2272
Sarah Thygesen fra Kolding Q scorede hattrick i 5-5 kampen mod FC Nordsjælland

I weekenden har alle holdene i U18 DM været i kamp – undtagen AaB, som var rundens oversiddende hold

Af Sille Struck

I U18 DM er seks ud af seks mulige kampe blevet spillet i weekenden. Det blev til en særdeles underholdende runde med hele 23 mål. Specielt kampen på Farum Park mellem FC Nordsjælland og KoldingQ var en målrig en af slagsen.

Brøndby IF – Team Odense Q (4-1)
Det var to velspillende fodboldhold, der lørdag tørnede sammen på bane to i Brøndby. Her skulle de fremmødte tilskuere vente 55 min., før Signe Markvardsen kunne bringe hjemmeholdet foran 1-0. Få minutter efter kunne Cilje Ostenfeld fordoble scoringen. Midt i anden halvleg reducerede Karen Linnebjerg Knudsen til 2-1, og bragte balance i regnskabet. I løbet af de sidste fem minutter, var det Rebeka Winther og Mille Bech, der scorede kampens sidste to mål, og sikrede hjemmeholdet en sejr på 4-1.

FC Nordsjælland – KoldingQ (5-5)
Der var underholdning for alle pengene, da KoldingQ besøgte Farum Park og FC Nordsjælland. To straffespark, ti mål og et hattrick i de døende minutter blev det til, da to af ligaens midterhold mødtes. Det var ellers udeholdet der scorede kampens første mål, men FCN svarede hurtigt igen med to mål, og kunne gå til pause med en føring på 2-1. I anden halvleg var det Anna Walter der øgede hjemmeholdets føring til 3-1, inden Sofie Tranholm fik netmaskerne til at blafre, da hun scorede til både 4-1 og 5-2 på straffespark. Imellem de to straffespark reducerede Ajla Julardzija nemlig til 5-2. Indtil det 87’ minut lignede det også en sikker 5-2 sejr til hjemmeholdet, men KoldingQ’s talentfulde Sarah Thygesen ville det anderledes. Hun lavede et ægte hattrick i løbet af kampens sidste fem minutter, og sikrede dermed, at koldinggenserne kunne rejse fra Sjælland med et enkelt point i baggagen. Derudover bringer Thygesen sig op på en delt førsteplads på topscorerlisten med seks mål.

Viborg Q – Varde (1-2)
Viborg Q skulle forsøge at forsætte de gode takter, som de viste i deres midtugesejr over Silkeborg IF Q, da de lørdag eftermiddag tog imod Varde. Her var det dog udeholdet, der hurtigt bragte sig foran 1-0 efter fem minutter, og gav Viborgpigerne en svær start på kampen. Midt i anden halvleg kunne hjemmeholdet udligne på et mål af Thea Andreasen, inden udeholdets Line Madsen scorede kampens sidste mål efter 33 minutter til 2-1. Dermed kunne Varde rejse sydpå med en 2-1 sejr, og tilføje tre point til regnskabet.

B93 – FC Thy Piger, Skyum (2-3)
Det var top mod bund der mødtes, da Thy-pigerne var på besøg på Østerbro. I første halvleg var der heller ingen tvivl om, at B93 havde fået besøg af rækkens nummer et. FC Thy kunne gå til pause med en føring på 0-3 efter to mål af Sophie Gravesen og et enkelt af Clara Jørgensen. I anden halvleg var det som om, at B93’erne havde ændret i taktikken, og holdt thyboerne fra at score i 2. Halvleg, mens Jazmin Schultz-Petersen og Audrey Grignon nettede en gang hver for hjemmetholdet. Kampen endte med en 2-3 sejr til thyboerne, som fortsat er at finde på førstepladsen, mens B93 stadig huserer på tabellens sidsteplads med nul point.

Silkeborg IF Q – Vildbjerg (2-4)
Vildbjerg spillede sig i ligaens top fem, da de på udebane hentede tre point mod Silkeborg IF Q i lørdagens jyske opgør. I Midtjylland var det gæsterne fra Vildbjerg, der kom bedst ud af starthullerne. Kampen var så godt som lukket efter en times spil, da Alberte Skytte og Emma Just med to scoringer hver, havde sørget for en 0-4 føring til Vildbjerg. Efter 72 minutter viste Silkeborg, at de også ville på måltavlen, og kunne reducere til 1-4 ved Nanna Østergaard. I kampens overtid nettede hjemmeholdets Victoria Boye, men to mål til Silkeborgpigerne var ikke nok til at få point i dagens kamp, som endte 2-4.

IF Lyseng – Fortuna Hjørring (0-2)
Det blev til en ærgerlig oplevelse for Lyseng, der søndag på hjemmebane tabte 0-2 til ligaens nummer to, Fortuna Hjørring. Efter et kvarter sparkede Signe Clausen kampens første mål i kassen, og bragte udeholdet foran. U19 landsholdsspiller, Mathilde Carstens, kunne fordoble føringen, da hun fem minutter inde i anden halvleg scorede til 0-2, som også blev kampens slutresultat. Det betyder, at Fortuna Hjørring placerer sig som nummer to, mens Lyseng kan findes på ligaens ottendeplads.