17-årige Cecilie Fløe stormer frem

0
3044
Her scorer Cecilie Fløe sit første mål i Gjensidige Kvindeliga. Foto: Iver Tidemand

Når bøgerne klappes sammen trækkes fodbolduniformen over hovedet for 17-årge Cecilie Fløe. Den unge spiller, der går i 2.g og samtidig spiller for Odense Q, står i denne sæson klar med fodboldstøvlerne snøret i Danmarks bedste kvindeliga, hvor hun allerede har scoret to mål. Men også U19-landsholdet kalder.

Af Camilla Bergholm

Modstanderne fra BSF har øjnene konsekvent rettet mod bolden, der er på vej ind i feltet. Det samme har Odense Q-spillerne. Bolden ryger i første gang mod overliggeren, hvorefter den bliver sendt tilbage i feltet. Og her står ligadebuterende, Cecilie Fløe, klar. Hun kæmper sig frem, kaster sig ind i bolden og ser kuglen lande bag keeperen. 2-0 til Odense Q. I slutningen af kampen gør hun det endnu engang. Den unge fynske spillers indtog i Gjensidige Kvindeliga bliver markeret med to mål.

For den 17-årige angriber startede bolden med at rulle i børnehaveklassen. Her ville hendes forældre have, at hun skulle være aktiv, og derfor blev fodboldstøvlerne købt og taget i brug. Sidenhen er kærligheden til spillet vokset, og i dag elsker hun at træde ud på grønsværen. Men det var dog en nervøs spiller, der gik ind på banen i Gjensidige Kvindeliga i lørdags til sin første ligakamp.

”Jeg var meget nervøs. Jeg tænkte meget over det, og jeg var super spændt. Men jeg tænkte også bare, at jeg skal gå ud og gøre det, jeg plejer at gøre, og det jeg elsker,” fortæller Cecilie Fløe.

Selvom nervøsiteten fyldte lidt, da hun trådte ind på banen, var det også opsætningen om Den Ny Kvindeliga, som den unge spiller fremhæver som værende noget, hun lagde mærke til.

”Det var så fedt at spille i den bedste kvindeliga. Og så var opsætningen bare fed, og det her med at de bruger flere penge. Det kan gøre, at jeg måske kan leve af det på et tidspunkt,” siger hun.

Odense Q kunne juble efter at have vundet 3-0 over BSF. Foto: Iver Tidemand

Målet er top 6
Målet for Odense Q er en plads i top 6. Samtidig er det også vigtigt for Odense Q-angriberen, at de som hold kommer til at spille nogle fede kampe. Derfor var det også vigtigt for truppen, at sæsonen blev sparket godt i gang forrige lørdag.

”Det er så vigtigt med en god start. Vi har også haft en god opstart, og det er fedt at føre det videre. Vi har holdt sammen som hold, og det har bare givet os et boost til selvtilliden at vise, at vi godt kan være med, selvom vi er oprykkere,” fortæller Cecilie Fløe.

Udover fodboldstøvlerne som en fast del af sit inventar er også skolebøgerne en stor del af hverdagen for Odense Q-spilleren. Hun starter nemlig snart i 2.g, som også tager meget af hendes tid. Det samme gør venner og familie. Men fodbolden fylder stadig meget, og det gør glæden ved spillet også.

”Jeg bliver motiveret af glæden ved at spille og mine venner på holdet. Det er selvfølgelig hårdt, men det er bare det, jeg elsker at lave,” siger hun.

”Aldrig giv op. Selvom man ikke har været den bedste, så skal man ikke give op. Kæmp videre. Du skal gøre, hvad du kan. Lad ikke andre påvirke dig”

Cecilie Fløe, spiller i Odense Q

Derfor er det også fodbolden, der står øverst på listen, når snakken falder på fremtiden, og hvilke drømme hun render rundt med. For selvom hun allerede er nået langt ved at spille i den bedste liga herhjemme, rækker drømmene længere ud i verden.

”Jeg vil gerne til udlandet og spille i en god klub, hvor jeg også kan læse ved siden af. Jeg følger allerede med i klubber som PSG, men også Wolfsburg,” fortæller Cecilie Fløe.

Hård kamp i vente lørdag mod KoldingQ
Weekenden byder på anden runde af Gjensidige Kvindeliga, hvortil Odense Q-trøjen igen trækkes over hovedet, og spillere fra KoldingQ byder velkommen. Det er dog ikke den varmeste velkomst, Odense-truppen kan forvente at møde. Begge hold hentede tre point i første runde, og de tørster nu efter mere, pointerer Cecilie Fløe.

”Det bliver en hård kamp, fordi Kolding er gode. Jeg forventer også en ret lige kamp, men jeg håber, at vi kan få nogle point med hjem. Det er stærke modstandere, vi skal møde, og derfor har vi også respekt for dem,” siger hun.

“Det betyder rigtig meget at være en del af landsholdet. Jeg har altid haft en drøm om at spille på landsholdet, og bare det at kunne være med er stort”

Cecilie Fløe, spiller i Odense Q

Ikke kun Odense Q-uniformen trækkes på i den kommende tid. Snart skal landsholdsdragten nemlig tages i brug. Det sker, efter at Cecilie Fløe blev udtaget til U19-venskabskampene mod England sidst i måneden. Skulderklappet, der følger med udtagelsen, betyder meget for den unge spiller.

”Det betyder rigtig meget at være en del af landsholdet. Jeg har altid haft en drøm om at spille på landsholdet, og bare det at kunne være med er stort,” siger hun med stolthed i stemmen.

Kærligheden til fodbolden er ikke til at tage fejl af. En kærligheden hun gerne vil give videre til andre unge fodboldspillere, der løber rundt med en fodbolddrøm i maven. Derfor giver hun her sit bud på, hvad der er vigtigt at huske på som ung spiller.

”Aldrig giv op. Selvom man ikke har været den bedste, så skal man ikke give op. Kæmp videre. Du skal gøre, hvad du kan. Lad ikke andre påvirke dig,” slutter den 17-årige spiller.

Kampen mellem KoldingQ og Odense Q fløjtes i gang klokken 13 i Kolding. Kampen streames, hvilket kan findes på Kvindeliga.dk.