U18 DM-overblik: FC Thy Piger – Skyum topper, B93 og ViborgQ i bund

I denne weekend har 12 ud af de 13 hold i U18 DM været i kamp. Kun Brøndby har haft kamppause

Af Sille Struck

Både lørdag og søndag har der været fuld knald på U18 DM, hvor der er blevet spillet seks kampe. FC Thy Piger – Skyum, forsatte den flotte stime, og kan efter fem ubesejrede kampe, kalde sig for ligaens nummer et. Imens er B93 og Viborg Q efter denne spillerunde fortsat på sidstepladsen med 0 point.

Fortuna Hjørring – FC Nordsjælland (1-0)
Lørdag var FC Nordsjælland langt væk hjemmefra, da de var på besøg i Hjørring. Ud fra resultatet, skulle man tro, at det var en meget lige kamp. Men selvom det kun blev til et enkelt mål, var det hjemmeholdet der dominerede store dele af kampen. Fortuna Hjørring kom også frem til en del chancer, men en storspillende Emilie Nicole Schrøder var svær at få bolden forbi i FCN-målet. Kampens eneste mål blev scoret kort før pausen på et hjørnespark fra en velspillende Mathilde Carstens til Lærke Hammer, som steg til vejrs, og headede bolden i nettet.

Silkeborg IF Q – B93 (3-1)
Silkeborg IF Q skulle lørdag eftermiddag forsøge at spille sig til sæsonens første sejr – og det gjorde de. Tre mål og tre points på kontoen blev det til, da de på hjemmebane slog gæsterne fra B93 med 3-1. Det var også hjemmeholdet, der kom bedst fra start, da Fie Nordmark Arendt nettede efter 17 min. Kort før pausen scorede Louise Marie Andersen, og sikrede en pausestilling på 1-1. Der skulle dog ikke gå mange minutter, før Nanna Østgaard bragte hjemmeholdet foran 2-1. Samme Nanna Østergaard øgede føringen til 3-1 i det 88. min, som også blev kampens slutresultat.

FC Thy Piger-Skyum – IF Lyseng (2-0)
Thy-pigerne har fået en forrygende start på sæsonen, og kunne efter deres femte U18 DM kamp, indtage førstepladsen. Der stod 0-0 indtil der manglede ti minutter af kampen. Først var det Janni Vinther Nystrup, der kunne gøre det til 1-0, inden Emma Ringgaard et minut før tid fordoblede, og scorede kampens sidste mål til 2-0.

Kolding Q – Viborg Q (6-1)
I lørdagens kamp på Mosevej, blev tilskuerne underholdt med en masse mål. Hele syv gange blev bolden sparket i nettet. Kolding Q kom hurtigt godt fra start, og kunne gå til pause med en føring på 2-0. I det 49. Minut blev det til 3-0, inden gæsternes Julie Mathiasen reducerede til 3-1. Kampens helt store oplevelse var hjemmeholdets Emma Veletanlic, som scorede Kolding Q’s fire første mål. Sarah Katrine Thygesen ville også lege med, og scorede til både 5-1 og 6-1 i løbet af de sidste ti minutter. Dermed måtte Viborg-pigerne, som stadig jagter sæsonens første point, rejse fra Kolding med et 6-1 nederlag i bagagen.

Varde IF – AaB (3-1)
Inden lørdagens kamp blevet fløjtet i gang, kunne man finde både Varde og AaB i bunden af tabellen, med kun et enkelt point hver. Efter kampen kunne Varde IF føre tre points til regnskabet og dermed bevæge sig opad i tabellen, da de slog nordjyderne med 3-1. Første halvlegs eneste mål blev scoret efter en halv times spil af hjemmeholdets Amela Keserovic. Ti minutter inde i anden halvleg bragte Camilla Hastrup Larsen spænding i opgøret, da hun udlignede til 1-1. Mille Enevoldsen stod for hjemmeholdets andet mål til 2-1, inden Amela Keserovic igen kom på måltavlen, og scorede til slutresultatet 3-1.

Vildbjerg – Team Odense Q (0-0)
Søndag eftermiddag delte Vildbjerg og Team Odense Q point, efter de spillede 0-0 i en noget udramatisk kamp. Fynboerne, som jagtede sæsonens første sejr, var dominerende på bolden i store dele af kampen. Gæsterne havde dog svært ved at spille sig igennem et lavtstående Vilbjerg-hold, som mest af alt lå og lurede på omstillinger. Begge hold havde et par store chancer, og Vildbjerg skabte specielt mere, da de skiftede Alberte Skytte ind, som er tilbage fra en korsbåndsskade.