To danske dommere med til U19-EM i Skotland

0
1718
Frida Mia Klarlund i aktion i Kvindepokalfinalen i 2019 på Brøndby Stadion i maj. Foto: Steen Trolle

Frida Mia Klarlund Nielsen og Line-Maria Rasmussen er begge udtaget til sommerens U19 EM, som Danmark desværre ikke kvalificerede sig til

U19-landsholdet missede kvalifikationen til U19 EM i Skotland, men sommerens U19-slutrunde bliver ikke uden dansk deltagelse. De to danske dommere Frida Mia Klarlund Nielsen og Line-Maria Rasmussen er nemlig udtaget til turneringen, der spilles 16. til 28. juli. Det skriver dbu.dk.

Frida Mia K. Nielsen skal med som 4. dommer og Line-Maria Rasmussen som linjedommer. De ser begge udtagelsen som et stort skulderklap, siger de til DBUs hjemmeside:

”Baseret på mine præstationer håbede jeg på at blive udtaget. Jeg føler mig virkelig heldig og glæder mig rigtig meget. Samtidig føler jeg mig godt rustet,” siger Frida Mia Nielsen til DBU.dk

29-årige Frida Mia K. Nielsen blev elitedommer som blot 19-årig og var senest i ilden som dommer, da Sydbank Kvindepokalfinalen blev spillet på Brøndby Stadion 12. maj. Det var hendes tredje pokalfinale.

”Jeg får muligheden for at lære fra nogle dygtige dommere, der har mere erfaring på det her niveau end mig. Mit mål er at dømme til de største slutrunder som EM og VM på et tidspunkt, og denne her opgave vil hjælpe mig i min udvikling,” siger Frida Mia K. Nielsen til dbu.dk.

“En stor anerkendelse”

Hendes kollega Line-Maria Rasmussen blev elitedommer i 2016 og FIFA-dommer året efter.

”Det er helt sikkert det største ind til videre i min karriere. Det er der ingen tvivl om. Det er en stor anerkendelse at blive udtaget af UEFA til en slutrunde,” siger Line-Maria Rasmussen, der som linjedommer har 20 internationale kampe på CV’et.

”Udtagelsen har sat skub i en hel masse for mig. Jeg har fået øjnene op for, at jeg kan nå rigtig langt, hvis jeg bliver ved med at arbejde hårdt. Jeg ser frem til oplevelsen og glæder mig til at få et indblik i, hvad det kræver at være med på højt plan,” siger Line-Maria Rasmussen til DBUs hjemmeside.

Jeg har fået øjnene op for, at jeg kan nå rigtig langt, hvis jeg bliver ved med at arbejde hårdt.

Line-Maria Rasmussen, linjedommer

Frida Mia Nielsen skal forud for EM-slutrunden dømme ved FIFA’s Olympiske Lege for Universiteter i Napoli i Italien. Den 29-årige dommer var også med til U17-EM for piger i 2018, hvor hun dømte tre kampe.