Overraskelser flytter rundt på holdene i tabellen

0
1299
FC Thy-ThistedQ spillede sig i dag videre til finalen i Sydbank Kvindepokalen, da de vandt over KoldingQ Foto: Arkivfoto.

Der var flere overraskelser i denne runde af Gjensidige Kvindeliga. FC Thy-ThistedQ tog en tur til Odense, hvor de sikrede sig en storsejr og dermed tre point. Også KoldingQ sejrede, da de mødte Farum BK/FCN, mens VSK Aarhus vandt over Brøndby. Også Fortuna Hjørring sejrede, da de stødte sammen med BSF.

Af Camilla Bergholm

Odense Q – FC Thy-ThistedQ 1-7 (1-3)

FC Thy-ThistedQ har gang på gang vist flot spil i denne sæson. Især deres omstillingsspil har overrasket flere af deres modstandere, der er endt med at stå på hælene. Men thyboerne er dog ikke lykkedes med at finde deres optimale spil i de sidste par kampe, hvor det er blevet til nederlag.

Odense Q har haft en blandet sæson, men i forrige weekend scorede de tre mål, da de tog tre point mod KoldingQ. Det var derfor spændende, om fynboerne kunne finde frem til det samme spil, der sikrede dem point senest.

I det første kvarter af lørdagens kamp var begge mandskaber godt med, og kampen bølgede frem og tilbage. FC Thy-ThistedQ kom alligevel bedst fra start og scorede efter syv minutter. Igen var det udeholdets famøse omstillingsspil, der satte gang i et kontra, som endte hos Rikke Dybdahl, der sendte bolden ind i nettet.

Seks minutter senere stod Tenna Kappel klar foran thyboernes mål, og hun sendte bolden ind bag Maja Østergaard i målet. Udligning. Herfra overtog FC Thy-ThistedQ dog spillet, og det gik pludseligt stærkt.

27 minutter inde i opgøret var det Malene Sørensen, der stod klar. Hun gav bolden et kraftfuldt spark, hvorefter kuglen fortsatte ind over Odense Q-keeperen. 12 minutter senere fik udeholdet en chance, hvor de var to mod tre. Sarah Dyrehauge var den ene af de to spillere, og hun sendte bold bolden ind til 3-1.

Efter 62 minutter fik FC Thy-ThistedQ et frispark tæt på fynboernes målfelt. Det blev sparket højt ind over og faldt ned hos Matilde Kjeldgaard, der scorede. To minutter senere satte Odense Q fart på, men blev stoppet ved modstandernes felt, og i stedet satte thyboerne et hurtigt kontraangreb i gang. Igen var det Sarah Dyrehauge, der stod klar uden for målfeltet, og hun sendte en solid bold ind i mål.

Sjette scoring fra udeholdet kom endnu engang efter, at et angreb blev sat i gang fra målfeltet og herefter blev spillet hurtigt frem på banen. Og igen var det Rikke Dybdahl, der sørgede for at få bolden ind i målnettet.

Sidste mål faldt efter 79 minutter. Et hjørnespark blev sendt ind over, hvortil Line Kristensen stod klar bagerst og skød kuglen ind bag Sarah Jacobsen. Der blev ikke scoret flere mål i kampen, og opgøret endte dermed 7-1 til FC Thy-ThistedQ.

KoldingQ – Farum BK/FCN 1-0 (0-0)

Lørdag blev Farum BK/FCN’s gode stime brudt. Holdet har overrasket alle og siddet med i toppen i hele denne sæson. Det gør de også efter denne runde, men deres førsteplads er blevet overtaget af Fortuna Hjørring.

Det sker efter, at nordsjællænderne lørdag tabte til KoldingQ, der ellers led et nederlag på 3-0 til Odense Q forrige runde. Men lørdag lykkedes det KoldingQ-mandskabet at tage tre point og sende Farum BK/FCN tomhændet hjem.

Farum BK/FCN havde det meste af spillet kampen igennem, og de viste igen, at de virkelig kan noget sammen som hold. Men skarpheden og den sidste gnist manglede for udeholdet.

KoldingQ kom efter 12 minutter frem til den første chance. Et hurtigt omstillingsspil endte hos Laura Faurskov, der skød mod mål, men Kathrine Larsen stod i vejen. Farum BK/FCN kom også frem til flere chancer. Blandt andet efter 27 minutter hvor Camilla Kur headede bolden akkurat forbi mål.

Således fortsatte kampen. Dog med flest chancer og mest aggressiv spil fra nordsjællænderne. Men KoldingQ udnyttede alligevel modstandernes manglende skarphed.

