…og henter den tidligere amerikanske ungdomslandsholdsmålmand Arielle Schectman til klubbens 1. divisionshold

Af HB Køge Pigefodbold

Et par af de nykårede amerikanske verdensmestre har fået deres fodboldopdragelse i HB Køge Pigefodbolds nye samarbejdsklub Slammers FC.

Jonas Nielsen, der er en del af kvindeseniorholdets trænerteam, har lige været på besøg i klubben og fortæller:

Det er en af USA’s bedste udviklingsklubber, der i en årrække har leveret spillere til såvel det amerikanske A-landshold samt diverse U-landshold.

Det er en klub med såvel drenge- som pigehold, men det er specielt på pigesiden, at de er kendte for at lave rigtigt dygtige spillere.

Kontakten er etableret via vores tøjsponsor Capelli  Sport, der har inviteret os og vores tyske samarbejdsklub MSV Duisburg med i et spændende udviklingsprojekt, der har fokus på udveksling af knowhow, træningsophold samt udveksling af såvel spillere som trænere.

Jeg har eksemelvis lige fulgt Slammers FC i forbindelse med de amerikanske ungdomsmesterskaber, og i august kommer deres Director of Coaching – Walid Khoury – til Europa for at blive introduceret til pige- og kvindefodbold i Danmark og i Tyskland.

Vi ser frem til samarbejdet og tror på, at det kan give en spændende dynamik at blande en mere teknisk og possession-orienteret spillestil med en amerikansk fodboldkultur, hvor der er mere fokus på fysik og speed.

Vi glæder os til at få amerikanske spillere med i vores miljø, hvor de bl.a. skal fungere som specifiktrænere på vores børneakademi.

Aftale med talentfuld amerikansk keeper

Gennem HB Køge Pigefodbolds netværk i USA er det lykkedes at lave en aftale med målmanden Arielle Schectman, der bl.a. har været med omkring det amerikanske U18- og U23-landshold.

Vi ser frem til at have Arielle med i vores miljø, hvor hun udover at spille også skal fungere som coach for vores to unge seniormålmænd, være med til at træne ungdomsmålmænd og være med til at udvikle klubbens infrastruktur, siger sportslig koordinator Søren Østergaard.

Arielle siger selv om beslutningen om at komme til Danmark:

Jeg var inviteret til prøvetræning i Wolfsburg i januar 2019 men blev skadet et par uger før.

Nu er jeg klar til at spille igen og glæder mig til at spile mig i form igen og være en del af et spændende projekt i HB Køge Pigefodbold.

Udover at spille 1. divisionskampe for HB Køge Pigefodbold er det også aftalt, at Arielle skal til prøvetræning i MSV Duisburg.

Som mit efternavn indikerer, har jeg tyske rødder, og jeg har altid haft stor lyst til at komme til den tyske Frauenliga, og den mulighed får jeg nu gennem min aftale med HB Køge Pigefodbold, slutter den amerikanske målmand.