Brøndby kan få frataget sejr efter karantæne-brøler

0
1783
Foto: Steen Trolle

FC Nordsjælland har klaget til DBU efter premierekampen mod Brøndby i Gjensidige Kvindeliga, fordi Brøndby brugte Kamilla Lilhammer Karlsen, som blev udvist i pokalfinalen

Da Brøndby 18. maj spillede pokalfinale mod Fortuna Hjørring på Brøndby Stadion, blev Brøndbys forsvarsspiller Kamilla Lilhammer Karlsen udvist i det 33. minut efter sit andet gule kort. Alligevel var Kamilla Karlsen med i startopstillingen hos Brøndby, da danmarksmestrene i lørdags slog Farum BK / FC Nordsjælland 6-1 i den første runde i Gjensidige Kvindeliga.

Det har efterfølgende fået FC Nordsjælland til at klage til DBU, og set fra nordsjællændernes side er der ikke så meget at rafle om: Kamilla Karlsen blev brugt ulovligt, og derfor skal Brøndby have frataget sejren.

“Jeg kan bekræfte, at vi har bedt DBU se på sagen og at vi forventer at få tildelt de tre point,” siger Head of Womens Football hos FC Nordsjælland, Christian Taylor, til FODBOLD FOR PIGER.

Det er denne regel i DBUs bestemmelser, som FC Nordsjælland henholder sig til:

Hvis spilleren efter tildeling af rødt kort (enten to gule kort i samme kamp eller direkte rødt) har ikke-afsonede karantænedage på det tidspunkt hvor holdet forlader eller vinder pokalturneringen, uanset om karantænen idømmes i forbindelse med seneste eller tidligere pokalkampe, afsones karantænen umiddelbart efter i den ordinære turnering på klubbens 1. hold.

Hvis Brøndby bliver taberdømt, mister de ikke bare tre point men vil også få noteret en målscorer på 0-3.

I pokalfinalen fik Fortuna Hjørring også udvist en spiller, Laila Himle. Af samme årsag var hun i følge DR-Sporten ikke med, da Fortuna Hjørring lørdag mødte VSK Aarhus på udebane, en kamp som Fortuna vandt 1-2.

DBUs kampfakta fra pokalfinalen, hvor to spillere fik rødt kort: Kamilla Karlsen og Laila Himle:

DBUs kampfakta fra pokalfinalen, hvor to spillere fik rødt kort: Kamilla Karlsen og Laila Gimle.

Startopstillingen fra lørdagens kamp mellem Brøndby IF og Farum BK / FC Nordsjælland. Kilde: dbu.dk:

Startopstillingen fra lørdagens kamp mellem Brøndby IF og Farum BK / FC Nordsjælland. Kilde: dbu.dk