88 minutter inde i kampen mistede Farum BK/FCN bolden på hjemmeholdets banehalvdel, hvorefter Maria Olsen sendte en lang bolden i dybden til Molli Plasmann. Hun driblede forbi Kathrine Larsen, der var kommet langt ud af sit mål, hvorefter Plasmann skød bolden i kassen.

Farum BK/FCN kæmpede, men det lykkedes KoldingQ at fastholde føringen og dermed tage de tre point.

VSK Aarhus – Brøndby 3-2 (3-2)

Brøndby har i de sidste par runder både fået point på kontoen og samtidig sendt bolden i modstandernes mål en del gange. Det har også medført, at de har fulgtes med Farum BK/FCN og Fortuna Hjørring i toppen af ligaen. Efter søndagens kamp puster de stadig nordsjællænderne i nakken. Dette gør de dog nu fra tredjepladsen, da både Farum BK/FCN og Brøndby tabte i denne runde, hvorimod Fortuna Hjørring vandt og strøg til tops.

VSK Aarhus var det hold, der skulle udfordre de stærke vestegnsspillere. Det blev nemlig til tre vigtige point for århusianerne. Begge hold kom fra kampens startfløjt frem til flere chancer, men det var alligevel et VSK Aarhus-hold, der viste et helt andet niveau, end hvad de plejer.

Første mål faldt efter 20 minutter. Her løb Mathilde Madsen sig fri på kanten af Brøndbys felt, hvorefter hun modtog bolden og skød bolden ind i mål. Scoringen satte gang i et stærkt offensivt spil fra hjemmeholdet, der dog skulle vise sig at være kræfterne værd.

15 minutter efter den første scoring sjuskede Brøndby med afleveringerne på midten af banen, hvilket hjemmeholdet udnyttede. Et hurtigt opspil endte hos Emilie Rhode, der med et skud fra en meget skæv vinkel alligevel formåede at få bolden i kassen.

Og blot to minutter senere var VSK Aarhus over Brøndby igen. Her vandt hjemmeholdet bolden på midten af banen og fik den spillet frem til Jannie Thomsen, der i anden omgang fik sendt bolden ind bag Katrine Abel i målet.

Brøndby havde kun lige givet bolden op, før de stormede af sted mod århusianernes mål og med et hjemmehold i hælene, der slappede lidt for meget af efter deres scoring. Inde foran mål stod Josefine Hasbo nemlig klar og headede bolden ind. Reducering.

Herfra overtog Brøndby spillet, og de styrede kampen. Det førte også til endnu et mål af Josefine Hasbo efter 41 minutter. VSK Aarhus skulle pludselig til at passe på, hvis ikke de skulle sætte en 3-0-føring over styr.

I anden halvleg pressede Vestegnsholdet på for at udligne. Det lykkedes dog århusianerne at stå imod, selvom Brøndby havde sat speederen i bund.

Der blev ikke scoret flere mål i kampen, og opgøret endte derfor 3-2 til VSK Aarhus.

Fortuna Hjørring – BSF 4-0 (2-0)

BSF har det svært denne sæson, og det fortsætter efter søndagens kamp mod Fortuna Hjørring, hvor det heller ikke lykkedes Ballerup-holdet at få deres første sejr i hus. Fortuna Hjørring derimod satte tre point ind på kontoen, hvilket også førte til en førsteplads i Gjensidige Kvindeliga.

Det var Caroline Hansen, der sendte bolden i mål første gang for hjemmeholdet. Det gjorde hun efter 11 minutter. Her skød Agnete Nielsen mod mål, men BSF-keeperen stod i vejen, hvorefter Caroline Hansen stod klar til at samle returen op og skød kuglen ind i anden omgang.

Efter 36 minutter var det endnu engang Caroline Hansen, der scorede. Denne gang på et straffespark. Herfra skulle der gå noget tid, før Hjørring-holdet igen skød bolden ind bag Naja Bahrenscheer i målet.

Det gjorde de så, da der var spillet 60 minutter. Her driblede Sanni Franssi sig frem til modstandernes målfelt, hvorefter hun spillede en flad bold ind til Agnete Nielsen, der sikkert skød den i mål.

Der faldt også et sidste mål fra Fortuna Hjørring. Denne gang var det Signe Carstens, der i overtiden scorede til 4-0. Det gjorde hun med et skud langt uden for feltet, der susede over BSF-keeperen og ind i målnettet.

Der blev ikke scoret flere mål, og kampen endte dermed 4-0 til Fortuna Hjørring.

Stillingen har ændret sig efter weekendens kampe. Foto: Screenshot fra kvindeliga.dk.