Fynsk guld i verdens største ungdomsfodboldturnering

0
3469

Team Odense Q har for anden gang på tre år vundet G15-turneringen i den svenske Gothia Cup, verdens største ungdomsfodboldturnering

For anden gang på tre år har Team Odense Q – et talentcentersamarbejde mellem Odense Q, Tarup-Paarup IF (TPI) og Boldklubben Marienlyst (BM) – vundet G15-turneringen til verdens største og mest internationale ungdomsfodboldturnering, Gothia Cup.

Lørdag morgen spillede Team Odense Q’s G15-hold finale på Gamla Ullevi i Göteborg mod svenske Boo FF. De odenseanske piger vandt finalekampen med 4-0 på mål af Josefine Ladegourdie, Camille Hoffmann, Ida Marie Jørgensen og Elisabeth Nielsen.

Turneringsarrangørerne pegede på Team Odense Q-anfører Josefine Ladegourdie som finalens bedste spiller (MVP). Også i 2017 vandt Team Odense Q G15-turneringen, som i øvrigt var den største række i årets Gothia Cup med 111 hold fra start.

Fynske svaner vandt åbningsceremonien

Team Odense Q repræsenterede desuden Danmark under turneringens store åbningsceremoni på Nya Ullevi.

På det stadion hvor Danmark vandt EM i 1992, bar pigerne en flot svane rundt foran 50.000 tilskuere med reference til H.C. Andersen-eventyret ”Den Grimme Ælling”. En præstation, som gik rent ind hos arrangørerne af Gothia Cup, der kvitterede med titlen som åbningsceremoniens flotteste indslag (’Most Outstanding Outfit’) og en gratis invitation til næste års turnering.

Team Odense Q vandt prisen som åbningsceremoniens flotteste indslag (’Most Outstanding Outfit’). Det udløser en gratis invitation til næste års turnering.

Bronze til G18-holdet

Ud over G15-holdet var Team Odense Q også repræsenteret med et hold i G18-turneringen. Her fik de lidt ældre fynske talenter en bronzemedalje med hjem efter et knebent 0-1 nederlag i semifinalen til norske Vålerenga.

”Det har været den vildeste uge i min tid som fodbold ræner. Med 34 elitepiger, TOQ medieteam, åbningsceremoni, kæmpe forældreopbakning, finale i G15 og semifinale i G18, så var ugen tætpakket med fodboldoplevelser. Vi er super stolte over at repræsentere Danmark, Odense, BM og TPI på fornemmeste vis med masser af medieomtale. Samtidig er det dejligt at få bekræftet, at vores talentarbejde i Odense ligger helt i top internationalt,” siger Bo Sundahl, formand i Team Odense Q og cheftræner for G-1.

Gothia Cup er verdens største og mest internationale fodboldturnering. I årets udgave var der ialt 1686 deltagende hold fra 75 nationer, 4324 kampe samt 20358 scorede mål på 110 baner.