Janni Thomsen: Fyraftensprof med drømme om udlandet

0
2315
VSK Aarhus i et opgør mod Odense Q. Foto: Iver Tidemand.

Når fyraftenen melder sig efter en lang arbejdsdag, går turen til træning for VSK Aarhus-spilleren, Janni Thomsen. Hun har nemlig mange bolde i luften, når både uddannelse og fodbold på højeste niveau skal passe sammen. Alligevel er glæden for spillet og de store drømme ikke til at tage fejl af.

Af Camilla Bergholm

Onsdag klokken 18:30 stod 11 spillere klædt i blåt klar på grønsværen i Aarhus. Det samme gjorde sig gældende på den modsatte banehalvdel, hvor KoldingQ-spillerne ventede på, at kampen blevet fløjtet i gang. Resultatet blev ikke som håbet for VSK Aarhus, der måtte nøjes med at dele pointene med koldingenserne.

Til gengæld var kulissen uden for banen et syn, der fik VSK Aarhus-spilleren og kampens målscorer, Janni Thomsen, til at trække ekstra meget på smilebåndet. Mere end 700 tilskuere havde taget plads rundt om banen, og der var derfor godt gang i lægterne.

Kampen mellem VSK Aarhus og KoldingQ var blevet valgt til rundens Supermatch. Der var derfor blevet sat ekstra meget fokus på kampen, og det gav pote. Rekordmange tilskuere mødte op, og det lægger spillerne mærke til, forklarer Janni Thomsen.

”Det betyder virkelig meget. Det er sjovt at spille for så mange, og det bliver meget federe, for det giver så meget. Efter 85 minutter, hvor man er ved at dø, så hjælper det virkelig meget, og så kan man godt lige det sidste,” siger hun.

Janni Thomsen er nærmest født med en fodbold ved fødderne, fortæller hun, og hun har spillet siden hun var tre-fire år gammel. Hun trænede en periode med drengene i sin klub, hvilket passede hende fint. Senere flyttede hun til Viborg, hvor hun spillede U18 DM, og i dag trækker hun i den blå uniform, når hun træder ind på banen for VSK Aarhus.

Ikke optimal start på sæsonen
Sidste sæsons Slutspil endte med en tredjeplads til Janni Thomsen og resten af VSK Aarhus-truppen. Det er derfor ikke en optimal start på sæsonen, de har haft med to nederlag og en uafgjort. Alligevel er hun og resten af holdet optimistiske.

”Vi snakkede faktisk om det til træning. Det ser måske skidt ud, men så skidt er det alligevel ikke. Der er stadig mange kampe tilbage. Vi havde forventet mere i Kolding-kampen, hvor tre point var vores mål, så det er da ikke optimalt,” forklarer VSK Aarhus-spilleren.

“Jeg frygter lidt kampen, men samtidig er jeg spændt på, hvad de kommer med. Man hører navne og tænker hold da op. Men man skal huske, at det er et nyt hold, og vi vil gøre alt for at slå dem”

Janni Thomsen, spiller VSK Aarhus

Selvom hun og VSK Aarhus godt kunne drømme om at have fået en bedre start, så lægger hun ikke skjul på stoltheden over at spille i Danmarks bedste kvindeliga. Især når der bliver gjort ekstra meget ud af kvindefodbold i denne sæson.

”Siden jeg startede for halvandet år siden, er der sket meget. Der er mere fokus på det, og det virker som om, at der bliver spyttet flere penge i. For eksempel det her med at filme kampene på en professionel måde, og så bliver klubberne også bedre. Man kan virkelig mærke, at det sker noget,” fortæller Janni Thomsen.

Svær modstander venter lørdag
Mens VSK Aarhus forsøger at bevæge sig op fra bunden af tabellen, har oprykkerne fra Farum BK/FCN indtaget ligaen med storm. Allerede nu befinder de sig på en førsteplads efter at have vundet to kampe og spillet én uafgjort. Nordsjællænderne viser tænder, og derfor er det også en svær modstander, VKS Aarhus står over for lørdag.

“Man skal klø på, og man skal gøre det, fordi det er sjovt. Hvis man kæmper for det, så kan man godt nå det”

Janni Thomsen, spiller VSK Aarhus

Det er Janni Thomsen og resten af truppen også klar over. De går ind til lørdagens opgør med respekt for deres modstander, men VSK Aarhus-spilleren kan også se nogle punkter, hvor dagens modstander er til at tale med.

”Jeg frygter lidt kampen, men samtidig er jeg spændt på, hvad de kommer med. Man hører navne og tænker hold da op. Men man skal huske, at det er et nyt hold, og vi vil gøre alt for at slå dem. Men vi kender ikke meget til dem. De har en god defensiv, men man kan ikke helt se, hvad de vil,” siger hun.

Fodbolddrømmene er i udlandet
Fremtiden er også i tankerne for VSK Aarhus-spilleren. Dette gælder både i forhold til uddannelse, og hvilken trøje hun i fremtiden vil trække over hovedet. En erhvervsuddannelse som ernæringsassistent er hun på nuværende tidspunkt ved at tilegne sig, og i den forbindelse arbejder hun på Viborg Sygehus.

Men fodbolddrømmene rækker ud over de danske grænser. Allerede nu følger hun lidt med i, hvad der sker i de udenlandske klubber. Men hun vil i fremtiden mere end blot følge med hjemmefra lille Danmark.

”Jeg vil rigtig gerne til udlandet og spille, når jeg er færdig med min uddannelse,” fortæller hun.

Drømmene er store, og det må de også gerne være for andre piger, der løber rundt med en fodbolddrøm i maven, mener hun. Derfor har hun også et råd, hun vil sende med på vejen.

”Man skal klø på, og man skal gøre det, fordi det er sjovt. Hvis man kæmper for det, så kan man godt nå det,” slutter hun.

Kampen mellem Farum BK/FCN og VSK Aarhus fløjtes i gang klokken 13:00 i Farum. Kampen kan streames her.