FIFA-præsident vil have større kvinde-VM – USA’s anfører kritiserer FIFA for manglende respekt

0
1585

Præsidenten for det internationale fodboldforbund FIFA, Gianni Infantino, vil have udvidet VM fra 24 til 32 hold i 2023. Samtidig kritiserer USAs anfører FIFA for stadig at behandle kvindefodbold med for lidt respekt

I 2023 skal der 32 lande med til VM i kvindefodbold. I hvert fald hvis det står til præsidenten for det Internationale Fodboldforbund (FIFA), Gianni Infantino. Til nyhedsbureauet Reuters siger han i følge DR.dk, at han ønsker VM-turneringen udvidet fra 24 til 32 hold.

“Vi skal beslutte os hurtigt, hvis vi vil udvide det til VM i 2023. Hvis vi ender med at gøre det, bør vi sørge for, at alle har mulighed for at byde ind på at blive værter eller medværter,” siger Fifa-præsidenten ifølge Reuters.

Han kalder det nuværende kvinde-VM i Frankrig for det bedste nogensinde og foreslår også, at der laves et årligt kvinde-VM for klubhold.

“Vi har brug for et klub-VM, der kan spilles hvert år, for at få klubber fra hele verden til at investere mere i kvindefodbold,” siger han.

USA-anfører: Forfærdelig planlægning, FIFA

Udtalelserne kommer samtidig med, at USAs anfører Megan Rapinoe  kritiserer FIFA i skarpe vendinger. På et pressemøde forud for søndagens VM-finale mellem USA og Holland, sagde Megan Rapinoe lørdag, at det er “forfærdelig planlægning”, at VM-finalen spilles samtidig med finalen i Cold Cup og Copa America.

“Det her er VM-finalen. Det er en aflys-alt-andet-dag. Så nej, jeg ved ikke, hvordan det er gået til, at en finale, der er planlagt så langt ude i fremtiden, kan blive placeret på samme dag som to andre store finaler for mænd. Jeg føler ikke, at vi får den samme respekt fra Fifa, som mændene modtager generelt set,” sagde Rapinoe i følge DR.dk.

“Jeg føler ikke, at vi får den samme respekt fra Fifa, som mændene modtager generelt set”

Megan Rapinoe, anfører for USAs landshold

Præmiepulje meget større til mænd

Hun kritiserer også, at præmiepengene ved kvinde-VM er meget mindre end mændenes. Præmiepuljen til kvinderne er ganske vist blevet fordoblet til 30 mio. dollars denne gang, men ved det kommende VM for mænd i Qatar er præmiepuljen på – hold fast – over 400 mio. dollars.

“Det er bestemt ikke fair, at præmiepengene bliver fordelt så skævt. Vi burde fordoble kvindernes præmie nu, og så firedoble det til næste slutrunde. Det er det, jeg mener med, at vi ikke føler os respekteret af Fifa,” sagde Rapinoe på pressemødet.

Klip fra pressemødet med Megan Rapinoe kan ses i youtube-videoen ovenfor. Her giver USA-anføreren også sit bud på, hvad der kan give kvindefodbold yderligere et løft. Svaret er enkelt: Money, money, money….

VM-finalen mellem USA og Hollands spilles søndag kl. 17. Du kan se kampen på DR3.