Trænerkapacitet skal løfte Solrød FC-piger

0
2923
dav

U16-pigerne i Solrød FC har fået ny cheftræner. Det er den 48-årige Peter Schultz, der netop er tiltrådt, og som klubben har store forventninger til.

Af Solrød FC

KLUBNYT

U16-pigerne i Solrød FC har fået ny cheftræner. Det er den 48-årige Peter Schultz, der netop er tiltrådt, og som klubben har store forventninger til.

Peter Schultz har de senere år trænet piger på eliteniveau i klubber som Roskilde Pigefodbold, HB Køge, BSF og B93, og Dennis Bauer, der er Sportschef i Solrød FC, glæder sig meget over, at det er lykkedes at få ham til Solrød.

– Peter er virkelig en stor trænerkapacitet. Han er både en meget dygtig og erfaren træner. Han kommer helt sikkert til at løfte vores piger ganske gevaldigt, siger Dennis Bauer.

Selv om Peter Schultz har været vant til at træne piger på niveauet højere end det, som U16-pigerne i Solrød FC p.t. har, er det dog ikke sportslig succes, der er hans drivkraft.

– Det er først og fremmest udvikling af spillere, jeg brænder for. Så jeg glæder mig meget til at udvikle pigerne her i klubben. Både som hold og individuelt, fastslår han.

Har brug for tilgang

U16-pigerne spiller p.t. i Række 1, men selv om Peter Schultz synes, at de har et fint potentiale, erkender han også, at det kræver tilgang udefra, hvis holdet skal op og lege med i Øst-rækkerne, som de to stærkeste rækker kaldes.

Og så er det selvfølgelig vigtigt, at de nuværende spillere bliver ved med at spille fodbold.  For en af de store udfordringer generelt rundt om i landets fodboldklubber er, at mange piger falder fra, når de er 14-16 år.

– Fastholdelse bliver et vigtigt fokusområde. Så det handler i høj grad om at skabe et spændende og udfordrende træningsmiljø, hvor der er nogle trygge rammer. For har pigerne lysten til at komme til træning, har de også lysten til at udvikle sig, pointerer han.

Faren var landstræner

Peter Schultz bor i Fløng sammen med sin familie, og lysten til at træne piger har han nærmest arvet. Hans far, Flemming Schultz, var nemlig træner for kvindelandsholdet fra 1982 til 1984.

I Solrød FC afløser Peter Schultz, Clay Travis Hansen, der overtog holdet før sommerferien. Men på grund af nyt arbejde havde han ikke mulighed for at fortsætte på posten.

U16-pigerne har fire point efter de to første runder af efterårets DBU-turnering. Deres næste turneringskamp er på tirsdag.

Er man interesseret i at komme til prøvetræning eller blot høre mere om U16-holdet, kan man kontakte Dennis Bauer på 21891379 eller Peter Schultz på 20231048.