Ti skæve til Emilie Henriksen: “Jeg klart den største Taylor Swift-fan på holdet”

0
2029
Emilie Henriksen i en kamp mod BSF. Foto: Steen Trolle.

Emilie Henriksen har snøret sine fodboldstøvler på både nationale og internationale fodboldbaner. Herhjemme er hun en fast del af Brøndby-truppen, men også landsholdstrøjen er blevet trukket over hovedet. Det er dog ikke kun fodbolden, hun har styr på. Hun beskriver også sig selv som den største Taylor Swift-fan på vestegnsholdet. 

Af Camilla Bergholm

1.  Hvilket nummer ville du sætte på som det første, hvis du fik ansvaret for musikken i omklædningsrummet?

Jeg tror, jeg ville sætte min yndlingssang ”Centuries” på af bandet Fall Out Boy og dermed sikre mig, at den tjans aldrig tilfalder mig igen.

2. Hvad vil du helst blive bedre til fodboldmæssigt?

Jeg skal blive bedre 1v1 defensivt, da jeg kommer ud for de situationer ofte i kamp.

Jeg skal blive bedre 1v1 defensivt

3. Har du nogen rutiner, du udfører inden en kamp?

Jeg vil gerne spille kamp i den samme sports-bh, og strømperne skal helst ikke gå op over knæet, men jeg går bestemt ikke i baglås, hvis det ikke lige kan lade sig gøre.

4. Hvis du ikke spillede fodbold, hvilken sportsgren havde du så kastet dig over?

Jeg var nok blevet gymnast, da min storesøster gik til det. Jeg er dog også kæmpefan af banecykling, og jeg synes, at det er sjovt.

Jeg er kæmpefan af banecykling

5. Hvilken fodboldspiller ville du allerhelst spille sammen med?

Efter at have tilbragt det meste af min sommer med at se VM i kvindefodbold, kunne jeg godt tænke mig at spille sammen med Megan Rapinoe (red. spiller for det amerikanske fodboldlandshold), da hun er en virkelig elegant fodboldspiller.

6. Hvordan vil dine venner beskrive dig?

Jeg tror, at de vil sige, at jeg altid er klar med en kæk bemærkning, og at jeg nogle gange er lidt for smart i en fart.

Brøndby efter udligningen til 1-1 i den første kamp mod LSK. Emilie Henriksen (nummer to fra venstre) stod for Brøndbys scoring. Foto: Brøndby

7. Hvilken rolle har du på dit hold?

Det er ikke lige noget, jeg har tænkt over før, men jeg vil sige, at jeg er en god sparringspartner for de unge, da jeg ikke er meget ældre end dem, men jeg har en masse erfaring. Derudover er jeg klart den største Taylor Swift-fan på holdet.

8. Hvilke tre ting ville du tage med på en øde ø?

En fodbold, min computer så jeg både kan høre podcasts og se fodbold og det sidste må være min samling af historieblade.

9. Når du ikke er på træningsbanen, hvor kan man så finde dig?

I min lejlighed sammen med min kæreste, mens jeg slapper af.

10. Hvad er dit bedste fodboldminde?

Den står i mellem to. Den første er at vinde over Juventus i Champions League foran 8.500 tilskuere. Det giver stadigvæk kuldegysninger at tænke på. Nummer to er at få A-landsholdsdebut imod Kina, da det er en kæmpe barndomsdrøm, der gik i opfyldelse.