Fra mesterskab i Sverige til Hjemly Idrætsefterskole

0
2965

Efter en flot 4-0  sejr i de uofficielle klubmesterskaber i fodbold, venter et år på Hjemly Idrætsefterskole for Team Odense Q’s anfører, Josefine Lie Ladegourdie.

Af Hjemly Idrætsefterskole.

Der var kamp til stregen, da 1800 fodboldhold fra forskellige årgange mødte op til Gothia Cup i Sverige, der er en af verdens største ungdomsfodboldturneringer. Det var dog pigerne fra Team Odense Q, der løb med førstepladsen i U15 rækken, efter de slog svenske Boo FF med 4-0.

Anfører, Josefine Lie Ladegourdie, spillede en central rolle i kampen om finalesejren, der ikke kun fik æren af at score, men også blev kåret til kampens spiller.

Det var en kæmpe oplevelse at få lov at spille på sådan et stort stadion og på sådan en god bane. Og sejren har givet mig endnu mere blod på tanden, fortæller Josefine i et interview på Gamla Ullevi Stadion.

Og netop blodet på tanden er en medvirkende faktor, for hvordan det kommende år kommer til at udspille sig for Josefine. Hun er nemlig lige begyndt på Hjemly Idrætsefterskole, hvor hun udover almindelig skolegang, skal træne til at blive en endnu bedre fodboldspiller.

– Vi skal træne fem-seks gange om ugen, og vores træner er selv tidligere landsholdsspiller, så jeg håber, det kan gøre mig endnu bedre, siger hun.

Selvom hun skifter til efterskolen, bevarer Josefine sin tilknytning til Team Odense Q. Hun har dog valgt at prioritere efterskolen i hverdagen, men kan fortsat blive udtaget til kampe.

Josefine drømmer på længere sig om at spille Kvindeliga og at komme til udlandet som professionel. Derudover har hun også ambitioner om en dag at hoppe i landsholdstrøjen.