke var så fedt. Derfor har jeg trænet med drengene nogle gange hvilket er en virkelig god mulighed for at udvikle sig. Vi havde også en rigtigt dygtig styrketræner som trænede os hver tirsdag morgen – han er desværre stoppet så nu står vi selv for styrketræning. Alt i alt nogle gode og dedikerede trænere og fede faciliteter.

Din plan efter efterskolen:

Efter KIES skal jeg på Niels Brock JTP med Team Copenhagen.

Hvad vil du sige til andre fodboldspillere, der overvejer at tage på efterskole?

Jeg synes man skal overveje, hvor ambitiøs man er med sin fodbold, og om man kan klare at tage væk ⅘ dage om ugen. Men jeg synes også det er et virkelig fedt og anderledes år, som jeg er utroligt glad for at have med mig videre i livet.