Tiltrængt politisk rygstød til HG’s kvindehold

0
1398

Politisk og moralsk opbakning fra Næstveds viceborgmester giver håb om mere støtte til Herlufsholms bedste kvinder i jagten på endnu mere succes.

Af Jimmy Langelund, Herlufsholm

KLUBNYT
“HGs kvindehold består faktisk udelukkende af lokale kvinder, som ville kunne gøre en forskel i vore unges tanker og bevidsthed, om hvad man kan nå og opnå.”

Sådan skriver Klaus Eusebius Jakobsen, Viceborgmester for De Radikale i Næstveds Byråd, i et indlæg på facebook, og det varmer de blå-hvide hjerter i Herlufsholm.

“Pigerne græder nærmest af glæde, især fordi man virkelig ikke skal underkende følesen af at blive anerkendt, især når kvinderne historisk set altid har stået i skyggen af mændene her i byen, når det kommer til fodbold”, fortæller cheftræner Thomas Rune, som hver uge arbejder tæt sammen med HG’s bedste fodboldkvinder.

Støtte fra kommunen

Opslaget fra viceborgmesteren er lagt op i kølvandet på diskussionen i byrådet om, hvorvidt Næstved Boldklubs herrer i 1. division fortsat skal støttes økonomisk med tilskud fra kommunen. Her fortæller Klaus Eusebius, at han håber, det er tilfældet, men at man samtidig skal se på, om ikke også byens bedste kvindehold fortjener mere støtte fra politisk hold.

KVINDEFODBOLD – ROLLEMODELLER? Det blev på Kulturudvalgsmødet forleden besluttet at komme i dialog med de nye ejere…

Slået op af Klaus Eusebius Jakobsen – PolitikerOnsdag den 14. august 2019

 

For cheftræner Thomas Rune og resten af holdet betyder det meget, at en højtsiddende byrådspolitiker åbner op for mere støtte til byens bedste kvindehold.

“Det er en stor motivation for mig, at der kommer noget opbakning fra byen, som man kan mærke. Vi laver et stort stykke arbejde, og har brug for alle de midler, som vi kan få, for at få det til at løbe rundt, så det er fedt, når nogen, der sidder med midler, lægger mærke til det”, fortæller Thomas Rune.

Og hvis man er i tvivl om, hvad sådan en udmelding betyder for kvinderne i førsteholdstruppen, så skal man bare læse det her facebook-opslag fra Katja Nielsen, der har spillet fodbold i HG, siden hun var fem år gammel:

Super vigtigt budskab omkring kvindefodbold, som fra min synsvinkel helt sikkert burde være en realitet. Hvis kommunen…

Slået op af Katja NielsenTorsdag den 15. august 2019

 

Skåret i støtte trods historisk succes

Debatten om rollemodeller og økonomisk støtte rammer særligt hårdt netop hos kvindeholdet i HG, der blev skåret fra 100.000 til 55.000, da kommunen i løbet af sommeren uddelte støttekroner – og det endda på trods af usædvanligt flotte sportslige resultater.

“Det var enormt skuffende, især fordi beslutningen blev taget i kølvandet på det bedste sportslige resultat i holdets historie. Vi havde nærmere troet, at det ville gå den anden vej”, siger Thomas Rune.

Thomas Rune og kvinderne på HG’s førstehold er klar til at tage endnu mere ansvar som rollemodeller for byens unge.

Cheftræneren stiller sig især undrende, da kommunen lægger vægt på, at klubberne skal agere rollemodeller for byens unge for at få del i støttekronerne, og han har altså et helt hold af spillere, der mere eller mindre er født og opvokset i Næstved og omegn.

“Det er jo vildt, at vi ligger på en tyvendedel af hvad Næstveds herrer får, og jeg synes, der er noget galt, når vores spillere bor i byen og kommer her fra, imens deres spillere mestendels kommer fra Brasilien og alle mulige andre lande”, slår Thomas Rune fast.

Klar til at påtage sig mere ansvar i byen

I sit opslag slår Klaus Eusebius Jakobsen samtidig fast, at der med en ny økonomisk aftale naturligvis også skal medfølge en stor indsats fra HG og spillernes side i forhold til at udfylde rollen som forbilleder for byens unge, og det ansvar er de mere end klar til at påtage sig.

“De vil gerne have et rollemodelsforløb, hvor vi laver undervisningsforløb i skolerne, hvor vi så kommer ud spillere og trænere og laver et fodboldforløb med noget læring, og hvor de kan se op til vores spillere. Det er pigerne fuldstændig klar på, men så skal der bare ikke være sådan en skævvridning i forhold til hvad vi er værd i forhold til Næstveds spillere”, slutter Thomas Rune af.