Ny podcast sætter fokus på hjemvendte Line Røddik i premieren

0
1012
Line Røddik Hansen . Foto: fcn.dk

Med den Ny Kvindeliga er der også kommet en række nye tiltag. Blandt andet podcasten, Kvindeliga Genklang, der sætter fokus på Gjensidige Kvindeliga. I første afsnit har de besøg af en af de helt store profiler i ligaen, Line Røddik. Hun fortæller om sin karriere, og hvordan det er at være en del af Farum BK/FCN.

Af Camilla Bergholm

Streaming af alle kampe, en Super Match i hver runde, en ny hjemmeside og nu også en podcast. Det er blevet til mange nye tiltag i denne sæson af Gjensidige Kvindeliga. Den nyeste i rækken er podcasten, Kvindeliga Genklang, hvor værterne, Martin Kring og Mads Oddershede, i premieren har besøg af Line Røddik.

Værterne gennemgår i starten af episoden, hvad der er sket i den forgangne runde i Gjensidige Kvindeliga. Herefter præsenterer de Line Røddik som værende en kæmpe profil, der nu er kommet tilbage til den danske liga. Og hun medbringer et imponerende CV bestående af flere udenlandske klubber.

”Lige siden jeg flyttede fra Danmark af og de sidste ti år, har fodbold altid været min førsteprioritet, lige meget hvad jeg ellers lavede,” fortæller Line Røddik i podcasten.

Da hun flyttede fra Danmark til udlandet oplevede hun også en helt anden respekt vedrørende kvindefodbold. Blandt andet bemærkede hun, hvordan svenskerne blev imponeret, når hun sagde, at hun spillede i Damallsvenskan, forklarer hun i den nye podcast og fortæller videre, at man har været lidt langsommere i Danmark.

I Nordsjælland lever drømmene
Efter en karriere i forskellige klubber i udlandet er den erfarne spiller nu vendt hjem, hvor hun skal være med til bygge Farum BK/FCN op til at blive en klub, der er med i toppen af tabellen i den danske liga. I Kvindeliga Genklang fortæller hun blandt andet, hvad der har fået hende til at drage hjem igen og blive en del af den nordsjællandske klub.

”Jeg synes, at det er interessant med den tankegang, som ikke bare er så traditionel, og som bygger på nogle idéer, og som også bygger på det her med, at vi kan bruge fodbolden til at give tilbage, og at alle skal have mulighed for at drømme. Det kan jeg rigtig godt lide,” fortæller Line Røddik til de to værter.

“Kvindesiden bliver taget seriøst på den måde, at jeg ved, at man vil det 100 %. Og man vil den her rejse, man har drømme, og man har ambitioner. Respekten bag ved er der, og det tror jeg er vigtigt for at bygge noget”

Line Røddik i Kvindeliga Genklang

Farum BK/FCN er en klub, der er blevet vendt og drejet flere gange i denne sæson i Gjensidige Kvindeliga. Det er klubbens første sæson i Danmarks bedste kvindeliga, og det er allerede blevet til en topplacering i tabellen for mandskabet. Ambitionerne er store, hvilket man ifølge Line Røddik også kan mærke i klubbens tilgang til kvindefodbold.

”Kvindesiden bliver taget seriøst på den måde, at jeg ved, at man vil det 100 %. Og man vil den her rejse, man har drømme, og man har ambitioner. Respekten bag ved er der, og det tror jeg er vigtigt for at bygge noget,” siger hun og forklarer, at de ikke er der endnu, men at de er på vej.

Alt i alt er det en spændende podcast, der giver et overblik over holdene i Gjensidige Kvindeliga, men samtidig sætter fokus på spændende og relevante temaer. I premieren er der fokus på Line Røddik, som er interessant at komme tættere på, og det er fascinerende at høre om hendes karriere i udlandet, men også hvorfor hun er kommet hjem til Danmark igen.

Kvindeliga Genklang udsendes ugentligt, og derudover vil der blive udgivet en række specials. Du kan læse mere om podcasten på Kvindeliga.dk og høre den her.