Odense Q er sultne efter mål

0
1303
Odense Q møder lørdag Fortuna Hjørring i Gjensidige Kvindeliga. Foto: Iver Tidemand

Den første kamp i sæsonen vandt Odense Q 3-0 over BSF. Sidenhen er det ikke blevet til flere sejre for fynboerne, hvilket ikke skyldes mangel på chancer, men derimod manglende skarphed. Odense Q-spiller, Julia Hansen, forklarer, at de har trænet hårdt på at få bolden i kassen, og at de hungrer efter flere mål. Holdet ser derfor med store forventninger frem mod lørdagens svære opgør mod ligaens førsteplads, Fortuna Hjørring.

Af Camilla Bergholm

Odense Q kom flyvende ud til første runde af Gjensidige Kvindeliga. Tre gange fik de bolden i BSF-målet, mens Sara Jacobsen i modsatte ende holdte sit mål rent. I de følgende kampe krakelerede den gode start og blev i stedet erstattet af en bundplacering i ligaen efter de fem første spillerunder.

18-årige Julia Hansen fra Odense Q pointerer, at de har spillet godt sammen som hold, også selvom det er blevet til fire nederlag, men hun ved også godt, hvor det er gået galt.

”Vi kan ikke få bolden i mål. Vi spiller nogle gode kampe mod blandt andet Brøndby og FCN, men bolden vil simpelthen ikke i mål,” siger hun.

Selvom holdet har tabt de seneste fire kampe, er fynboerne kommet frem til flere chancer i alle de opgør, de har spillet. Skarpheden har til gengæld manglet, hvilket holdet derfor har arbejdet på at blive bedre til.

”Til træning har vi haft øvelser med fokus på relationer mellem spillere – især de offensive spillere. Derudover har vi trænet en masse afslutninger på mål og selve opspillet,” fortæller den 18-årige Odense Q-spiller.

Julia Hansen ses her til højre på billedet. Foto: Arkivfoto.

Ligaens førsteplads venter lørdag
Lørdag fløjtes sjette runde af Gjensidige Kvindeliga i gang. Her tager fynboerne turen til Hjørring, hvor det grøn-hvide Fortuna Hjørring-hold står klar til at tage imod fynboerne. Hjemmeholdet er ubesejrede, og der venter derfor Odense Q en svær opgave. Julia Hansen forventer dog stadig en god kamp.

”Med Fortuna forventer man altid en hård kamp, men også en velspillet kamp. Vi er to hold, der gerne vil spille bolden, hvilket skaber et højt tempo. Og så skal vores løbepensum være på sit højeste,” siger hun.

Den unge Odense Q-spiller understreger, at det er vigtigt at holde fokus på dem selv og dermed følge deres egne løbebaner og deres eget koncept og på den måde fokusere på selv at spille god fodbold. Men de har også nogle fordele i lørdagens opgør.

”Vi er sultne efter at få mål, og så har vi et godt sammenhold. Et godt sammenhold er vigtigt, da vi er mange unge og rutinerede spillere, hvilket skaber en følelse af, at man tør mere. Vi bakker hinanden op,” siger Julia Hansen.

En tiltrængt landsholdspause
Julia Hansen er stadig positiv i forhold til sæsonen indtil videre og fremadrettet. Hun forklarer, at de i sæsonen har arbejdet på et fast koncept, og at de kæmper for at få bolden i kassen.

Det er også blevet til en landsholdspause for holdene i ligaen, hvilket har været tiltrængt for Odense Q. De har nemlig kunnet bruge den til at restituere.

”Vi har brugt landsholdspausen på at komme lidt ovenpå. Vi har haft tre hårde kampe, så vi har haft brug for det. Vi har tanket op, øvet relationer og det generelle koncept,” slutter den 18-årige Odense Q-spiller.

Kampen mellem Fortuna Hjørring og Odense Q fløjtes i gang lørdag klokken 15 og kan ses her.