Morgentræningen på Ikast Nordre skole er i top og måske noget for dig?

0
2979

En 9. klasses dreng giver pænt hånd til pigerne ved mødet til dagens morgentræning. Det er tydeligt, at der er en gensidig respekt mellem de to køn og en accept af hinandens fodboldfærdigheder. Faktisk skelnes der ikke mellem de to køn internt i træningsgruppen, når der trænes.

Opstarten er som den plejer. Det er en kort fælles optakt omkring dagens træning foran tribunerne på Ikast stadion. De sidste informationer om småskader, hårde træningspas i klubben fra dagen før eller evt. kommende kampe i nærmeste fremtid udveksles. Informationerne justeres endeligt ind i forhold til den træning, som snart skal gå i gang.

Under træningspassene træner alle drengene og pigerne sammen. Træningen afsluttes på dagen med en almindelig kamp, hvor en af pigerne laver 2 fede vendinger og sætter 2 drenge, inden hun spiller bolden videre til en holdkammerat.

5 af de 15 spillere er piger. Pigerne repræsenterer 3 forskellige klubber, som alle ønsker en elitær profil. Fælles for dem er også, at de spiller i den bedste eller næstbedste række i deres aldersgruppe. Flere af pigerne er en del af DBUs talentudviklingsgrupper. De piger, som deltager, har alle en ”sult” efter at blive bedre.

Carla, 7 klasse: ”Man er nødt til at være oppe på tæerne. Drengene hopper ikke på den samme finte to gange i træk! Og det er både træls og udfordrende. På mit eget hold kan jeg gøre, som jeg plejer. Til min morgentræning er jeg nødt til at tænke hurtigt og anderledes end fra min klubtræning!”

 Ikast FC har i samarbejde med Ikast Nordre skole lavet morgentræning i snart 6 år. Spillerne har to træningspas på fodboldlinjen samt et fysisk træningspas i samarbejde med en fysioterapeut. De tre ugentlige træningspas skal lægges oven i spillernes klubtræning og evt. DBU-samlinger. Det kræver et træningsmod fra spillerne.

Når der ikke trænes, går alle spillerne i talentklasserne på Ikast Nordre skole. Træning og skole går hånd i hånd. Der er taget hensyn til skoledagens længde, så spillerne ikke oplever en uge, som kan virke uoverskuelig. Morgentræningen er regnet med i spillernes skoleskema.

Ikast FC har sørget for trænerne. Interesserede spillere, som bor uden for kommunegrænsen er velkommen til at søge ind på lige fod med alle andre. Pigerne fra morgentræningen repræsenterer i dag klubberne Vildbjerg SF, Tjørring IF og Ikast FC. Er man dygtig nok, kan man blive en del af talentklasserne. Tilbuddet er for drenge og piger fra 7-9 klasse.

Træningen varetages i øjeblikket af de tre dygtige og erfarne trænere Jan Christian Hansen, Henrik Foged og Marcello Naghdeh, der gennem mange år har trænet både drenge- og pigefodhold, og som endvidere er dygtige til at udvikle den enkelte spiller. Vi er samtidige så heldige i Ikast FC,  at både Jan og Henrik er ansat på Ikast Nordre skole, som lærer og pædagog, hvilket gør at spillerne kender dem fra hverdagen.

Vil du høre mere om idrætstalentklasserne på Ikast Nordre skole, så er der infomøde den 28. november kl. 17.00-18.30 på Hagelkjærsvej 8, 7430 Ikast.

Har du behov for yderligere info om tilbuddet, kan du kontakte koordinator Rikke Uldum Rikk805j@iks.dk / 99604700