Ti skæve til Sara Thrige: “Det største er nok min debut på A-landsholdet”

0
1675
Sara Thrige i aktion mod FC Thy-ThistedQ. Foto: Jess Madsen

Både landsholdstrøjen og den grønne og hvide Fortuna Hjørring-trøje vækker gode minder hos Sara Thrige. Hun har nemlig både oplevet vigtige kampe for sit klubhold og landsholdet. Udover at finde den 23-årige fodboldspiller på grønsværen, kan man også finde forsvarsspilleren på studiet eller på sofaen, fortæller hun, da Fodbold For Piger stiller hende ti lidt skæve spørgsmål.

Af Camilla Bergholm

1. Hvilket nummer ville du sætte på som det første, hvis du fik ansvaret for musikken i omklædningsrummet?

”I want it that way” af Backstreet Boys. Det har været min favoritsang i mange år, og den er bare altid god.

2. Hvad vil du helst blive bedre til fodboldmæssigt?

Jeg arbejder meget med spillet 1v1, indlæg og afslutninger.

3. Har du nogen rutiner, du udfører inden en kamp?

Nej, for jeg har før prøvet at have rutiner, men jeg glemmer dem med tiden (griner). Så jeg hygger mig bare og slapper af i omklædningsrummet.

4. Hvis du ikke spillede fodbold, hvilken sportsgren havde du så kastet dig over?

Sikkert en anden holdsport som f.eks. håndbold, hvilket jeg spillede en periode samtidig med fodbold, da jeg var yngre.

5. Hvilken fodboldspiller ville du allerhelst spille sammen med?

Den er svær. Så der er jeg super kedelig og siger, at det ved jeg simpelthen ikke.

“Men noget af det, jeg altid vil huske, er, da jeg med U19-landsholdet slog de forsvarende europamestre fra Holland i en afgørende EM- kvalifikationskamp”

Sara Thrige, spiller Fortuna Hjørring

6. Hvordan vil dine venner beskrive dig?

Jeg håber, at de vil sige, at jeg er en loyal og sød person, der er med til at skabe godt humør.

Sara Thrige på banen sidste år. Foto: Arkivfoto.

7. Hvilken rolle har du på holdet?

Jeg skal tage ansvar både på og udenfor banen. Jeg skal være med til at bidrage både offensivt og defensivt. Udenfor banen skal jeg være med til at sørge for, at mine holdkammerater har det godt.

8. Hvilke tre ting ville du tage med på en øde ø?

Min seng, dyne og pude!

9. Når du ikke er på træningsbanen, hvor kan man så finde dig?

Hjemme på sofaen eller på mit studie. Ellers besøger jeg venner og familie, hvor jeg bruger tid med dem.

10. Hvad er dit bedste fodboldminde?

Jeg har virkelig mange! Men noget af det, jeg altid vil huske, er, da jeg med U19-landsholdet slog de forsvarende europamestre fra Holland i en afgørende EM- kvalifikationskamp, og vi dermed kvalificerede os til U19 EM – og det efterfølgende EM var også en stor oplevelse. De to titler jeg har vundet med Fortuna – DM-guld i 2018 og pokalguld i 2019 – er også to rigtig gode minder. Det er fedt at opleve den glæde og eufori, man får, når man opnår de mål, man spiller for hele sæsonen. Men det største er nok min debut på A-landsholdet i 2016, hvor jeg starter inde i en kamp mod Island. Det var kæmpe stort!