Solrød FC-kvinder er nærmest blevet uovervindelige

0
3753

Når det kvindelige seniorhold fra Solrød FC på lørdag løber på banen mod Husum på hjemmebane, er det 447 dage siden, at de senest har tabt.

Af Solrød FC

I den periode er Solrød FC tilmed rykket op to gange, så holdet nu er med i landets tredjebedste række, Kvindeserie Øst.

Men Rasmus Skovby, der er cheftræner for kvinderne, tror ikke, det er på lørdag, at de kommer til at lide deres første nederlag siden foråret 2018:

– Husum har et stærkt hold med flere tidligere 1. divisionsspillere. Men vi har så meget momentum og en stærk trup, at vi selvfølgelig går målrettet efter sejren.

Efter de første fire runder ligger Solrød FC også på førstepladsen med otte point.

– De to gange, vi har spillet uafgjort, har vi været bagud 0-2. Men det viser noget om pigernes styrke, at vi begge gang er kommet tilbage, fastslår Rasmus Skovby, som tror, at det til foråret ender med en oprykning til 1. division.

Ønsker tilgang af unge spillere
Rasmus Skovby glæder sig over, at der er mange unge spillere på holdet, hvilket lover godt for de kommende år. Spillerne er ifølge cheftræneren tilmed fortsat meget sultne.

– Der er ingen, der er tilfredse med den nuværende placering. Bliver man tilfreds, udvikler man sig heller ikke, siger Rasmus Skovby, der har været Solrød FC-cheftræner i godt et år.

Forinden var den nu 32-årige cheftræner fem år til sammen i 1. divisionsklubberne FC Damsø og B93. Og han mener, at setuppet i Solrød FC med blandt andet Carsten Grønning som assisterende træner og Henrik Petersen som fysisk træner fint matcher holdene i 1. division.

Men skal Solrød FC på længere sigt blive ved med at have succes, kræver det tilgang af flere spillere. Især lidt yngre spillere – og meget gerne fra egne rækker.

– Vi vil gerne have et andethold, og så skal klubben have et U18-hold igen, pointerer Rasmus Skovby.

Stærke ungdomscheftrænere
Især fordi mange er taget på efterskole, har Solrød FC i denne sæson ikke nok spillere til et U18-hold. Men Dennis Bauer, der er sportschef i klubben, har et nyt U18-mandskab meget højt på prioriteringslisten.

– Vi har inden for kort tid ansat nye cheftrænere til både vores U14- og U16-hold, og der bliver ved med at komme nye dygtige spillere til klubben. Så vi er ved at få skabt et rigtig godt fundament i ungdomsafdelingen, og derfor er jeg overbevist om, at vi snart har et stærkt U18-hold igen, siger Dennis Bauer.

Rasmus Skovby ved godt, at Solrød FC aldrig kommer til at kunne konkurrere med en klub som Brøndby, der i mange år har været Sjællands i særklasse stærkeste på kvindesiden:

– Men her i området skal vi være det bedste alternativ.

Kampen mod Husum spilles på stadion klokken 12.00 på lørdag, og undgår kvinderne et nederlag, kommer de som minimum op på hele 455 dage uden at have tabt.

Er man interesseret i at få mere information om Solrød FC og de forskellige hold, kan man kontakte Dennis Bauer på 2189 1379 eller Rasmus Skovby på 2679 5446.