U18 DM: Sådan blev medaljerne fordelt

0
1324

I går blev U18 DM-ligaen afgjort i sæsonens sidste spillerunde. Dårligt vejr gav spilstop i flere kampe, og kampen mellem Brøndby og FC Nordsjælland er endda blevet udsat. Dog står det nu klart, at Brøndby napper bronzen, mens Kolding Q løb med sølvet. Læs mere om sæsonens sidste spillerunde her.

Af Signe Holt Andersen

Selvom Fortuna Hjørring allerede havde sikret sig guldet inden gårsdagens spillerunde, så var der stadig masser at spille om for ligaens resterende hold. Dog satte dårligt vejr en stopper for flere kampe, og kampen mellem Brøndby og FCN er endda blevet udsat.

Sølv til Kolding Q

Der var ikke megen slinger i valsen, da Kolding tog imod Varde. Man vidste på forhånd, at en sejr var lig med en sølvmedalje – og det blev til en sikker sejr på 5-0. Dermed endte sølvet i Kolding, som har spillet en flot sæson og blandt andet vundet pokalturneringen.

Selvom Brøndbys kamp mod FC Nordsjælland er blevet udsat, så er det nu klart, at BIF løber med bronzen. De har 5 point op til Kolding Q på andenpladsen, og derfor er det ikke muligt at hente dem.

Tæt løb om 4. pladsen

Team OdenseQ har igennem sæsonen været stærkt indblandet i kampen om medaljer, men har i sidste del af sæsonen leveret skuffende resultater. I gårsdagens opgør mod IF Lyseng blev det til et nederlag på 1-5. Dermed ender Team OdenseQ på en 4.plads med samme pointantal som Vildbjerg, der snupper 5.pladsen.

Vildbjerg har i foråret leveret gode resultater, og de svigtede ikke, da de tog imod BSF i sæsonens sidste kamp. Her blev det til en sejr på 2-0. For BSF’s vedkommende, så var det deres sidste kamp i U18 DM i denne omgang, da de ikke har fået licens til næste sæson.

Sofie Thrane Hornemann fra Kolding Q blev topscorer med 32 mål.

Suværen topscorer

I kampen om topscorertitlen har en person gjort sig ekstra bemærket. Her er der tale om Sofie Thrane Hornemann fra Kolding Q. Hun har scoret hele 32 mål i sæsonen, og i går sluttede hun af med et hattrick. På andenpladsen er Cecilie Christensen fra Fortuna Hjørring med 26 mål, mens Lærke Dreyer fra Brøndby er på 3.pladsen med 25 scoringer. Dog har Lærke stadig mulighed for flere scoringer i Brøndbys udsatte kamp mod FC Nordsjælland.